Silvan'da Öğrenciler Ders Başı Yaptı

SİLVAN'DA ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI - Yeni eğitim öğretim döneminde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 27 bin 639 öğrenci ders başı yaptı.
Bu haber 2013-09-16 15:59:04 eklenmiş ve 442 kez görüntülenmiştir.

Yeni eğitim öğretim döneminde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 27 bin 639 öğrenci ders başı yaptı.

Silvan'da 2013-2014 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Silvan Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Tören daha sonra Silvan Selahaddin-i Eyyübi ilk ve orta okulunda devam edildi. Buradaki törene Silvan Kaymakamı Berkand Sönmezay, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, Emniyet Müdürü Eyüp Turpçuoğlu, Milli Eğitim Müdürü Seyitjan Erboğa, daire amirleri, okul müdürleri ve veliler katıldı. Silvan Kaymakamı Berkand Sönmezay, sınıflarda poşet içerisinde hazırlanmış kitapları öğrencilere dağıttı. Sönmezay, öğrencilerle sohbet ederek, kaymakamlık, emniyet müdürü ve milli eğitim müdürlükleri işlevleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erboğa ise gazetecilere yaptığı açıklamada 2013-2014 eğitim yılını bugün itibariyle başladığını söyledi. Geçen yıl Silvan'da 26 bin 500 öğrenciyle eğitim-öğretim devam ettiklerini, bu yıl 27 bin 639 öğrencinin ders başı yaptığını ifade eden Erboğa, son atamalarla ilçeye 100 öğretmenin geldiğini kaydetti. Erboğa, "Silvan ilçemiz genelinde bulunan 145 okulda norm kadro kapsamında bulunan bin 468 öğretmen görev yapmaktadır. 900 derslikte 27 bin 639 öğrenci eğitim görecek. Geçen yıl 32 derslik Silvan'a kazandırdık. Bu yıl 6 okulun yapımı devam ederek, 53 derslik daha Silvan ilçemize kazandırılarak, eğitim öğretime devam ediyoruz. Eğitim kampüsümüzde ise çalışmalarımız devam etmektedir. Sınıf ve branş olmak üzere yaklaşık 200 öğretmen açığımız bulunmaktaydı. Yaptığımız çalışma neticesinde ücretli öğretmen atamasıyla öğretmen açığımızı kapatarak eğitime başlamış bulunmaktayız. Bakanlığımızın ek atama döneminde atayacağı öğretmenlerle öğretmen açığımızı kapatarak eğitime devam edeceğiz" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi ile Barış Ve Demokrasi Partisi'nin bir haftalık boykot çağrısı nedeniyle bazı sınıfların boş olduğu gözlemlendi. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Silvan'da Öğrenciler Ders Başı Yaptı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA