Yılmaz: Biz Hizmet İçin Fırsat Arıyoruz, Birileri Yıkmak İçin Bahane Arıyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz yapmak için, hizmet için fırsat ararken, bazıları kavga için, fitne için, yıkmak için bahane ve fırsat aramakta."
Bu haber 2013-08-17 21:59:02 eklenmiş ve 415 kez görüntülenmiştir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz yapmak için, hizmet için fırsat ararken, bazıları kavga için, fitne için, yıkmak için bahane ve fırsat aramakta. Onun için biz yapanlardanız. Yıkanları da milletimize havale ediyoruz." dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Sivas'a gelen Bakan Yılmaz, Koyulhisar Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı. Eğriçimen Yaylası'nda yapılan festivalde konuşan Yılmaz, bir ve beraber oldukça, Türkiye'deki güven ve istikrar devam ettikçe ülke olarak aşılamayacak hiçbir engelin olmadığına vurgu yaptı.

"İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olanıdır. Halka hizmet hakka hizmettir. Hayırlı iş yaptığımızda desteklemenizi, hatalı iş yaptığımızda da uyarmanızı bekleriz. İyiliği teşvik edeceğiz, kötülükten de sakındıracağız." diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Çünkü insan en temel değerdir. Ne inciteceğiz ne incineceğiz. Milyonda bir de olsan da incinsen de incitme. Hacı Bektaşi Veli de bunu söyler. İnsan yeryüzünde Allah'ın halifesidir. Dolayısıyla da insanı incitirsen Allah'ı incitmiş olursun. Ola ki incittiğin insanı Allah seviyorsa o zaman korkmak lazım. Her insanın kalbini Allah seviyorsa o nazarla bakarsan kimseyi incitmezsin. İnsan düşünceden ibarettir, gerisi et ve kemiktendir. Gül düşünürsek gülistan oluruz. Diken düşünürsek dikenlik oluruz. İnşallah hep gül düşüneceğiz, gül yetiştireceğiz, ülkemizi gül bahçesine çevireceğiz. Hep beraber barış diyeceğiz, barış isteyeceğiz. Bu coğrafyaya barışı hep beraber getireceğiz."

Sivas'ın sorunlarını çözdüklerini, daha yapacak çok şey olduğunu söyleyen Yılmaz, "Milletimizden aldığımız vekalet görevini, verdiğimiz sözler çerçevesinde yerine getiriyoruz. Biz hiçbir zaman yapamayacaklarımızı vaat etmedik. Vaat ettiklerimizin de halkımızla beraber takipçisiyiz. Biliyoruz ki yapamayacağımız şeyleri söylemek bizlere vebal olarak yeter. Sivas sorunlarını çözerek ilerliyoruz. Daha yapacak çok şey var her şeyi yaptık demiyoruz. Ama çok şey yaptık yapacaklarımızda geride. Zaman az yapılacak işler de çok. Bu ülkeye 75 milyonu bir ve kardeş bilerek hizmet edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Biz yüzde 50'nin oyunu aldık ama yüzde yüze hizmet ediyoruz." diyen Yılmaz, "Iğdır'dan milletvekili çıkarmadık ama havaalanı yaptık. Herkese hizmet götürüyoruz. Hakkari'den milletvekili çıkarmadık ama Yüksekova'ya havaalanı yapıyoruz. Bu yıl inşallah açacağız demek ki yüzde yüze hizmet götürüyoruz. Tunceli'den milletvekili çıkarmadık ama üniversite kurduk, büyüyor, gelişiyor. Demek ki biz yüzde 50'nin değil yüzde yüzün hükümetiyiz." şeklinde konuştu.

Şeyh Edebali'nin Osman Han'a söylediği sözleri hatırlatan Bakan Yılmaz, muhalefete seslenerek, şöyle devam etti: "Bölmek sizden bütünlemek bizden Kırmak sizden, yapmak bizden. Dağıtmak sizden, toplamak bizden. Kırgınlık sizden, gönül almak bizden. Çünkü biliyoruz ki biz birlikte güzeliz. Türkiye bütün renkleriyle güzel. İnsan kendisine benzeyen çevreyi görse bu dünya yaşanmaz hale gelir. Dolayısıyla bu Türkiye'nin dünyanın güzelliği, farklı renkleri ve dilleri bir arada görebilmektir. İnanıyoruz ki hepsi Allah'ın ayetlerindendir. Yapmak zor, yıkmak kolay. Biz yapmak için, hizmet için fırsat ararken, bazıları kavga için, fitne için, yıkmak için bahane ve fırsat aramakta. Onun için biz yapanlardanız. Yıkanları da milletimize havale ediyoruz."

Bakan Yılmaz, daha sonra düzenlenen bal yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Yılmaz, daha sonra Doğanşar ve İmranlı ilçelerinde festivallere de katıldı.

ETİKETLER : Yılmaz: Biz Hizmet İçin Fırsat Arıyoruz Birileri Yıkmak İçin Bahane Arıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA