Ağrı Ziraat Odası Başkanı Aydemir, Hayvan Borsasını Ziyaret Etti


Bu haber 2013-09-02 16:59:02 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, hayvan borsasını ziyaret etti.

Aydemir, ziyarette yaptığı konuşmada,  son 2 yıldır saman fiyatlarının pahalılığından dolayı çiftçilerin hayvanlarını yok pahasına sattığını belirtti. Ağrı'da saman fiyatlarının düşüşe geçmesiyle hayvancılığın canlandığını anlatan Aydemir, şöyle devam etti:

"Ağrı'da saman fiyatı şu an 35 kuruşa düştü. Buda kentte hayvancılığın ciddi anlamda canlanmasını sağladı. Hayvan borsasını geçen seneyle mukayese ettiğimizde bu yıl fiyatlarda bir toparlama görebiliyoruz. Her gün Ağrı'dan Kuzey Irak ve çevre illere 200-300 adet büyük baş hayvan gönderiliyor. Bu da hayvan borsasında piyasayı canlandırdı. Hayvan borsasında fiyatlar son 2 yıla göre yüzde 30'Lara varan bir artış gösterdi. Bu durum besicinin yüzünü güldürdü. Saman fiyatlarının düşmesiyle özellikle büyük baş hayvanları olan çiftilerimiz rahat bir nefes aldı. Devletin de buradaki çiftilerimize destek olması lazım. Çünkü buradaki vatandaşlarımızın tek geçim kaynağı tarım ve haycancılıktır."

Çiftçilere her türlü desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayan Aydemir, "Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Ağrı Ziraat Odası olarak gerekli yazışmalarımızı yaptık. Buradan da anlaşıldığı gibi bakıyoruz çiftçilere sahip çıkılmıyor. İnşallah çiftçilerimizin adına şartların iyileştirmesine yönelik olarak her platformda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diye konuştu. - Ağrı

ETİKETLER : Ağrı Ziraat Odası Başkanı Aydemir Hayvan Borsasını Ziyaret Etti
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA