Van'da Film Festivali Düzenlenecek

VAN'DA FİLM FESTİVALİ DÜZENLENECEK - Van Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi'nin ortaklaşa çalışmasıyla 'Axtamara Film Festivali' düzenlenenecek.
Bu haber 2013-09-12 17:59:04 eklenmiş ve 465 kez görüntülenmiştir.

Van Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi'nin ortaklaşa çalışmasıyla "Axtamara Film Festivali" düzenlenenecek. İlk festival, bu yıl 18-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, film festivalini Rojava'da direnen halka ve direnişe adadıklarını söyledi.

Van'da bu yıl birincisi yapılacak "Axtamara Film Festivali" ile ilgili açıklamayı Belediye Başkanı Kaya yaptı. Açıklamaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, Ortadoğu Sinema Akademisi üyesi Veysel Eren de katıldı. Bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, "Bu film festivalini, Rojava'da direnen halkımıza ve direnişe adıyoruz. Film festivaline başvurular 20 Ekim'e kadar devam edecek. 18-24 Aralık tarihleri arası film festivalimiz düzenlenecek. Van Axtamara Flim Festivali her yıl kendi dili ve kimliğiyle kültürel, sanatsal üretimlerde bulunan yeni nesil Kürt sinemacılar için önemli organizasyonu olarak gerçekleşeceği düşüncesindeyiz" dedi.

Belediye Başkanı Kaya Kürt sinemasının gelişimine katkıda bulunmayı, insan hakları, demokrasi, barış gibi evrensel değerleri esas alan, toplumsal mücadele değerlerine saldırmayan, kadını ve doğayı meta olarak görmeyen, ötekileştirmeyen, programları hedeflediklerini söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"Festival kapsamında uzun metraj, belgesel, kısa filmler ve kısa metraj senaryo yarışma bölümlerinin yanı sıra aynı zamanda gösterim bölümünde yer verilecek. Ayrıca destek amaçlı olarak, uzun metraj bölümünde birinci seçilecek filme 10 bin TL, belgesel bölümünde birinci seçilecek filme 3 bin TL, kısa film bölümünde birinci seçilecek filme 3 bin TL maddi destek ödülü verilecek. Kısa metraj senaryo ödülü kategorisinde ise seçilecek senaryoya 4 bin TL film yapım desteği verilecek. Axtamara Film Festivalinin Yeni genç sinemacıların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla filmler için de proje destekleme ödülleri verilerek belgesel film üretimin artmasını sağlamayı amaçlamaktayız. Bu etkinlikle Kürt sinemacılarının merkezi bir yeri olacağı inancındayız" - Van

ETİKETLER : Van'da Film Festivali Düzenlenecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA