Tkdk Ardahan İl Koordinatörlüğü 11. Proje Başvuru Çağrı İlanına Çıktı


Bu haber 2013-08-29 13:59:02 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü 11.Proje Başvuru Çağrı İlanı'na çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TKDK Ardahan İl Koordinatörü Levent Demiral, TKDK'nın 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı'na çıktığını ve ilandaki bütçenin 512 milyon 713 bin 338 Euro olduğunu söyledi. Bu kapsamda hazırlanacak olan projelerin 30 Eylül 2013 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlayacağını belirten Demiral, son teslim tarihinin ise 31 Ekim 2013 olduğuna dikkat çekti. "Bu tarihten sonra gelecek projeler işleme alınamayacaktır" diyen Demiral "Bu çağrı kapsamında sunulacak olan projelerin yatırım süreleri 2 taksiti geçmeyecek şekilde planlanmalıdır. Başvuru tek taksit olarak planlanmış ise yatırım süresi ve ödeme talebi paketinin hazırlanıp kuruma sunulması toplamda 8 ayı geçmemelidir. Başvuru iki taksit olarak planlanmış ise birinci taksitin yatırım süresi ve ödeme talebi paketinin hazırlanıp Kuruma sunulması 6 ay içerisinde olmalıdır. 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı'nda tarım ve kırsal kalkınma ile ilgili on başlık altında yer alan yatırımlar desteklenecektir. Uygun harcama olarak; yapım işleri, makine-ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları esas alınacaktır. Bu kapsamda verilecek destek geri ödemesiz olarak kullandırılacak olup destek oranı yüzde 50-65 arasında değişecektir" dedi.

Süt üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlar için uygun harcamalar toplam tutarı en az 30 bin Avro, en fazla 3 milyon Avro olduğuna dikkat çeken Demiral, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Süt ve Et üreten tarımsal işletmeler (Kanatlı dahil) Süt toplama tesislerinin kurulması Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması Kanatlı Eti Kesimhane Kanatlı Eti İşleme Tesisi Kırmızı Et Kesimhane Kırmızı Et İşleme Tesisi Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi (Arıcılık ve bal üretimi, tıbbi ve aromatik bitkiler ve süs bitkileri yetiştiriciliği) Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi Kültür balıkçılığının geliştirilmesi; alanlarında yapılacak yatırımlara destek verileceğini ve destek konularının yapılacak yatırımın yapım işleri, makine-ekipman ve bilgi sistemleri alımı, hizmet alımı ve proje görünürlüğünü kapsadığını kaydeden Demirel, hibe oranının Et ve Süt Üreten Tarımsal İşletmelere yatırım kapsamında, yatırımcının 40 yaşın altında olması durumunda % 65'e kadar çıkabildiğini, diğer faaliyet alanlarında ise % 50 olduğunu belirterek uygun harcama kalemlerinde KDV muafiyetine tabi olunacağını ve de 5.000 Avro ile 3.000.000 Avro aralığındaki projelerin desteklenebileceğini" ifade etti.

Detaylı bilgi için kurum internet sitesinden faydalanılabileceğini ifade eden Demirel, yatırım yapma düşüncesinde olan girişimcileri Ardahan İl Koordinatörlüğüne beklediklerini belirterek ilgili mevzuatlar çerçevesinde her türlü yardımı ve kolaylığı sağlayacaklarını söyledi. - Ardahan

ETİKETLER : Tkdk Ardahan İl Koordinatörlüğü 11. Proje Başvuru Çağrı İlanına Çıktı
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA