Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Bakan Yılmaz: "Barış diyeceğiz, barış isteyeceğiz, bu coğrafyaya, bu ülkeye barışı hep beraber getireceğiz" "Yapmak zor, yıkmak kolay. Biz yapmak için, hizmet için fırsat ararken, bazıları kavga için, fitne için, yıkmak için bahane ve fırsat aramakta"
Bu haber 2013-08-17 18:59:02 eklenmiş ve 440 kez görüntülenmiştir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Barış diyeceğiz, barış isteyeceğiz. Bu coğrafyaya, bu ülkeye barışı hep beraber getireceğiz" dedi.

Yılmaz, Koyulhisar ilçesinde Eğriçimen Yaylası 9. Geleneksel Kültür Sanat Festivali'nde yaptığı konuşmada, bir ve beraber oldukça ülkede aşılamayacak hiçbir engel olmadığını söyledi.

"İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır"  diyen Yılmaz, halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu vurguladı.

Yılmaz, "Hayırlı iş yaptığımız zaman desteklemenizi, hatalı iş yaptığımızda da uyarmanızı bekliyoruz. Çünkü insan en temel değerdir. Ne inciteceğiz ne de incineceğiz. Ama milyonda bir de olsa incinsen de incitme" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Yılmaz, "İnsan düşünceden ibarettir. Gerisi et ve kemiktir. Gül düşünürsek gülistan oluruz. Diken düşünürsek dikenlik oluruz. İnşallah hep gül düşüneceğiz, gül yetiştireceğiz, Ülkemizi gülistan yapacağız. Yani ülkemizi gül bahçesine çevireceğiz. Barış diyeceğiz, barış isteyeceğiz. Bu coğrafyaya, bu ülkeye barışı hep beraber getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'yi  21. yüzyılda 75 milyonla birlikte bir bilerek kardeşçe hizmet edeceklerini aktaran Yılmaz, yüzde elli oyla iktidar olduklarını ancak yüzde yüze hizmet verdiklerini söyledi.

Yılmaz, millletvekili çıkaramadıkları Iğdır ve Hakkari'ye havaalanı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yapıyoruz. Demek ki yüzde yüzün hepsine hizmet götürüyor muyuz? Götürüyoruz. Biz demek ki sadece yüzde ellinin değil, yüzde yüzün hükümetiyiz. Yüzde yüze hizmet ediyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bölmek sizden, bütünlemek bizden. Kırmak sizden, yapmak bizden. Dağıtmak sizden, toplamak bizden. Kırgınlık sizden, gönül almak bizden. Çünkü biliyoruz ki biz birlikte güzeliz. Türkiye bütün renkleriyle güzel. Dolayısıyla Türkiye'nin ve dünyanın güzelliği farklı renkleri, farklı dilleri bir arada görebilmektir. Yapmak zor, yıkmak kolay. Biz yapmak için, hizmet için fırsat ararken, bazıları kavga için, fitne için, yıkmak için  bahane ve fırsat aramakta. Onun için biz yapanlardanız. Yıkanları da milletimize havale ediyoruz. Bizler zulmü alkışlamayacağız. Zalimi asla sevmeyeceğiz."

Mısır'da ve Suriye'deki karışıklıklara değinen Yılmaz, "Mısırda mağdur olan kim? Üzerlerine ateş açılan kim? Ölenler kim? Mısır halkı. İşte biz mağdurun, mazlumun yanındayız. Zalimin yanında olmadık. Suriye de nasıl? Suriye de de uçaklarla füzelerle halkına saldıran bir insan var. Kimileri bunun yanında kimileri de ölenlerin, mağdurların, başka ülkelere sığınmak zorunda kalanların yanında. Biz bu yolda yalnız kalsak da hakkı söylemeye devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susmayacağız. Biz yalnız da kalsak doğruyu söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasının ardından festival kapsamında yapılan yarışmalarda en iyi bal ve domates yetiştiricisi seçilenlere ödüllerini verdi. - Sivas

ETİKETLER : Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA