Ağrı Dağı'na, "30 Ağustos Zafer Tırmanışı" Yapılacak

TDF tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek zafer tırmanışına 29'u yabancı 183 sporcu katılacak Federasyon başkanı Karaca: "Federasyon olarak eğitim ve tırmanış faaliyetlerinin yanı sıra anlamlı günlerde de tırmanıyoruz"
Bu haber 2013-08-25 13:59:02 eklenmiş ve 396 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (Tdf)  tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek "Ağrı Dağı 30 Ağustos Zafer Tırmanışı"na 29'u yabancı 183 sporcu katılacak.

TDF Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ağrı Dağı'na tırmanış etkinliği düzenleyeceklerini belirterek, programın 28 Ağustos'ta başlayacağını söyledi.

Farklı ülkelerden sporcuların tırmanışa katılacağını vurgulayan Karaca, "Makedonya, İran, Yunanistan, Azerbaycan, Kosova ve Bulgaristan'dan 29 dağcımız, ülkemizden ise 154 sporcu tırmanacak. Program öncesi Doğubayazıt ilçesinde toplanarak, dağcılık sporunun tekniğini, dikkat edilmesi gerekenleri anlatacağız" dedi.

Programın ilk gününde Ağrı Dağı'nın 3 bin 200 metre yüksekliğine çıkarak, çadır kuracaklarını anlatan Karaca, şunları kaydetti:

"29 Ağustos'ta 4 bin 200 metre yüksekliğe çıkacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ise saat 04.00'te 5 bin 137 metre yüksekliğe yani zirveye tırmanmaya başlayacağız. Ağrı Dağı tırmanış tekniği ve yüksekliği nedeniyle zorluk derecesi olan dağımızdır. Bu yıl 14'üncüsünü yapacağımız etkinlikte teknik olarak gerekli önlemleri alarak tırmanış gerçekleştirilecek."

Etkinliğe Ağrı Valiliği'nin katkı sağladığını ifade eden Karaca, "Biz federasyon olarak eğitim ve tırmanış faaliyetlerinin yanı sıra anlamlı günlerde de tırmanıyoruz. Sarıkamış şehitlerini anma, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çanakkale şehitlerini anma, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi anlamlı günlerde tırmanışlarımız oluyor." - Erzurum

ETİKETLER : Ağrı Dağı'na "30 Ağustos Zafer Tırmanışı" Yapılacak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA