Okul Boykotuna Kulak Asmayan Diyarbakırlı Veliler 'Önce Eğitim' Dedi

OKUL BOYKOTUNA KULAK ASMAYAN DİYARBAKIRLI VELİLER 'ÖNCE EĞİTİM' DEDİ - BDP'nin 'anadilde eğitim hakkı' başlığında 16 Eylül'den itibaren bir hafta boyunca okulları boykot etme çağrısına rağmen Diyarbakır'da veliler, kendi elleriyle çocuklarını okullarına bıraktı.
Bu haber 2013-09-16 14:59:04 eklenmiş ve 479 kez görüntülenmiştir.

BDP'nin 'anadilde eğitim hakkı' başlığında 16 Eylül'den itibaren bir hafta boyunca okulları boykot etme çağrısına rağmen Diyarbakır'da veliler, kendi elleriyle çocuklarını okullarına bıraktı. Çocuklarını okullara bırakarak boykotu protesto ettiklerini ifade eden Diyarbakırlı veliler, BDP'nin çağrısına "Her şeyden önce çocuğumun eğitimi gelir. Çoğumun eğitimini kimse belirleyemez" dedi.

Türkiye'de 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sabah saatlerinden itibaren milyonlarca öğrenci okullarının yolunu tuttu. Geçtiğimiz günlerde Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, 'Kürt halkının temel talebi olan anadilde eğitimin gündem olması için yapılacak bir haftalık eğitim boykotu ve Kürtçe derslerinin her alanda işlenmesi eylemine tüm halkımızı davet ediyoruz.' şeklindeki çağrısı Diyarbakır'da destek bulmadı. Türk'ün yaptığı boykot çağrısına rağmen sabah saatlerinden itibaren veliler, kendi elleriyle çocuklarını okula kadar götürdü. Diyarbakır'da eğitim-öğretim yılına 'merhaba' diyen 450 bin öğrenci okulları doldurdu. Merkez ilçelerdeki bazı okulların çevresinde herhangi bir provokasyona karşı polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, eğitim ve öğretim yılının sorunsuz bir şekilde başladığını söyledi. Öğrenci ve velilerin okullarda olduğunu ifade eden Kıraç, "Öğrencilerimiz ve velilerimiz burada. Öğretmenlerimiz burada. Bizim çocuklarımızın sınıflarda da şu an tek şeye ihtiyacı var; sevgi, şefkat ve ilgi. Anneler babalar olarak onları severek, okşayarak, koklayarak daha iyi yetişmeleri için okullara gönderiyoruz. Hepimize düşen görevi yapıyoruz." dedi. Diyarbakır'da 450 bin öğrencinin eğitim-öğretime başladığını kaydeden Kıraç, "16 binin üzerinde öğretmenimiz bunlarla ilgileniyor. 10 binin üzerinde dersliğimiz var. Çocuklarımız burada eğitim ve öğretim devam ediyor. Bir sorunumuz yok. Başarılar diliyorum. Şu anda 1600 okulda da sorun yok." şeklinde konuştu.

BOYKOTU UMURSAMAYAN VELİLER 'ÖNCE EĞİTİM' DEDİ

Çocuğunu okula getiren veli Ayşe Ketenci, söz konusu boykot çağrısına uymasının söz konusu olmadığını söyledi. Çocuğu için her şeyden önce eğitimin geldiğini ifade eden Ketenci, "Yani çocuklarımızın eğitimi neden engellensin ki. Sonuçta çocuklarımızın eğitimi söz konusu. Böyle protestolara çocuklarımız için katılmıyoruz. Benim çocuğumun eğitimini engellemeye kimsenin hakkı yok. Eğitimi, okulu engellemeye kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Çocuğu birinci sınıfa başlayan Ali Kara ise "Çocuğum birinci sınıfa başladı. Heyecanlıyım. Anne baba olarak çok heyecanlıyız. Bizim için her şeyden önce eğitim geliyor." diye belirtti.

3. çocuğunu okula başlatma heyecanı yaşayan Cafer Durmaz, boykottan haberi olmadığını belirterek, "Bundan hiç haberimiz olmadı. Bunu bilsem dahi çocuğumu okula gönderirdim. Eğitim için tabii ki de gönderecektim." dedi.

Çocuğu birinci sınıfa başlayan Kadir Çoğul, "Çok heyecanlıyız. Çocuğum memlekete faydalı olsun. Tek hedefimiz o. Öncelikle memlekete faydalı olsun. Sonra iyi bir insan olsun. Boykot çağrısına bir şey diyemeyeceğim. Ne diyeceğim ki. İnsanlar özgür iradeleriyle karar verebilirler. Saygı duyacaksın. Benim için önce eğitim. Eğitime siyaset bulaşmamalı." ifadesini kullandı.

ETİKETLER : Okul Boykotuna Kulak Asmayan Diyarbakırlı Veliler 'Önce Eğitim' Dedi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA