Ağrı'da Tarla Günü

AĞRI'DA TARLA GÜNÜ - Ağrı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) tarafından hayvan beslenmesinde önemli olan silajlık mısırın hasadı için Tarla Günü yapıldı.
Bu haber 2013-09-17 14:59:03 eklenmiş ve 405 kez görüntülenmiştir.

Ağrı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) tarafından hayvan beslenmesinde önemli olan silajlık mısırın hasadı için Tarla Günü yapıldı.

Yoncalı köyünde çiftçi İbrahim Akkaya (64) tarafından ekilen silajlık mısırların hasadı, düzenlenen bir törenle yapıldı. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nizamettin Şahin ve ADSYB üyeleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Zeki Çelik, hayvan yetiştiriciliğinde silajlık mısırın önemli bir yeri olduğunu belirtti. Çelik, "Bugün burada silajlık mısırın hasadı için gelmiş bulunmaktayız. Yoncalı köyünde İbrahim Akkaya isimli çiftçimize makine ekipman desteği kapsamında silajlık Mısır hasat makinesi verilmiştir. İnşallah bununla bugün bu mısırın da hasadını yapacağız. Hibe kapsamında makineye 3 milyar 600 TL civarı bir destek sağladık. 2008 yılından beri uygulanan bu proje kapsamında ilimizde yaklaşık olarak 2 bin 240 adet makineye destek sağlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda da toplamda 11 milyon TL civarı hibe desteği Ağrılı çiftçilerimize vermiş bulunmaktayız. Bundan sonraki yıllarda da inşallah bu proje devam edecek, çiftçimize hayırlı olmasını dillerim"dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) Başkanı Şahin ise, "Silaj hayvanlarda et ve süt verimini arttırır. İl dahilinde silajlık Mısır ekiminin genişlemesi için her üye toplantılarımızda birlik müdürümüz tarafında bilgilendirilme yapılmaktadır. Yetiştiricimizi fabrika yemini azaltmaya, kendi kaba yemini kendisi üretmeye; süt hayvancılığı yapan arkadaşlarımıza hem rehberlik, danışmanlık hem de verim almak adına bir çalışma başlattık. 1997 yılında ilk yapılan işlem Ozanlar köyündeydi. Burada köyümüzde bulunduğumuz İbrahim Akkaya amcamızın hasat döneminin hayırlı, Uğurlu ve Bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından silajlık mısırın hasadı yapıldı. - AĞRI

Bu konuda haber almak ister misniz?  İbrahim Akkaya var myadd = " " var newItem = document.createElement("div"); newItem.innerHTML = myadd; var textnode = document.createTextNode(newItem); newItem.appendChild(textnode); var list = document.getElementById("habermetin"); list.insertBefore(newItem, list.childNodes[2]); document.getElementById("habermetin").innerHTML = document.getElementById("habermetin").innerHTML.replace("[object HTMLDivElement]", ""); function GetWidth() { var x = 0; if (self.innerHeight) { x = self.innerWidth; } else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) { x = document.documentElement.clientWidth; } else if (document.body) { x = document.body.clientWidth; } return x; } var frm = ""; var w = GetWidth(); var frame_wdth = w - 990; if (w > 1150) { document.write("" + frm.replace("#wdt#", frame_wdth) + ""); } Mısırlı Esma'nın Son Anları Kamerada! "Rabia" İşareti Ne Anlama Geliyor? Mısır'daki Olaylarla İlgili En Son Haberler İçin Tıklayın! HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN 299b 0 1 0 .UListCevap{margin:0 0 0 40px;} .UListCevap li{margin:5px 0 10px 0 !important; } .begenup{background: transparent url(/images/upico.png) no-repeat; width:16px; height:16px; padding:0px 1px 2px 18px;margin:0 5px 0 20px; float:left; font-weight: normal;} .begendown{background: transparent url(/images/downico.png) no-repeat; width:16px; height:16px;padding:0px 1px 2px 18px;margin:0 0 0 10px;float:left; font-weight: normal;} .cevap{background: url(/images/yorum2.png) no-repeat scroll left center transparent !important;} .cevaplnk{text-decoration:underline; width:65px; height:16px; cursor:pointer; float:left; padding:1px 1px 8px 0px; color:#666666;}
ETİKETLER : Ağrı'da Tarla Günü
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA