Bakan Yılmaz: Çözüm Süreci Bu Bölgelerin Kalkınması İçin Çok Önemli

BAKAN YILMAZ: ÇÖZÜM SÜRECİ BU BÖLGELERİN KALKINMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi.
Bu haber 2013-09-14 17:59:02 eklenmiş ve 381 kez görüntülenmiştir.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için çok önemli olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, Kars- Ardahan- Iğdır teşkilat içi eğitim programı için geldiği Kars'ta Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz burada törenle karşılandı, Valilik özel defterini imzaladı daha sonra ise basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Yılmaz bir soru üzerine çözüm sürecini Kalkınma Bakanlığı olarak değerlendirdi ve çözüm sürecinin bu bölgelerin kalkınması açısından çok önemli olduğuna değindi. Yılmaz, "Elbette işin insani yönü işte insanların ölmemesi ve saire bu her şeyden değerli ama ekonomik açıdan baktığımızda, bir bölgenin gelişmesi için sadece kamu yatırımları yetmiyor. Bizim Türkiye'de toplam yatırımlarımızın yüzde 80'i özel, yüzde 20'si kamu yatırımı. Toplama baktığınız zaman, bu bölgemizde kamu olarak çok yatırım yaptık. Batı ile doğuyu bir dengeye getirelim diye, kamu olarak gerçekten güzel yatırımlar yaptık. Pozitif ayrımcılık yaptık. Ama bu tek başına yeterli değil, gerçekten bir bölgenin tamamen kalkınması ve gelişmesi için özel sektör yatırımları çok kritik." dedi.

Verilen desteklerle bölgede bir tek kalan eksiğin huzur ortamı olduğuna vurgu yapan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Bu çözüm süreciyle birlikte o huzur ortamının da geliştiğini görüyoruz. İnşallah bu pekişirse, tabi henüz devam eden bir süreçten bahsediyoruz. Bu daha da pekişirse özel sektör yatırımlarının hızla arttığını göreceğiz. Dolayısı ile hem insani açıdan hem de kalkınmamız açısından hepimizin çözüm sürecine sahip çıkması lazım. Hangi partiden olursak olalım, hangi siyasi görüşten olursak olalım, bu memleketi seviyorsak, kalkınmasını istiyorsak, ülkemizin dünyada daha iyi bir yere gelmesini istiyorsak ve bu bölgelerimizin daha çok refah üretmesini gençlerimize daha iyi bir yaşam koşulları sunmasını istiyorsak hep birlikte bu çözüm sürecine sahip çıkmalıyız."

"TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMEYENLER SÜRECE KARŞI"

Türkiye'nin güçlenmesini, gelişmesini istemeyenlerin ve bu durumdan çok hoşnut olmayacaklarını, bu sorunların devam edip gitmesini arzu edebileceklerine dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Ama bu ülkenin insanlarının, bu vatanı seven insanların, hangi siyasi partiden olursa olsunlar, bu sorunların tabi ki çözülmesini isterler ve ülkemize bu işlerin artık ayak bağı olmaması isterler. İnşallah çözüm süreci kim ne derse desin hedefine ulaşacak diye ben yürekten inanıyorum, çünkü halkımız bunu istiyor. Halkımız artık daha rahat daha özgür daha huzurlu bir ortam istiyor. Bir taraftan huzurun geliştiği bir taraftan demokratik ortamın daha da derinleştiği demokratik reformların sürdüğü bir ortamda kalkınmamızda şüphesiz hızlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz demokrasi paketi hakkındaki soruyu ise o konuda kendinin çalışma grubunun bir üyesi olmadığını ve dolayısıyla bu konularda açıklama yapmasının doğru olmayacağını kaydetti. Yılmaz, Valilik ziyaretinin ardından Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret edip bölgenin kalkınma ajansı SERKA'ya geçti.

ETİKETLER : Bakan Yılmaz: Çözüm Süreci Bu Bölgelerin Kalkınması İçin Çok Önemli
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA