37. Chaîne Des Rôtisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası'nda Üçüncülük Ödülü Türkiye'nin

37. CHAÎNE DES RÔTİSSEURS DÜNYA GENÇ AŞÇILAR ŞAMPİYONASI'NDA ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ TÜRKİYE'NİN - Türkiye'yi temsil eden Yusuf Kızılırmak, üçüncü olarak yarışma tarihinde dereceye giren ilk Türk şef oldu .
Bu haber 2013-09-10 14:59:02 eklenmiş ve 441 kez görüntülenmiştir.

Aşçılık dünyasının köklü ve saygın yarışması Chaîne des Rôtisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası'nın 37.'si, 3-8 Eylül tarihlerinde Türkiye'nin lider mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi'nin ev sahipliğiyle Türkiye'de gerçekleştirildi. 20 ülkenin en başarılı 20 genç şefinin mücadele ettiği yarışmayı Alman Şef Jan-Philipp Berner kazanarak Arthur Bolli Anı Ödülü, Chaîne des Rôtisseurs altın madalyasının sahibi oldu. İsviçreli Şef Jimmi Eriksson ikinci olarak Gaston-Landry Panuel Ödülü, Chaîne des Rôtisseurs Gümüş Madalyasını alırken, Türkiye'yi temsil eden Yusuf Kızılırmak ise üçüncülük ödülü Chaîne des Rôtisseurs Bronz Madalyasını elde ederek bu yarışmada bugüne kadar dereceye giren ilk Türk şef oldu.

Mutfak sanatları, şarap ve üst segment yemek ile ilgilenen kişileri bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası bir gastronomik topluluk olan Chaîne des Rôtisseurs Derneği tarafından her yıl düzenlenen Chaîne des Rôtisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası sonuçlandı.

27 yaşını aşmamış genç şeflerin katılabildiği, aşçılık dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan organizasyona; misyonları arasında genç şefleri uluslararası organizasyonlarda desteklemek de bulunan MSA ev sahipliği yaptı.

Genç şeflerin lezzet yarışı

Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, İsrail, Japonya, Malezya, Norveç, Portekiz, Güney Afrika, İsveç, İsviçre, İngiltere, ABD ve Türkiye'den 20 şefin katıldığı 2013 Chaîne des Rôtisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası'nda birinciliği Almanya'dan Jean-Philippe Berner elde etti. İsviçre'den Jimmi Eriksson ikinci olurken, Türkiye'yi temsil eden Yusuf Kızılırmak ise üçüncülüğe layık görüldü.

Mayıs ayında yine MSA'da gerçekleştirilen Türkiye finalinde birinci olarak yarışmada Türkiye'yi temsil etme hakkını elde eden Le Meridien Hotel İstanbul'un aşçısı Yusuf Kızılırmak kendi ülkesinde gerçekleştirilen final yarışmasında aldığı üçüncülük nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu belirterek; "Bu noktaya gelebilmek için çok çalıştım. Bu yolda bana yardımcı olan, yol gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü almaktan onur duydum." diye konuştu.

Jüri ve Komite Üyeleri

Yarışmada değerlendirme; Heinz Hoffman (ABD), Daniel Hiltbrunner (Abu Dhabi), Rudolf G.P.M. Van Nunen (Türkiye), Letitia Cathleen Prisloo (Güney Afrika), Karl Guggenmos (ABD),Martti Ilmari Lehtinen (Finlandiya) ve Gottfried Menge'nin (İsviçre) yer aldığı 7 kişilik jüri tarafından yapıldı. Yarışma Komitesi'nde ise Başkan David Tetrault (Kanada) ve üyeler Klaus Tritschler (Almanya), Üye Mohammed Hammam (Türkiye), Eric Ruppen (Türkiye), Lois Gilbert (Rusya), Takashi Murakami (Kanada), MSA Yönetici Eğitmen Şefi Cem Erol yer aldı.

Konuklar MSA'daki akşam yemeğinde buluştu Türkiye'yi gastronomi dünyasının ilgi odağı haline getiren organizasyonun açılış yemeği 5 Eylül Perşembe akşamı MSA'da yapıldı. Genç şefler, jüri üyeleri, Chaîne des Rôtisseurs komite üyeleri, basın mensupları ve yiyecek-içecek dünyasından çok sayıda önemli ismin katıldığı yemekte yarışmaya katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Yarışan şeflere verilen malzeme sepeti (black box) ve MSA'da yapılan özel akşam yemeğinin sponsoru olan Metro'nun Genel Müdürü Kubilay Özerkan ve tüm organizasyon ile yarışmanın final etabının resmi endüstriyel mutfak sponsorluğunu üstlenen Electrolux Profesyonel Türkiye Genel Müdürü Semih Orcan da yemeğe katılan isimler arasında yer aldı.

Organizasyona lojistik, konaklama, tanıtım gibi başlıklarda destek veren diğer markalar ise yiyecek-içecek sektörünün önemli markaları: BTA, Kahve dünyası, Keskinoğlu, Mey, Movenpick Hotel İstanbul, Paşabahçe ve Plan Tours.

Chaîne des Rôtisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası Hakkında

Chaîne des Rôtisseurs Derneği tarafından ilki 1977 yılında İsviçre'de düzenlenen yarışma, genç aşçıları desteklemek, onlara becerilerini sergileme ve geliştirme fırsatını sunmak amacıyla organize ediliyor. Yarışma günü, yarışmacıların her birine, içinde benzer ürünler bulunan ve içeriği önceden bilinmeyen bir malzeme sepeti (black box) veriliyor. Yarışmacılar malzemelerle dört kişilik, giriş, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü hazırlıyor. Yarışmacılar tarafından hazırlanan her yemek, lezzet, sunum ve yaratıcılık açısından değerlendirilerek kazananlar belirleniyor.

ETİKETLER : 37. Chaîne Des Rôtisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası'nda Üçüncülük Ödülü Türkiye'nin
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA