Hollandalı Doktor Doğubayazıt'ta Toprağa Verildi

HOLLANDALI DOKTOR DOĞUBAYAZIT'TA TOPRAĞA VERİLDİ - İşlettiği çay bahçesinde ölü bulunan Hollandalı doktor Bertil Sanders vasiyeti üzerine 21 yıl yaşadığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde defnedildi.
Bu haber 2013-09-07 11:59:02 eklenmiş ve 398 kez görüntülenmiştir.

İşlettiği çay bahçesinde geçen pazartesi ölü bulunan Hollandalı doktor Bertil Sanders vasiyeti üzerine 21 yıl yaşadığı Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde defnedildi.

Hollandalı Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Bertil Sanders, 13 Mart 1992'de Erzincan'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yardım için kente geldi. Türkiye'ye gelmeden önce eşini trafik kazasında kaybeden ve hayata küsen Bertil Sanders, burayı çok beğendiği için bir daha ülkesine dönmedi ve Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne yerleşti. Bertil Sanders, İshakpaşa Sarayı yolu üzerinde satın aldığı bir çay bahçesini işletmeye başladı. Çay bahçesi içerisinde yaptırdığı bir bölümde yaşayan Bertil Sanders, 2 Eylül sabahı işyerine gelen çalışanlar tarafından ölü bulundu. Bertil Sanders'in cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlenen Sanders'in cenazesi yeniden Doğubayazıt'a getirildi.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Bertil Sanders'in cenazesi vasiyeti üzerine dün akşam saatlerinde çok sevdiği Doğubayazıt'taki çay bahçesinin hemen yanında defnedildi. Doğubayazıt Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla ilk olarak ilçe mezarlığındaki camiye götürülen Bertil Sandres'in cenazesi, İslami şartlara göre yıkanıp kefenlendikten sonra tabutun içerisine Hollanda ve Türk bayrağı konuldu. Vasiyet ettiği gibi çay bahçesine götürülen Sanders'in cenazesi iş arkadaşı Mecit Tanrıkulu'nun hazırladığı mezarlığa defnedildi. Sanders'in cenaze törenine Hollanda'dan gelen 2 erkek kardeşi, eşleri, kız kardeşi ve eniştesi ile sevenleri katıldı. İmam, mezar başında dua okudu.

'İLÇEYE KATTIKLARI KELİMELERLE ANLATILMAZ'

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Sanders'in ortağı Mecit Tanrıkulu, "Böyle bir insanı tanıdığım için çok mutluyum. İyi bir dostluğumuz vardı. Ölümü beni ve Doğubayazıt halkını çok üzdü. Son 7- 8 yıldır beraber çay bahçesi işletiyoruz. Onun Doğubayazıt'a kattıkları kelimelerle anlatılmaz. İnsanlara İngilizce öğretiyor, hastaları tedavi ediyor ve garibanlara babalık yapıyordu. O bu topraklara layıktı. Her zaman ruhumuzda yaşayacaktır. O benim için öğretmen, baba, kardeş kısaca her şeydi" dedi. - Ağrı

ETİKETLER : Hollandalı Doktor Doğubayazıt'ta Toprağa Verildi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA