'Serhat'ta Kadın Olmak' Adlı Kısa Film Yarışmasının Ödülü 24 Bin Lira

'SERHAT'TA KADIN OLMAK' ADLI KISA FİLM YARIŞMASININ ÖDÜLÜ 24 BİN LİRA - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bu yıl düzenleyeceği 'Serhat'ta Kadın Olmak' konulu Kısa Film Yarışması'yla Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta yaşayan kadınların ekonomik yaşamdaki yeri ve kalkınmadaki rolüne dikkat çekecek.24 bin lira toplam para...
Bu haber 2013-09-06 16:59:03 eklenmiş ve 427 kez görüntülenmiştir.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bu yıl düzenleyeceği 'Serhat'ta Kadın Olmak' konulu Kısa Film Yarışması'yla Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta yaşayan kadınların ekonomik yaşamdaki yeri ve kalkınmadaki rolüne dikkat çekecek.

24 bin lira toplam para ödülü dağıtılacak olan yarışmaya son başvuru tarihi ise 25 Kasım 2013. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten SERKA, geçtiğimiz yıl düzenlediği "Göç Me" konulu kısa film yarışmasıyla bölgenin önemli bir sorunu olan göç sorununa dikkat çekmişti. Kısa Film Yarışması'nı geleneksel hale getiren SERKA, bu yıl düzenleyeceği "Serhat'ta Kadın Olmak" konulu yarışmayla ise bölge illerinde yaşayan kadının ekonomik yaşamdaki yerine ve kalkınmadaki rolüne dikkat çekecek. Toplam 24 bin lira para ödülü dağıtılacak olan Kısa Film Yarışması'na amatör ve profesyonel yönetmenler başvurabilecek. En fazla iki filmle başvuruda bulunabilecek olan katılımcıların kısa metrajlı filmlerini Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden birinde çekmiş olmaları gerekiyor.

"İŞİTME ENGELLİLER İÇİN TÜRKÇE ALTYAZI"

'Serhat'ta Kadın Olmak' konulu yarışmaya başvuracak filmler için, işitme engelli sinemaseverlerin de izleyebilmesi için Türkçe altyazılı olma şartı konuldu. Yarışmayla ilgili açıklama yapan SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan, "Bu yarışmayla, bölgemizdeki kadınların sosyo-ekonomik yaşamdaki yeri, kalkınmadaki rolü ve bölgedeki yaşam tarzına dikkat çekerek üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlıyoruz." dedi.

İşitme engelli sinemaseverleri de sürece katmak istediklerini belirten Özdoğan, kısa film yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini ve önümüzdeki yıllarda ödüllerin arttırılacağını söyledi. Bölge illerinin yönetmenler için adeta film platosu olduğuna işaret eden Özdoğan, yarışmanın amatör ve profesyonel yönetmenlerin bölge illerini tanımaları ve tanıtmaları açısından önemli olduğunu vurguladı.

ETİKETLER : 'Serhat'ta Kadın Olmak' Adlı Kısa Film Yarışmasının Ödülü 24 Bin Lira
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA