BDP ve Dtk'nın 'Anadilde Eğitim İçin Bir Haftalık Okul Boykotu' Çağrısına Van'da Kısmen Uyulurken,...

BDP VE DTK'NIN 'ANADİLDE EĞİTİM İÇİN BİR HAFTALIK OKUL BOYKOTU' ÇAĞRISINA VAN'DA KISMEN UYULURKEN,... - Boykot çağrısına Hakkari'de büyük oranda uyuldu.408 okulun bir çoğunun sınıfları boş kaldı.
Bu haber 2013-09-16 14:59:04 eklenmiş ve 456 kez görüntülenmiştir.

Hakkari'de BİR YANDA TÖREN BİR YANDA BOYKOT

Boykot çağrısına Hakkari'de büyük oranda uyuldu. 408 okulun bir çoğunun sınıfları boş kaldı. Bir yanda boykot yapılırken, bir yandan da yeni eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle resmi tören düzenlendi. Cumhuriyet İlköğretim okulu bahçesindeki törene Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, kurum amirleri, öğretmenler ve yaklaşık 100 öğrenci aileleriyle birlikte katıldı.

"ÇOCUKLARI EĞİTİMDEN MAHRUM EDENLERİ KINIYORUM"

Öğrencilerle sohbet eden Vali Kalkan, törende okunan şiirleri de dikkatle dinledi. Hakkari'de boykotun çok etkili olmadığını belirten Vali Kalkan, okulların ilk günü olması nedeniyle öğrencilerin okula gitmediğini söyledi. Çocukların eğitimine engel olanları kınadığını belirten Vali Kalkan, şöyle konuştu: "Genelde ilk hafta çocukların sınıflara, derslere alıştığı haftadır. Bugün bakın törende 200 çocuk ve aileleri vardı. Ben onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çocukların okuması yönündeki engellerin kaldırılması için gayret sarf edilmesine rağmen, birilerinin bu çocukların eğitimden mahrum edilmesine, engellenmesini sağlamaya dönük gayretlerini de Hakkari Valisi olarak kınıyorum. 2013-14 eğitim öğretim yılı tüm ülkemize olduğu gibi ilimize de barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Hepimiz çocuk sahibiyiz, evlat sahibiyiz. Hepimizin arzusu çocuklarımızın en iyi okullarda okuması, en iyi öğretmenlerden eğitim almasıdır. Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımıza büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Özellikle yönetici ve öğretmen arkadaşlarımdan ricam bu çocukların sosyalleşmesine yardımcı olmalarıdır."

Sınıfları gezen Vali Kalkan, okula gelen öğrencilere kışlık bot hediye etti.

ETİKETLER : BDP ve Dtk'nın 'Anadilde Eğitim İçin Bir Haftalık Okul Boykotu' Çağrısına Van'da Kısmen Uyulurken ...
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA