Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Serka'yı Ziyaret Etti

KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ SERKA'YI ZİYARET ETTİ - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, uygulamaya geçirdiği projeler ve ortaya çıkardığı yayınlarla Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) en iyi ajanslardan bir olduğunu belirterek, 'SERKA tam bir bilgi bankası oldu.'.
Bu haber 2013-09-16 12:59:04 eklenmiş ve 377 kez görüntülenmiştir.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, uygulamaya geçirdiği projeler ve ortaya çıkardığı yayınlarla Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) en iyi ajanslardan bir olduğunu belirterek, "SERKA tam bir bilgi bankası oldu. Mukayese ediyorum hakikaten SERKA bu konuda çok başarılı" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'la birlikte SERKA'yı ziyaret etti.

SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, ajansın çalışmaları ve hibe destekleri konusunda Özdoğan'dan bilgi aldı. Faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illeriyle ilgili araştırma raporları, kitaplar, belgeseller ve yürüyüş rotaları rehberlerini inceleyen Bakan Yılmaz, çalışmalarından dolayı SERKA'ya teşekkür etti. Kalkınma Ajanslarının sadece para dağıtan kurumlar olmadığını belirten Yılmaz, ajansların aynı zamanda birer bilgi kurumları olduğunu vurguladı. Bakan Yılmaz şunları söyledi: "Serhat Kalkınma Ajansı bu konuda en iyi ajanslarımızdan gerçekten. Tam bir bilgi bankası oldu. Mukayese ediyorum hakikaten SERKA bu konuda çok başarılı. Analizler ve raporlar çıkarıyor. Bunlar gerçekten bizim de arzu ettiğimiz şeyler. Hep söylüyorum, ajanslar sadece para dağıtan kurumlar değil, bilgi kurumları aynı zamanda. Bilgi üreten ve bilgi yayan kurumlardır. O açıdan bu çalışmalar çok çok önemlidir. Dört ilin yürüyüş rotalarını çıkarmış olmanız çok önemlidir. Dört ilin uygun yatırım alanlarını çıkarmanız da ayrıca dikkate değer. Bir yabancı ya da bir yatırımcı geldiği zaman burada ne fırsat olduğunu görebilir. Bu da çok önemlidir. Şimdi eskiden bir işadamı bir yere gittiğinde kime soracağını bile bilmiyordu. Bilgileri ve verileri nereden alacağını bile bilmiyordu. Ama şimdi bir muhatabı var. Gelip ajanslardan danışma merkezi gibi bilgi alabilir. Hazırlamış olduğunuz Yoğun Kamu Çalışanı Göçü kitabı ile Sivil Toplum Kuruluşları Profili kitapları sadece bu bölgeye değil, Türkiye'ye hizmet edecek yol gösterici çalışmalardır. Bütün yayınlar ve belgeseller için sizi tebrik ediyorum."

"AJANSLAR UZMAN YETİŞTİREN KURUMLADIR"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ajansların uzman yetiştiren kurumlar olduğunu belirterek, bunun ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Ajansların yerel dinamikleri harekete geçirdiğine işaret eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Tabi bu kurumlar yerel dinamikleri harekete geçiren kurumlar. Yönetim kurullarında bütün aktörler var, merkezi idare var, yerel yönetim var, iş dünyası var. Kalkınma kurullarında bütün ilgili taraflarımız var. Ama önemli unsurları uzman kadrolarıdır. Sizler sadece bu bölgeyle ilgili bir katma değer üretmeyeceksiniz aynı zamanda sahada planlama uzmanı haline geleceksiniz. Yani bir kısmınız geldiniz, bir kısmınız geleceksiniz. Ben bunu çok önemsiyorum doğrusu. Kalkınma ajansları aynı zamanda insan yetiştiren, uzman yetiştiren kurumlar. Bu çok değerli bir şeydir. Bir ülkenin geleceği adına çok değerli bir şeydir. Belli bir alanda çalışan kurumda da elbette insan yetişir. Diyelim ki, karayolunda çok iyi bir karayolu uzmanı yetişir, gölet yapan bir kurumda çok iyi gölet yapan uzman yetişir. Ama bütüncül bakma yeteneği olan planlama yapabilen, değişik kesimleri uzlaştırabilen, daha farklı nitelikteki uzman kadro ancak bu tür ortamlarda yetişir. Yani ajans uzmanlarının içinde bulunduğu ortam onları her konuyla muhatap hale getiriyor. Değişik konu ve aktörlerle muhatap oluyorsunuz. Bunu iyi değerlendirdiğinizde farklı nitelikte uzmanlar yetiştirme imkanımız oluyor. Bu da ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir."

Bakan Yılmaz, ziyaretinin ardından ajans personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. - Kars

ETİKETLER : Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Serka'yı Ziyaret Etti
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA