Haksen Ağrı Şube Başkanı Duman, Mısır'da Yaşanan Katliamları Kınadı

Eğitim, Öğretmen ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası (HAK SEN) Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Mısır'da yaşanan katliamları kınadı.
Bu haber 2013-08-17 22:59:02 eklenmiş ve 476 kez görüntülenmiştir.

Eğitim, Öğretmen ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası (HAK SEN) Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Mısır'da yaşanan katliamları kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan HAK SEN Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Mısır'da yapılan askeri darbenin ülkeyi ve o ülkede yaşayanları mağdur ettiğini belirtti. Darbenin ülke insanına daha fazla özgürlük, hak ve hukuk getirmeyeceğini belirten Duman, "Mısır halkının üzerine gerçek mermilerle saldırarak büyük bir katliam yapılmaktadır. Bu yaşananlar insanlık dışı ve utanç vericidir. Darbecilerin başında duran General Sisi artık sadece bir darbeci değil aynı zamanla eli kanlı bir canidir. seçimle iktidara gelenleri silahla ortadan kaldırmaya çalışmak ve darbe yapmak çok yanlıştır. Mısırda darbe karşıtı oldukları gerekçesiyle genç, ihtiyar, kadın ve çocuk demeden çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden, binlerce kişinin yaralanmasından sendika olarak büyük üzüntü duymaktayız" dedi.

Mısır ordusu ve polisin zor kullanarak temel haklarından yoksun kalan mısırlı vatandaşlarına ateş açmasını ve katliam yapmasını doğru bulmadığını söyleyen Duman, "Mısır'da yaşananlar artık darbe karşıtı direniş gösterilerinin ötesinde sivil halkın katliamına dönüştürülmüştür. Sözde Mısır ordusu tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama girmiştir. Halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısırı yönetmesi ve hizmet etmesi de mümkün değildir. Darbenin başından beri meydanlardan ayrılmayan ve Ordu karşıtı gösteriler yapan Mısır halkı, kendi ülkelerindeki demokrasiyi artık kanlarıyla yazmaya başladılar. Artık bu katliamlara, vahşete ve karışıklığa son verilmelidir. Her zaman mazlum Mısır halkının yanındayız" ifadelerini kullandı. - AĞRI

ETİKETLER : Haksen Ağrı Şube Başkanı Duman Mısır'da Yaşanan Katliamları Kınadı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA