Ön Yargı ile Geldikleri Doğubeyazıt'a Hayran Kaldılar

ÖN YARGI İLE GELDİKLERİ DOĞUBEYAZIT'A HAYRAN KALDILAR - Ağrı'ya atanan ve karanfillerle karşılanan 351 öğretmen 'Uyum Programı' kapsamında Doğubayazıt İlçesi'ndeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.
Bu haber 2013-09-15 15:59:02 eklenmiş ve 449 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'ya atanan ve karanfillerle karşılanan 351 öğretmen 'Uyum Programı' kapsamında Doğubayazıt İlçesi'ndeki tarihi ve turistik mekanları gezdi. Öğretmen aileleri gidip, görmedikleri bir şehir için önyargılı olmamak gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı son atamalarla birlikte Ağrı'ya gelen 351 öğretmen 'Uyum Programı' kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği etkinlikle Doğubayazıt İlçesi'ndeki tarihi ve turistik mekanları gezdi. İlk olarak meteor çukuru ve Türkiye'yi İran'a bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'na götürülen öğretmenlere daha sonra İshak Paşa Sarayı gezdirildi. Aileleri ile birlikte sarayın bütün bölümlerini gezen ve hatıra fotoğrafı çektiren öğretmenler bölgeye hayran kaldıklarını ifade etti.

Kızının İngilizce öğretmeni olarak Ağrı'ya atandığını üzüldüğünü belirten Rabia Çömez, "Kızımla birlikte Ağrı'ya geldik. Şu anda Doğubayazıt ilçesini geziyoruz. Çok güzel bir yer. İn misafirperver ve yardımsever. Anladım ki kızımı emanet edeceğim en güvenli şehir Ağrıymış" dedi.

İzmir'den gelen öğretmen babası Kemal Uludağ ise, "Ağrı'ya kızımın atanması ile ilk kez geldim. Her tarafını gezdi. Hiçte anlatıldığı gibi bir şehir değilmiş. Umduğumdan daha güzel çıktı. Kızımı burada gözüm arkada kalmadan bırakacağım için çok mutluyum. Şunu öğrendim ki gidip, görmediğmiz bir yer hakkında önyargılı olmamalıyız" diye konuştu - Doğubayazıtağrı

ETİKETLER : Ön Yargı ile Geldikleri Doğubeyazıt'a Hayran Kaldılar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA