6 Yıl Sonra Otopsi İçin Mezarın Açılmasına Tepki

6 YIL SONRA OTOPSİ İÇİN MEZARIN AÇILMASINA TEPKİ - İstanbul'da 6 yıl önce öldürülen ve memleketi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde defnedilen Kemal Cengiz'in mezarı otopsi yapılmadığı gerekçesiyle yeniden açıldı.
Bu haber 2013-09-06 15:59:03 eklenmiş ve 464 kez görüntülenmiştir.

İstanbul'da 6 yıl önce öldürülen ve memleketi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde defnedilen Kemal Cengiz'in mezarı otopsi yapılmadığı gerekçesiyle yeniden açıldı. Kendilerinden habersiz oğullarının mezarının açıldığını ileri süren aile, duruma tepki gösterdi.

İstanbul'a çalışmak için giden 33 yaşındaki Kemal Cengiz, 2007 yılında belirlenemeyen bir sebepten dolayı silahlı kişilerce kaçırıldı, daha sonra da ormanlık alanda ölü bulundu. Cenazesi Doğubayazıt'a getirilen Cengiz, ilçe mezarlığında toprağa verildi. Kemal Cengiz'in ölümü ile ilgili tutuklanan 5 kişinin İstanbul'da yargılanması devam ederken, otopsi yapılmadığını gerekçe gösteren mahkeme, mezarın açılmasına karar verdi.

Bugün sabah saatlerinde Doğubayazıt Adliyesi'nde görevli hakim ile doktor ve polisler mezarlığa gitti. Mezarın açıldığını öğrenen Cengiz'in yakınları, haber verilmeden kazı yapıldığını belirterek engel olmaya çalıştı. Cengiz'in yakınları ile görevlilerin tartışması üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi mezarlığa sevk edildi. Açılan mezarda alınan örnekler incelenmek üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Zamanında otopsi yapılmamasını eleştiren Kemal Cengiz'in annesi Kürtçe ağıtlar yaktı. Cengiz'in ismini açıklamayan annesi "Oğlum sen sözlüydün, çeyizin de hazırdı. Ben eline kına yakmayı beklerken ölüm haberini aldım. Senin mutlu olmanı istemediler" diyerek ağladı. - Ağrı

ETİKETLER : 6 Yıl Sonra Otopsi İçin Mezarın Açılmasına Tepki
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA