Balık Satarak Okul Harçlıklarını Çıkarıyorlar

Ağrı'da lise öğrencisi iki arkadaş okul masraflarını karşılayabilmek için her sabah balık avlamaya çıkıyor Öğrencilerden İbrahim Artiş: "Yaz tatili olduğu için boş gezeceğimize gelip burada balık avlayarak okul harçlığımızı çıkarıyoruz"
Bu haber 2013-08-28 13:59:02 eklenmiş ve 428 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'da lise öğrencisi iki arkadaş, okul masraflarını karşılayabilmek için her sabah balık avlamaya çıkıyor.

Hamur ilçesindeki Hamur deresine her sabah balık avına çıkan İbrahim Artiş (14), AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahın erken saatlerinde arkadaşı Ali Bozkurt ile dereye balık avlamaya gittiğini anlatarak, avladıkları balıkları götürüp pazarda sattıklarını söyledi.

Balık satarak, okul harçlıklarını çıkardıklarını ifade eden Artiş, "Arkadaşım Ali ile saat 06.00-07.00 gibi Hamur deresine gelip balık avlıyoruz. Öğle saatlerine kadar 20-30 kilo balık tutuyoruz. Sonra bu balıkları götürüp pazarda satıyoruz. Yaz tatili olduğu için boş gezeceğimize gelip burada balık avlayarak okul harçlığımızı çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

"Sipariş bile alıyoruz"

Ali Bozkurt (16) ise Hamur deresine yakın olan Batmış köyünde oturduklarını ve bütün yaz tatilini balıkçılık yaparak geçirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Avladığımız balıkları satıp para kazanıyoruz. Sattığımız balıkların parasıyla okullar açılmadan kendimize üst baş alacağız. Balık avlarken eğleniyoruz. Tuttuğumuz balıkları çok rahat satabiliyoruz. Elimizde kalmıyor. Bazen sipariş bile alıyoruz. Ailemize yük olmadan kendi masraflarımızı çıkarıyoruz. Bu balıkları bazen pazarda bazen de yol kenarında bekleyip yoldan geçenlere satıyoruz. Hem eğleniyoruz hem de para kazanıyoruz." - Ağrı

ETİKETLER : Balık Satarak Okul Harçlıklarını Çıkarıyorlar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA