AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Açıklaması

AK PARTİ AĞRI MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ AÇIKLAMASI - 'Kağızman Caddesi'nin ismini Rabiatul Adeviyye olarak değiştirmek istiyoruz. Bunun için de Ağrılı hemşehrilerimizin onayını almak istiyoruz'.
Bu haber 2013-09-07 18:59:02 eklenmiş ve 432 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, "Kağızman Caddesi'nin ismini Rabiatul Adeviyye olarak değiştirmek istiyoruz. Bunun için de Ağrılı hemşehrilerimizin de onayını almak istiyoruz" dedi.

Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'ın Başkenti Kahire'de bulunan Rabiatül Adeviyye meydanında kahramanca can veren binlerce Müslüman'ın anısına Ağrı'da bulunan Kağızman Caddesi'nin adını Rabiatül Adeviyye Caddesi olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Bu konuda Ağrı halkının da onayını aldıktan sonra gerekli çalışmaları başlatacaklarını ifade eden Çelebi, şöyle devam etti:

"Mısır'da askeri darbe yapılarak, ülke tarihinde ilk defa demokratik bir seçimle başa gelen Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin safdışı bırakılması üzerine, demokratik hakları için Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda direnişe geçen binlerce Müslüman kardeşimiz vicdansızca katledildi. Biz de Ümmet Bilinci ile hareket ederek, orada yaşanan vahşete seyirci kalmayarak, tepkimizi her zaman ortaya koyduk. Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda can veren Müslüman kardeşlerimizin anısına, Ağrı kent merkezindeki Kağızman Caddesi'nin adını Rabiatül Adeviye olarak değiştirmek istiyoruz. Bu konuda halkın da onayını aldıktan sonra gerekli işlemleri başlatacağız." - Ağrı

ETİKETLER : AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi Açıklaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA