Bakan Yılmaz: Biz Mağdurun, Mazlumun Yanındayız

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, zulmü ve zalimleri asla alkışlamayacaklarını belirterek, "Mısır'da mağdur olan Mısır halkı."
Bu haber 2013-08-17 17:59:02 eklenmiş ve 444 kez görüntülenmiştir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, zulmü ve zalimleri asla alkışlamayacaklarını belirterek, "Mısır'da mağdur olan Mısır halkı. Biz mağdurun, mazlumun yanındayız" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli festivallere katılmak üzere Sivas'a geldi. Havayolu ile kente gelen Bakan Yılmaz, ardından karayolu ile Koyulhisar İlçesi'ne hareket etti. Bakan Yılmaz burada 9'uncusu düzenlenen Eğriçimen Kültür Festivali'ne katıldı. Programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de katıldı. Burada festival alanında toplanan halka yönelik selamlama konuşması yapan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, memleketin baba gibi olduğunu, sevmemenin de hizmet etmemenin de mümkün olmadığını dile getirdi. Birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Yılmaz şunları söyledi:

"Birbirimizi seveceğiz. Biz birbirimizi seveceğiz hep birlikte cennete gideceğiz. Bir ve beraber oldukça ülke olarak aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır. Halka hizmet Hakka hizmettir. Hayırlı iş yaptığımız zaman desteklemenizi, hatalı iş yaptığımızda da uyarmanızı bekliyoruz. İyiliği teşvik edeceğiz, kötülüktense uzak duracağız. Çünkü insan en temel değerdir. Ne inciteceğiz, ne de incineceğiz. Ama milyonda bir de olsa incinsen de incitme. Hacı Bektaşi Veli de bunu söyler. Biz diyoruz ki insan Allah'ın halifesidir. Dolayısıyla insanı incitirsen Allah'ı incitmiş olursun. İnsanı incitmeyeceğiz. İncittiğin kimseyi Allah seviyorsa o zaman korkman lazım. İnsan dürüst düşünceden ibarettir. Gerisi et ve kemiktir. Gül düşünürsek gülistan oluruz. Diken düşünürsek dikenlik oluruz. İnşallah hep gül düşüneceğiz, gül yetiştireceğiz, ülkemizi gülistan yapacağız. Yani ülkemiz gül bahçesine çevireceğiz. Barış diyeceğiz, barış isteyeceğiz, bu coğrafyaya, bu ülkeye barışı hep beraber getireceğiz. Milletimizden aldığımız vekaletle verdiğimiz sözler çerçevesinde yerine getiriyoruz. Biz hiçbir zaman yapamayacaklarımızı vaat etmedik. Vaat ettiklerimizin ise halkımızla birlikte takipteyiz. Biliyoruz ki yapamayacağımız şeylerin sözünü vermek bizim için büyük vebaldir."

YÜZDE 100'E HİZMET

Türkiye'de yaşayan 75 milyonu bir bilerek hizmet edeceklerini söyleyen Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

"Biz yüzde 50'nin oyunu aldık ama yüzde 100'e hizmet ediyoruz. Iğdır'dan milletvekili çıkardık mı çıkarmadık. Iğdır'a havaalanı yaptık. Hakkari'den milletvekili çıkarmadık. Hakkari'ye Yüksekova'ya havaalanı yapıyoruz. Demek ki yüzde 100'ün hepsine hizmet götürüyoruz. Biz demek ki sadece yüzde 50'nin değil yüzde 100'ün hükümetiyiz. Yüzde 100'e hizmet ediyoruz. Biz zaten her zaman söylüyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bölmek sizden, bütünlemek bizden. Kırmak sizden, yapmak bizden. Dağıtmak sizden, toplamak bizden. Kırgınlık sizden, gönül almak bizden. Çünkü biliyoruz ki biz birlikte güzeliz. Türkiye bütün renkleriyle güzel. İnsan kendisine benzeyen çevreyi görse bu dünya yaşanmaz hale gelir. Dolayısıyla bu Türkiye'nin ve dünyanın güzelliği, farklı renkleri, farklı dilleri bir arada görebilmektir. Yapmak zor, yıkmak kolay. Biz yapmak için, hizmet için fırsat ararken, bazıları kavga için, fitne için, yıkmak için bahane ve fırsat aramakta. Onun için biz yapanlardanız. Yıkanları da milletimize havale ediyoruz."

'MAZLUMUN YANINDAYIZ'

Mısır'da yaşanan şiddet olaylarına da değinen Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"Bizler zulmü alkışlamayacağız. Zalimi asla sevmeyeceğiz. Hele Hak namına haksızlığa asla tapmayacağız. Bizim bu dünyada yaptığımız budur. Mısır'da mağdur olan kim? Üzerlerine ateş açılan kim? Ölenler kim? Mısır halkı. İşte biz mağdurun, mazlumun yanındayız. Zalimin yanında olmadık. Suriye'de nasıl? Suriye'de de uçaklarla füzelerle halkına saldıran bir insan var. Kimileri bunu yanında kimileri de ölenlerin, mağdurların, ülkesinden başka ülkelere sığınmak zorunda kalanların yanında. Biz bu yolda yalnız kalsak da hakkı söylemeye devam edeceğiz. Biz de haksızlık karşısında susmayacağız. Biz yalnız da kalsak doğruyu söylemeye devam edeceğiz."

Bakan Yılmaz daha sonra beraberindekilerle birlikte Koyulhisar İlçesi'nden ayrılarak İmranlı İlçesi'ne hareket etti. - Sivas

ETİKETLER : Bakan Yılmaz: Biz Mağdurun Mazlumun Yanındayız
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA