Tkdk Mardin İl Koordinatörlüğü, 11. Başvuru Çağrı İlanı Tanıtımına Başladı

TKDK MARDİN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ, 11. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI TANITIMINA BAŞLADI - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Mardin İl Koordinatörlüğü tarafından, Dargeçit ilçesinde 11.Başvuru Çağrı İlanı ve Kurumun hibe destekleri ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bu haber 2013-09-07 15:59:01 eklenmiş ve 403 kez görüntülenmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Mardin İl Koordinatörlüğü tarafından, Dargeçit ilçesinde 11.Başvuru Çağrı İlanı ve Kurumun hibe destekleri ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dargeçit Vatan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıya, TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, kurum amirleri, muhtarlar, çiftçiler, üreticiler ve yatırımcılar katıldı.

Aba,  toplantıda yaptığı konuşmada, IPARD (Avrupa Birliği Hibe Fonları) kapsamında 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar olan projelerin yüzde 50 'den  yüzde 65 kadar geri dönüşümsüz olarak destekleneceğini söyledi.

 Aba şunları söyledi:

"AB-Türkiye eş finansmanı ile yürütülecek, Türkiye'nin Kırsal Kalkınma Programı IPARD kapsamında Süt Üretimi, Et Üretimi (kırmızı et-kanatlı Eti), Süt ve Süt Ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması (kırmızı et kanatlı Eti), Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetleri (Arıcılık, Süs Bitkileri, Tıbbi ve Aromatik bitkiler), Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi ile Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığı sektörleri desteklenecektir."

Aba, bilgilendirme toplantılarının bütün ilçelerde yapılacağını da sözlerine ekledi.

Toplantıda, İl Koordinatörlüğü uzmanları Bilal Bilgiç ve Ümran Nezihi İnan ise katılımcılara TKDK olarak Mardin'de hangi yatırımlara destek vereceklerini, verecekleri destek oranları ile destek miktarları ve başvuru koşulları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. - Diyarbakır

ETİKETLER : Tkdk Mardin İl Koordinatörlüğü 11. Başvuru Çağrı İlanı Tanıtımına Başladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA