Iğdır'daki Meteor Çukuru Turizme Kazandırılıyor

Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Engindeniz, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan 'Meteor Çukuru'nda güvenlik seti oluşturulup turizme açılacağını söyledi.
Bu haber 2013-08-22 10:59:01 eklenmiş ve 407 kez görüntülenmiştir.

IĞDIR (İHA) – Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan 'Meteor Çukuru'nun etrafında güvenlik seti oluşturulup ve çevre düzenlemesi yapılarak turizme açılacağını söyledi.

Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü, il merkezinden yaklaşık 42 kilometre uzaklıktaki Korhan Yaylası sınırları içerisinde yer alan 70 metre derinliğindeki meteor çukurunun etrafında güvenlik seti oluşturulacağını ve çevre düzenlemesi yapılarak turizm açısından önemli bir cazibe merkezi olması için projelendireceğini kaydetti. Meteor çukurunda incelmelerde bulunan Osman Engindeniz, yıllar önce bir gök taşının düşmesi sonucu oluşan çukurun şu anda yaklaşık yetmiş metre derinlikte olduğunu, çukurun zamanla yağmur sularının getirdiği toprak ve taşlarla tabanının dolduğunu belirtti. Meteor çukurunun çok net görülmekte olduğunu vurgulayan Engindeniz, "Yapacağımız çalışma ile burayı turizme kazandırmayı planlamaktayız. Nuh'un gemisinin tufandan sonra konuşlandığı inanılan, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek dağı olan Ağrı Dağı zaten bütün dinlerde kutsal sayılmaktadır. Bu açıdan da buranın zaten turizm potansiyeli büyük, birçok spor faaliyetlerin yapılacağı bu dağın eteklerindeki bu meteor çukurunun da bulunması burayı daha da değerli kılmaktadır" dedi.

Çapı da çok geniş olan bu çukurun zamanla sellerin getirdiği taşlarla dolduğunu ve içine rahatlıkla inilebildiğini ifade eden Engindeniz, "Şu anda sizin de gördüğünüz gibi etrafından yaylacılar var. Hayvanlarını çukurun içerisinde otlatıyorlar. Bu da çukurun tahrip olmasına neden oluyor. Şimdi bir ön çalışma başlattık. Yapacağımız proje ile çevresini güvenlik seti ile çevirmeyi amaçlıyoruz. Tanıtım tabelaları dikerek ve çevre düzenlemesini de yaparak buraya hayat vermek amacındayız. Ağrı Dağı'nın diğer tarafında bulunan, dünyanın en büyük ikinci meteor çukuru Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile İran sınırındaki Gülveren köyünde bulunmaktadır. Bu çukurda onun bir benzeridir. Bu da şu anlama gelir ki, bu bölgede 2 meteor çukurun olması birçok yerli yabancı turistin buraya gelmesine önemli bir etken olacaktır" şeklinde konuştu. - IĞDIR

ETİKETLER : Iğdır'daki Meteor Çukuru Turizme Kazandırılıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA