Ağrı Dağı'na Zirve Yaptı, 'Mızıka' Çaldılar

Avustarya'da özel hava şirketinde görev yapan 11 kişilik pilot ve kabin amiri, şiddetli fırtınaya rağmen Türkiye'nin en yüksek dağı olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.
Bu haber 2013-08-27 11:59:01 eklenmiş ve 454 kez görüntülenmiştir.

Avustarya'da özel hava şirketinde görev yapan 11 kişilik pilot ve kabin amiri, şiddetli fırtınaya rağmen Türkiye'nin en yüksek dağı olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Pilotlar, zirve heyecanını 'mızıka' çalarak kutladı.

Ağrı Dağı Zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştiren 11 pilot ve kabin amirinin tırmanışı toplam üç gün sürdü. Dağcılar, ilk olarak 3 bin 200 metre, ikinci gün 4 bin 200 metre kampına ulaştı. Ertesi gün Zirve için yola çıkan Avusturyalı pilotlar, şiddetli rüzgara rağmen bütün gece yürüyerek sabah saat 06.00'da Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaştı.

Pilotların Ağrı Dağı'nın 5 bin 137 metre zirvesindeki 'mızıka' çalarak kutlamalarının yanı sıra ara kampta yöre köylü çocuklarından bir kız çocuğunun 'yatcaz kalkcaz, yatcaz, kalkcaz, hooop ordayız' şarkısı renkli görüntülere sahne oldu.

Avusturyalı pilotları Ağrı Dağı'na çıkarmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden dağcı rehberler, "Avusturyalı dağcıları Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkarmak kolay olmadı. Zaman Zaman fırtına ile el verişsiz hava şartlarına rağmen sağlıklı bir şekilde tırmanışı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" dedi. - Erzurum

ETİKETLER : Ağrı Dağı'na Zirve Yaptı 'Mızıka' Çaldılar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA