Adanalı Dağcılar Ağrı Dağı'na Tırmandı

Adana'da faaliyet gösteren Lorut Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na tırmandı.
Bu haber 2013-08-20 14:59:03 eklenmiş ve 463 kez görüntülenmiştir.

Adana'da faaliyet gösteren Lorut Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na tırmandı.

Ekonomik bir kazanç gözetmeksizin tamamen sporcu yetiştirmeyi kendilerine hedef seçen Lorut Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcuları, en büyük hedeflerinin ülke genelinde dağcılık sporuna katkı koymak olduğunu belirtirken, bu doğrultuda eğitimli, donanımlı sporcular yetiştirerek dağcılık sporunu hak ettiği yere getirmek istediklerini kaydettiler.

26 Haziran 2013 tarihinde tescili yapılarak resmen faaliyete geçen Lorut Dağcılık Kulübü, ilk çalışmasını yurt genelinde 9 yüksek irtifa tırmanışı, 3 doğa yürüyüşü ve iki de rafting etkinliğini başarıyla gerçekleştirdi.

Lorut Dağcılık Kulübü aralarında Metin Esmer, Cesur Tayboğa, Selçuk Küçük, H. İbrahim Şendal, Alper Tatlı, Emine Tatlı C.Gençay'dan oluşan bir ekiple Türkiye'nin en yüksek dağlarından birisi olan Ağrı Dağı'na tırmandı. Dağcılardan Cesur Tayboğa ve Burak Karakoç, yaklaşık 3 bin metrenin üzerinde olan Kızılkaya'ya da bu yıl çıkarak bir başarıya daha imza attılar.

Tırmanışların süreceğini kaydeden Cesur Tayboğa, "Hedefimiz hep zirve. Amacımız, bu sporu daha geniş kitlelere yaymak. Kısa sürede büyük işler başardığımız inancındayım. Faaliyetlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" diye konuştu. - Adana

ETİKETLER : Adanalı Dağcılar Ağrı Dağı'na Tırmandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA