İşadamı Oruç Yaptırdığı Yüksekokul Binasını İnceledi

Ağrılı hayırsever işadamı Celal Oruç, Eleşkirt'te yaptırdığı Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nda incelemelerde bulundu.
Bu haber 2013-08-26 10:59:03 eklenmiş ve 518 kez görüntülenmiştir.

AĞRI (İHA) – Ağrılı hayırsever işadamı Celal Oruç, Eleşkirt ilçesine yaptırdığı Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nda incelemelerde bulundu.

Eleşkirtli Celal Oruç, 30 Ağustos'ta Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine devredilecek olan ve kendi adını taşıyan okulda Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Prof. Dr. Şener Dilek, Yücekapı Belediye Başkanı Nurettin Öztürk, yüklenici firma sahibi Feridun Saygılı, Eleşkirt Genç İşadamları Dernek Başkanı Nazım Balıkçı ve Bank Asya Ağrı Şube Müdürü İlhan Taştan ile birlikte incelemelerde bulundu. Celal Oruç, milletimizin istifadesine sunduğu eserlerde Risale-i Nur ruhu yattığını ifade eden Oruç, "Hocamız Şener Dilek ve Celal Demircan olmasaydı, bu okulda olmazdı. Bu okulu yapan Celal Oruç değil Celal Demircan'dır. Allah'ıma şükürler olsun ki Risale-i Nur ile tanıştık, yoksa hayatımız maddi ve manevi yönden eksik kalacaktı" dedi.

Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nu çok beğenen Prof. Dr. Şener Dilek ise, böyle anlamlı bir eseri doğduğu topraklara yapan işadamına teşekkür ederek, açılacak yeni bölümlerde batı illerinden gelecek öğrencilerin tercih edeceği mesleklere yönelik bölümlerin açılması tavsiyesinde bulundu.

İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu da, Eleşkirt'te göreve başlayalı tam bir hafta olduğunu belirterek, "Bu süre zarfında üç defa çalışmaları yerinde görmek için buraya geldim. Okulun mimarisi, kullanılan malzemenin kalitesi, yapılan işçilikler hepsi birinci sınıf, ama bunların hepsinden önemlisi içine yerleşecek olan öğrenci. Açacağımız yeni bölümlerde inşallah çok tercih edilen, yüksek puanla girilen bölümleri tercih edeceğiz ki gelen öğrencinin Eleşkirt'in sosyolojik dönüşümüne ve ekonomik gelişmesine lokomotif etkisi olsun" dedi.

Celal Oruç ve beraberindekilerin yüksekokul gezisi, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. - AĞRI

ETİKETLER : İşadamı Oruç Yaptırdığı Yüksekokul Binasını İnceledi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA