CHP'den AK Parti'ye Demokrasi Çağrısı: Adımlarımıza Destek Ver

CHP'DEN AK PARTİ'YE DEMOKRASİ ÇAĞRISI: ADIMLARIMIZA DESTEK VER - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 'AKP demokrasiyi ambalajlamaktan vazgeçip gerçek demokrasi konusunda partimizin attığı adımlara destek vermelidir' dedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 'AKP demokrasiyi ambalajlamaktan'...
Bu haber 2013-09-13 11:59:01 eklenmiş ve 476 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "AKP demokrasiyi ambalajlamaktan vazgeçip gerçek demokrasi konusunda partimizin attığı adımlara destek vermelidir" dedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "AKP demokrasiyi ambalajlamaktan vazgeçip gerçek demokrasi konusunda partimizin attığı adımlara destek vermelidir" dedi.

Toprak yazılı açıklamasında, Türkiye'nin giderek demokratik dünyadan koptuğunu ifade etti. 50 yıl geride kalınmış Avrupa Birliği sürecinin AK Parti iktidarı döneminde adeta rafa kaldırıldığını belirten Toprak, "AB'yi yok sayıp El Kaide ile işbirliğine giden bir partiden demokrasi, hak ve özgürlükler konusunda adım atmasını beklemek gerçekçi değildir. AKP demokratikleşme sınavında kalmıştır. Çünkü AKP, CHP'nin anti-demokratik ve darbe yasalarının kaldırılmasına dönük hiçbir kanun teklifini kabul etmemiş, ülkemizin demokratikleşmesi için verdiğimiz bütün kanun tekliflerini reddedilmiştir" dedi.

Türkiye'de demokratikleşmenin önündeki engeller ve atılması gereken adımların belli olduğunu ifade eden Toprak şöyle devam etti:

"Ülkenin gerçeklerini yok sayıp kendi isteklerine göre bir demokrasi paketi çıkarmak halkı kandırmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir. CHP olarak yüzde 10 seçim barajı kalkmadan, düşünce ve ifade özgürlüğü güvence altına alınmadan, toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüğü geliştirilmeden, din ve vicdan özgürlüğü korunmadan ve her inanca eşit imkan tanınmadan, basın özgürlüğü sağlanmadan, tutuklu milletvekili, öğrenci ve gazeteci ayıbına son verilmeden, Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmadan, yeniden yargılama yolu açılmadan, faili meçhul cinayetler çözülmeden, Nevruz resmi bayram yapılmadan, Uludere katliamı aydınlatılmadan, Diyarbakır Cezaevi müze yapılmadan, mayınlı araziler temizlenip köylülere verilmeden gerçek bir demokrasinin kurulamayacağına inanıyor ve savunuyoruz. Eğer AKP samimi ise gelsin bu konularda verdiğimiz kanun tekliflerini TBMM'den geçirsin ve ülke rahat bir nefes alsın. AKP demokrasiyi ambalajlamaktan vazgeçip gerçek demokrasi konusunda partimizin attığı adımlara destek vermelidir." - Ankara

ETİKETLER : CHP'den AK Parti'ye Demokrasi Çağrısı: Adımlarımıza Destek Ver
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA