Ağrı'da Büyük Ağrı Buluşması

Ağrı Valiliğinin koordinasyonu ile kentteki sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve kaymakamlıklar tarafından "Büyük Ağrı Buluşması Şenliği" düzenlendi
Bu haber 2013-08-18 21:59:04 eklenmiş ve 640 kez görüntülenmiştir.

Ağrı Valiliğinin koordinasyonu ile kentteki sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve kaymakamlıklar tarafından "Büyük Ağrı Buluşması Şenliği" düzenlendi.

Taşlıçay ilçe sınırlarında bulunan ve Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan Balık Gölü'nde düzenlenen şenliğe Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Milletvekilleri Kerim Yıldız ve Fatma Salman, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı'da bulunan sivil toplum kuruluşlarının başkanları, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, dağların, yaylaların, suların adeta çöl toprağının yağmura duyduğu özlem kadar huzura, şenliğe, coşkuya hasret kaldığını söyledi.

Kadınların, çocukların, erkeklerin, Ağrılısı, Iğdırlısı, Erzurumlusuyla Türkiye'nin her yerinden gelen insanlarla herkesin huzur içinde beraber olduğunu dile getiren Tekinarslan, herkesin gözünde huzur ve mutluluk bulunduğunu kaydetti.

Bölgede yaşayan insanların terör belasından dolayı yıllarca acı çektiğini ancak dağlarda artık birlik, beraberlik, huzur ve neşe olduğunu ifade eden Tekinarslan, bu birlikteliğin binlerce yıl eskiye dayandığına dikkati çekti.

Birlikteliği pekiştirmek ve kadını, yaşlısı, genci ile aynı sofrada oturup kardeşçe omuz omuza vermenin huzuru içinde olduklarını belirten Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Burada yaşayan çok güzel insanlarımız var biz neden bu güzel zenginliği değerlendirmiyoruz dedik. Hemşehrilerimizle sivil toplum kuruluşlarımız ve belediyelerimizle bir araya geldik. Balık Gölü'nde büyük bir Ağrı buluşması şenliği yapmaya karar verdik. Buradaki vatandaşlar, 'Artık kavgadan, gürültüden bıktık, yaşadığımız coğrafyanın güzelliklerinin tadına varalım' dediler. Biz de böyle bir organizasyon yapmayı uygun bulduk. Ortak çabalar ile vatandaşlarımızla burada buluşmayı gerçekleştirdik. Bu heyecanı ve mutluğu görmek herkesten önce bana mutluluk ve heyecan veriyor. Yıllarca bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar fakat her türlü kışkırtmalara ve dış mihraklara rağmen Türkiye'nin her yerinde bugün Ağrılılar gittikleri yerin insanlarıyla hala evlilikler yapıyor, iş kuruyor. Hala birbirlerinin cenazesinde ağlayıp, düğünlerinde gülüyorlar. Bu birlikteliğimiz hepimizin çabalarıyla inşallah binlerce yıl daha devam edecek."

"Bu millet doğusuyla, batısıyla acıya doydu artık"

Şenlik düzenleyerek birlik ve beraberliğin kapısını aralamayı amaçladıklarını ifade eden Tekinarslan, aralanmış kapıdan yıllar yılı bölgede yaşayan insanların geçeceğini, birlik, beraberlik, kardeşlik ortamının bozulmaması için Ağrılı vatandaşların gayretli bir şekilde birlikteliğe sahip çıkmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Şenliği her yıl düzenlemeyi amaçladıklarını kaydeden Tekinarslan, şöyle konuştu:

"Bu millet doğusuyla batısıyla acıya doydu artık. Yeterince acı çektik. Bugüne kadar hepimiz acıya doyduk. Türkiye'nin doğusu, batısını ayırt etmeksizin söylüyorum. Doğu ne kadar acı çektiyse bu terör belasını ne kadar hissettiyse batıdaki insanlarımız da bunu kat be kat hissetti. Her türlü dış mihraklara rağmen birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşıyoruz. Allah bir daha buralara kavgayı, gürültüyü, zorluğu ve şiddeti göstermesin. Ben devletin buradaki valisiyim ve sizlerin hizmetinde bir devlet görevlisi olarak arkadaşlarımla birlikte güzel birlikteliklerin kapısını arlamayı gerekli gördük."

"Eğer sizler buradaki huzur, kardeşlik, birlik ve barış ortamına daima sahip çıkarsanız, bu dağlarda artık asla kavganın ve gözyaşının eseri, izi olmayacak" diyen Tekinarslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık kadınlarımız bu dağlarda, yaylalara kuzu peşinde süt sağıp peynir yapmaya, gençlerimiz ve çocuklarımız da Balık Gölü'nde balık tutmaya ya da yüzmeye gelsinler istiyoruz. Devletimiz, bütün sabır ve samimiyetiyle 'Artık yeter, bu kavga, döğüş, acı bitsin' dedi. Bu arzusunu bir iradeye dönüştürdü. Bu iradesini de başta Başbakanımızın gösterdiği kararlı tutumla sabır ve samimiyetle sürdürüyor. Çeşitli kışkırtmalara karşı çıkışlara, hilebazlıklara rağmen bunu sürdürmekte karalıyız. Bizler Ağrılılar, ne kadar barış ve kardeşiliğe, birliğimize sahip çıkarsak inanın o kadar kalıcı olacaktır. Dağları, yaylaları görüyorsunuz. Hepimize yer var. Özgürce içerisinde bebeklerimizi, çocuklarımızı büyüteceğimiz yaylalarımız, ovalarımız var. İçinde medeniyetlerimizi geliştireceğimiz şehirlerimiz var. Burada hepimize yer var. Hiç birimizin diğerinden zorla almasını gerektirecek bir mülk yok."

Tekinarslan, Suriye'de, Mısır'da, Afganistan'da dökülen kanın tamamının Müslüman kanı olduğuna işaret ederek, "Eğer bizler bu coğrafyada hep birlikte başımız dik, onurlu, güçlü bir yaşamı sürdürürsek, inanın dünyanın bütün mazlumları ve Müslümanları, geceleri yattığı yerden sabah uyanacağından emin olarak yatacaktır. Türkiye'nin varlığı bütün mazlumlara ve Müslümanlara güçtür ve dayanaktır. Bunun temelinde de sizler varsınız" dedi.

Tekinarslan, konuşmasının ardından şenliğe gelen ailelerin çadırlarını ziyaret ederek, ikram edilen yöresel yemeklerin tadına baktı.

Şenlik, yöresel yemeklerin yenilmesi, halk oyunları oynanması ve tekne gezintisinin ardından sona erdi. - Ağrı

ETİKETLER : Ağrı'da
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA