Türkiye Sakatlar Derneği'nden 'Engellilere Sahip Çıkalım' Çağrısı

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ'NDEN 'ENGELLİLERE SAHİP ÇIKALIM' ÇAĞRISI - Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Mihdat Kavmaz, engellilerin haklarına sahip çıkılması için çağrıda bulundu.
Bu haber 2013-09-12 16:59:02 eklenmiş ve 445 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Mihdat Kavmaz, engellilerin haklarına sahip çıkılması için çağrıda bulundu.

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Mihdat Kavmaz, devletin, parti ve derneklerin engellilere duyarsız olduğunu öne sürerek engellilerin haklarına sahip çıkılması için çağrıda bulundu. Devletin başında olanların her şeye yetiştiğini, engellilere bir türlü yetişemediklerini ileri süren Kavmaz, "Engelliler için bir şey yapılmıyor. Partiler hiçbir şey yapmıyor bir yasa tasarıları yok. ya dernekler engelliler için ne yapıyor. Bir çoğu sadaka alma verme kapı kapı yardım toplama, insanların gözünde engellileri küçük düşürme çağrısından başka ne yapıyor. Peki ya engelliler ne yapıyor. Bu olanlar karşısında bir türlü birlik olamıyor. Engelleri aşamıyor. Kendi engelinden utanıyor. Dernek başkanlarınız yardım dilenmeyi bırakıp eşitlik yasal haklar için girişimlerde bulunabilir. Engellilerde başını yukarı kaldırmalı ve biz birbirimize destek olmalıyız" dedi. On yılda ülkede çok şeyin değiştiğini, fakat engelliler için her şeyin aynı kaldığını iddia eden Kavmaz, engellilerin haklarının unutulduğunu dile getirdi.

Engellilerin önce insan olduklarının unutulduğunu, dile getiren Kavmaz, engelliler için hiçbir şeyin iyileştirilmediğini aktardı. Kavmaz, "Yapılan çalışmalara bakılırsa bu ülkede engelliler için ne değişti? Bir insan ve engelli olarak artık bu kalıplarla yaşamak, yasalarla örülü açık hava hapishanesinde yaşamak istemiyorum. Artık eşit bir yaşam her şartta müdahale etmek denenmek istiyorum. Bunlar verilmiyorsa engelliler için hiçbir şey yapılmamış demektir. Türkiye Sakatlar Derneği olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bizlere sunduğu katkılardan dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Türkiye Sakatlar Derneği'nden 'Engellilere Sahip Çıkalım' Çağrısı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA