Bölge Sağlık Müdürleri Erzurum'da Buluştu

BÖLGE SAĞLIK MÜDÜRLERİ ERZURUM'DA BULUŞTU - Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Erzurum'da düzenlendi.112 Acil Komuta Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ağrı, Bayburt ve Ardahan İl Sağlık Müdürleri ile şube...
Bu haber 2013-09-12 13:59:04 eklenmiş ve 467 kez görüntülenmiştir.

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Erzurum'da düzenlendi. 112 Acil Komuta Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ağrı, Bayburt ve Ardahan İl Sağlık Müdürleri ile şube yöneticileri katıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ASKOM'a ev sahipliği yaptı. Acil sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği koordinasyon toplantısında 112 Acil Servis hizmetlerinin daha etkin sunulmasına yönelik projeler üzerinde duruldu.

Erzurum'un Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nin sağlık merkezi konumunda olduğunu ve acil sağlık hizmetlerinde önemli düzeyde iyileşmeler olduğuna dikkat çeken Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, "Artan sağlık hizmeti taleplerine karşı daha iyi koordine olabilmek için bölge illerinin sağlık yöneticileri meslektaşlarımızla burada toplandık. Mevcut sağlık gücümüzü arkadaşlarımızla birlikte değerlendirerek, aksaklıkları ve çözüm önerileri ile vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için gerekli tedbirleri gözden geçireceğiz." dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, acil sağlık hizmetlerinin etkin sunumunun ölüm oranlarını da aşağıya çektiğine vurgu yaparak, "Ölümle hayat arasındaki ince çizgide görev yapan acil sağlık görevlilerinin yerinde, doğru ve etkin müdahelesi ölüm oranlarını bölgemizde önemli oranda aşağıya çekti. Bir ülkenin sağlıkta ulaştığı boyutu görmenin en kolay yolu acil sağlık hizmetlerine bakmaktır. Müdahale edilen trafik kazası, kalp krizi gibi vakalarda ölüm oranlarında azalma varsa o ülkenin sağlık hizmetlerinin sunumunda kalite ve insana saygı var demektir." diye konuştu.

ETİKETLER : Bölge Sağlık Müdürleri Erzurum'da Buluştu
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA