Bakan Yılmaz'dan Karslılara Müjde

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars Kalesi arkasında 2 milyon metrekare alanı bulunan Dereiçi sayfiye bölgesi ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi yanında bulunan parkın Kars Belediyesi'ne tahsis...
Bu haber 2013-08-05 13:16:01 eklenmiş ve 456 kez görüntülenmiştir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars Kalesi arkasında 2 milyon metrekare alanı bulunan Dereiçi sayfiye bölgesi ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi yanında bulunan parkın Kars Belediyesi'ne tahsis edilmesini isteyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a bu işi neticelendireceğinin müjdesini verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz'a ziyareti sırasında Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da eşlik etti.

Başkan Bozkuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a belediye çalışmalarını anlatan slayt eşliğinde bir brifing verdi. Belediyenin tamamlanan ve devam etmekte olan projelerini beğeniyle karşılayan Bakan Yılmaz, Başkan Bozkuş'un başarılı bulduğunu söyleyerek takdir etti.

Başkan Bozkuş, brifing sonrasında Bakan Yılmaz'a Tugay Komutanlığı'nı şehir dışında taşınması yönünde Kars halkının talebini yineledi. Bozkuş, ayrıca yine mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığı ve 14. Makanize Tugay Komutanlığı'nda ait olan tarihi Ören yeri içerisinde ve Kars Kalesi arkasında bulunan tüm dere içi bölgesi ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi bitişiğinde bulunan parkın da belediyeye tahsis edilmesini istedi.

Bakan Yılmaz özellikle belediyenin Kars'ın su sorunu çözmesiyle birlikte asbest boruların ortadan kaldırılması, belediye personelin yarısından fazlasının diğer kurumlara gönderilerek maddi açıdan belediyenin rahatlaması gibi çalışmaları Ankara'da yakından takip ettiklerini kaydetti.

Hem Serhat, hem de Gazi Kent ve aşıklar şehri olarak Kars'ın birçok değerli sıfatları olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Doğu'da serhat illerinin Gazi unvanını önemsiyoruz ve Kars içinde mecliste bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Belediyelerimiz, halkımızın adeta doğumundan ölümüne kadar hizmet talep ettiği kurumlardır. Tabi ki, hizmette sınır yoktur. Belediye başkanımız başta su olmak üzere, alt yapı, halk ekmek, hayvan barınağı, yol gibi birçok başarı hizmeti Kars halkına sunmuş. Kars çayının Karslıyla buluşturulması da önemli bir hizmettir. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum" dedi.

"ANKARA'YA DÖNDÜĞÜMDE DEVİR İŞLEMİNİ BAŞLATACAĞIM"

Bakan Yılmaz daha sonra Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edilmiş olan 2 milyon metrekarelik Dereiçi sayfiye bölgesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi yanındaki parkın Karslıya kazandırılması ve belediyeye devri için Ankara'ya döndüğünde bu işi neticelendireceğinin de müjdesini verdi.

Kars'ın bölgesinde önemli bir kent olduğunu ve Kars'ın bölgede yükselen bir yıldız olması gerektiğini de kaydeden Bakan Yılmaz, "Kars güzel bir kentimizdir. Bu bölgenin de önde gelen bir kentidir. Kars'ı el birliği ile Doğu'nun yükselen yıldızı haline getirmemiz gerek. Kars'ın da zaten bu potansiyeli var. Ama el birliği ile yerel yönetim, valimiz ve milletvekillerimiz ile STK'la birlikte çalışmamız lazım. Durmak yok çalışmaya devam" diye konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bakan İsmet Yılmaz'a plaket ve Kafkas halısı takdim etti. Bakan Yılmaz da Başkan Bozkuş'a plaket verdi. - Kars

ETİKETLER : Bakan Yılmaz'dan Karslılara Müjde
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA