Turan: İnsan Yetiştirmek Çok Önemli

TURAN: İNSAN YETİŞTİRMEK ÇOK ÖNEMLİ - Ağrı İl Müftüsü İzani Turan, yaz Kur'an kurslarının çok verimli geçtiğini, 20 bin civarında öğrencinin eğitim aldığını belirtti.22 Haziran ile 22 Ağustos arasında il genelinde bin 140 Kur'an-ı Kerim kursunda eğitim verildiğine dikkat çeken Turan,...
Bu haber 2013-09-08 14:59:02 eklenmiş ve 435 kez görüntülenmiştir.

Ağrı İl Müftüsü İzani Turan, yaz Kur'an kurslarının çok verimli geçtiğini, 20 bin civarında öğrencinin eğitim aldığını belirtti.

22 Haziran ile 22 Ağustos arasında il genelinde bin 140 Kur'an-ı Kerim kursunda eğitim verildiğine dikkat çeken Turan, "Kur'an eğitimi, basit ilmihal bilgileri ve diğer alanda eğitim verilmiştir. 6-12, 12-15 ve 15-18 olarak 3 grupta öğrencileri kurs eğitimleri sonunda imtihana tabi tuttuk. 72 kişi finale katıldı. Sınavda dereceye giren öğrencilere altın, Kuran-ı Kerim ve çeşitli hediyeler vererek ödüllendirdik." dedi.

İnsan yetiştirmenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Müftü Turan, "Ağaç yaş iken eğilir. Toprağa atılmış bir tohum gibidir. O yaşta verilen kaybolmuyor, onlara istikamet oluyor. Kişilik sahibi oluyor." şeklinde konuştu.

2 yıldan beri hafızlık kurslarına ağırlık verdiklerini dile getiren Turan, yüzde yüz başarı yakaladıklarını söyledi. Bundan dolayı 2 öğrencinin İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca karşılıksız okuttuğunu belirten İzani Turan, şöyle devam etti: "Bu başarının bir göstergesidir. Üzerinde çok duruyoruz ve önemsiyoruz. Çünkü hafızlık bir Kur'an ahlakıdır. Bu hafızlık kursunu daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Ağrı il genelinde 53 Kur'an-ı Kerim kursu olduğunu anlatan Turan, bu sayıyı artırmaya gayret ettiklerini söyledi.

ETİKETLER : Turan: İnsan Yetiştirmek Çok Önemli
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA