Akdamar Kilisesi'nde Dördüncü Ayin Hazırlığı

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başpiskopos Ateşyan: "Bu yılki ayinde Ortadoğu ve dünyada yaşanan olaylarla ilgili dua edeceğiz. Dünyanın huzuru ve barışı için çağrıda bulunacağız"
Bu haber 2013-08-28 11:59:03 eklenmiş ve 519 kez görüntülenmiştir.

CEMAL AŞAN - Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ayinle ilgili hazırlıklara başlandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izniyle Akdamar Adası'nda senede bir kez yapılan ayin, bu yıl 8 Eylül Pazar günü gerçekleşecek.

Bu yıl dördüncüsü yapılacak ayin sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için kurumların görev ve sorumluluklarının belirlendiği toplantıların düzenlendiği kentte, yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için de özellikle otel çalışanlarına ve esnafa yönelik seminerler veriliyor.

Çözüm süreci kapsamında bölgede sağlanan huzur ortamıyla yöre halkı bu yılki ayine katılımın yüksek olmasını beklerken, dualar, Ortadoğu'da yaşanan olaylar ekseninde Mısır ve Suriye ile dünya barışı için yapılacak.  

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdamar Kilisesi'ndeki programlarının artık alışılagelmiş bir ayin olduğunu ve katılımın artması konusunda büyük bir beklenti içinde olmadıklarını söyledi.

Ayinin düzenlendiği ilk yıl 7 bin kişinin katılımından söz edildiğini anımsatan Ateşyan, sonraki ayinlerde katılımın azaldığını belirtti.

 

-"Dünyanın huzuru ve barışı için çağrıda bulunacağız"

 

Ortadoğu'da yaşanan olaylar ve çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ateşyan, şunları kaydetti:

"Bu yılki ayinde Ortadoğu ve dünyada yaşanan olaylarla ilgili dua edeceğiz. Dünyanın huzuru ve barışı için çağrıda bulunacağız.

Akdamar'da ilk ayini yaptığımız zaman da bölgeyle ilgili güvenlik endişemiz yoktu. İlk ayinde insanlarla kucaklaştık. İlk yıl ayine 7 bin insanın katıldığını söylediğimiz zaman bölgede terör vardı. Ancak biz insanlarla sevgiyle kucaklaştık ve bir sorun yaşamadık. Bu yıl da aynı çerçevede olacak. Zaten bir şey olacaksa bu illa 'terörden olacak' diye bir şey yok. Kendini bilmez biri de bir şey yapabilir. Biz orada emniyet mensuplarının, mülki idarenin gereken güvenlik önlemlerini aldıklarını ve konuyla ilgili hassasiyetlerini biliyoruz."

Ateşyan, Van'ın, Ermenilerin geçmişte yoğun yaşadığı ve zengin tarihe sahip önemli bir kültür kenti olduğuna değinerek, depremden sonra dindirilen acıların bir daha yaşanmamasını arzu ettiğini dile getirdi. 

 

-"Kilisede ilk kez vaftiz töreni yapılacak"

 

Bu yılki ayinin ardından kilisede ilk kez bir vaftiz töreni gerçekleştirileceğini anlatan Ateşyan, Ermenistan ve Türkiye'den ayine katılacak iki ailenin, Van suyuyla vaftiz edileceğini ifade etti.

Başpiskopos Ateşyan, vaftiz töreninin ilk kez kendileri tarafından organize edildiğini ve daha önce yapılmadığını bildirerek, ayine cemaatlerinin ve vatandaşların yanı sıra konsolosların da katılabileceğini ifade etti.

 

-"Patrikhaneden iletilen talepleri karşılıyoruz"

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ da ayinle ilgili hazırlıkların devam ettiğini ve şu ana kadar bir sorun yaşanmadığını belirterek, patrikhane ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve kendilerine iletilen talepleri karşıladıklarını kaydetti.

Aktuğ, bu yılki ayinin de sorunsuz şekilde yapılması için ilgili tüm kurumların büyük çaba sarf ettiğini vurgulayarak, 8 Eylül'de yapılacak etkinliğin gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelecek katılımcılar ve yöre halkı için sorunsuz geçmesi temennisinde bulundu. - Van

ETİKETLER : Akdamar Kilisesi'nde Dördüncü Ayin Hazırlığı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA