YİBO'DAN ORTAK EĞİTİM KOMİSYONU ÇAĞRISI


Bu haber 08 Nisan 2013, Pazartesi 12:08:44 eklenmiş ve 646 kez görüntülenmiştir.

 

YİBO'DAN ORTAK EĞİTİM KOMİSYONU ÇAĞRISI

Yakın bir zamanda Ardahan derneklerine eğitim alanında neler yapabiliriz anlamında irtibata geçmeyi düşünen YİBO Derneği Başkanı Ünlü tüm Ardahan derneklerinin ortak eğitim komisyonu oluşturmaları gerekmektedir dediler.

Değerli Ardahan Kamuoyu, Değerli Sivil Toplum Kuruluş Örgütleri ve Siz Değerli Basın Mensupları;

Hepimizin bildiği gibi son yıllarda Ardahan’ımızın birçok konuda olduğu gibi Eğitimde ‘de hep sonlarda olması Ardahanlıyım diyen herkesin artık onurunu kırmıştır. Ve artık kıyameti kopartamasak da bir şey yapmamızın vakti gelmiştir ve aynı şekilde bıçak artık kemiğe dayanmıştır.

Yine bir YGS sınavı ve yine sonlarda yer alıyoruz, açıkçası başta şahsım olmak üzere tüm Milli Eğitim Müdürlüğümüzde çalışan personel arkadaşlarımız dahi hiç kimse özellikle bu yıl, bu sonucu beklemiyordu.

Neden mi ?

İki ayda bir Ardahan’a giden birisi olarak bütün dershanelerin dolu olduğunu ve hemen hemen tüm öğrencilerimizin bizzat Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından dershanelere gönderildiğini, gece eğitimlerinin verildiğini, ev ev dolaşıp ailelerin işin içine dahil edildiklerini, kaynak kitap anlamına tüm imkanların seferber edildiğine, haftalık seviye belirleme sınavlarının yapıldığına şahit olduk. Bütün bu saydıklarımız ve daha sayamadığımız diğer projelerin neticesinde tabi ki çıtanın birden yükselmesini beklemediğimiz gibi, bu kadar kötüsünü de beklemiyorduk.

Biz Yibo Mezunları Derneği de daha çok yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen elimizden geleninin en iyisini yapmaya çalıştık. Dernek olarak öncelikle bizler Ardahan’daki Eğitim sorunu için neler yaptık ve neler yapacağımızı siz değerli Ardahan Kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Burada maksadımız YİBO Derneğinin ne yaptığını asla ve asla göstermek değildir. Bütün bu saydıklarımız yada yapacaklarımız yeterlimi tabi ki değil, biz daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Burada bir çağrıda bulunmak istediğimizden öncelikle biz ne yapık onu göstermek istedik.

·         Öncelikle Ardahan’da bulunan tüm lise öğrencilerimize sadece Üniversiteye hazırlanmaları için 510.000 TL’lik 22.497 adet YGS ve LGS kitabı dağıtılmıştır. ( Tüm İlçe liseleri dahil )

·         Şimdiye kadar yaklaşık 13 okulumuza kütüphane götürülmüştür.

·         Ocak ayı itibari ile her ayın 19’un da Ardahan’da bulunan toplam 52 ortaokulumuz da seviye belirleme sınavları yapmaya başladık. Toplamda 2.100 ortaokul öğrencimiz bu uygulamadan faydalanmaktadır. ( Tüm İlçe ve Köylerde bulunan orta okullarımız dahil )

·          Bu ay itibari ile Ardahan’da bulunan 22 lisemizde ortaokullarda olduğu gibi seviye belirleme sınavları yapılacaktır.

·         Özellikle öğrencilerimize kaynak kitaplar dağıtıldığı gibi aynı zamanda bol bol da deneme sınavlarına tabi tutulmuştur.

Bugün açıkçası oturup masa başında insafsızca çözüm sunmadan sağı solu eleştirmemizin zamanının olmadığına, yaklaşık iki buçuk ay sonra LGS sınavları olduğundan hepimizin yıkıcılıktan uzak daha yapıcı anlamda çözüm sunması gerektiğine inanıyoruz.

Bugün başta Ardahan’daki Sivil Toplum Kuruluş Örgütleri olmak üzere, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki Ardahan adı altında kurulan tüm örgütlerimizin ve siyasi partilere mensup adaylarımız geçte olsa şu an hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğine inanıyoruz. Burada tabi ki mevcut Ardahan’da bulunan kurum müdürlerimizin hepsine büyük görev düşmektedir. Fakat bu işi sadece günah keçisidir vur abalıya diyerek çözemeyiz.

Birlik ve beraberliğimize en çokta bu günlerde ihtiyacımız bulunmaktadır. Ve artık Ardahanlıyım diyen herkesin bu taşın altına elini değil, bütün gövdesini koyması gerekmektedir. Öyle uzaktan uzağa birbirimizi suçlayarak, eleştirerek bu işi çözemeyiz, ki şimdiye  kadarda zaten çözememişiz.

Şimdi bir çağrıda bulunmak ve her kesin kibirden, gurudan ve daha yeni kurulan bir dernektir mantığından çıkıp bu çağrımıza kulak vermesini rica ediyoruz. 

Bizde buna güvenerek; Buradan BAŞTA MEVCUT ARDAHAN’DAKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞ ÖRGÜTLERİNE, ARDAHANDAKİ MEVCUT İL ve İLÇE PARTİ BAŞKANLARINA, İstanbul, Ankara ve Bursa da Ardahan adı altında kurulan Sivil Toplum Kuruluş Örgütleri Ardahan’ın kanaat önderleri, Ardahan Yerel Medyası, emekli öğretim üyeleri, buyurun ortak bir Ardahan Eğitim Komisyonu  kuralım. Kurmuş olduğumuz bu komisyonu maddi ve manevi hepimiz destekleyelim. Aynı zamanda yaz boyunca gerekli araştırmalar ve çözüm şekilleri ile 2013 – 2014 Eğitim Öğretim Dönemi başlamadan önümüze sunulsun ve hep birlikte 2014 yıllı itibari ile bu kaderimizi değişelim. 

Bu komisyonun tabi ki başka faydaları da olacak;

·         Bu şekilde yıllardır hep konuştuğumuz fakat bir türlü eyleme koyamadığımız birlik ve beraberliğimizi de pekiştirmiş olacağız. 

·         Ardahan yerel yönetimi ile diğer illerimizde yaşayan Ardahanlı Sivil Toplum Kuruluş örgütlerini yakınlaştırmış olacağız.

·         Ardahan’daki Sivil Toplum Kuruluş Örgütleri ile diğer illerde bulunan Sivil Toplum Kuruluş Örgütlerimizi pekiştirmiş olacağız.

·         Değişik ve Büyük metropollerdeki dağınık örgüt yapılarımızı birleştirmiş olacağımız gibi özlem duyduğumuz ve diğer İller de olduğu gibi Türkiye de bir Ardahan lobisini kurmuş olacağız.

·         Özlem duyduğumuz bu büyük Ardahan lobisi ile sadece Eğitim değil aynı zaman da Kura Nehri gibi ve diğer baş gösterilen sorunlarımıza da hep birlikte müdahale etmiş olacağız. Vs………..

Aksi takdirde şu an olduğu gibi plansız, projesiz ve dağınık örgüt yapıları ile bu işi çözemeyeceğiz ki şimdiye kadar da çözememişiz. Ve artık dağınık örgüt yapısından çıkıp diğer illerin yapmış olduğu gibi bölgeler arası koordinasyonu kurmamız gerekmektedir ki, Türkiye de güçlü bir Ardahan lobisini ortaya çıkartabilelim.

Not: Ardahan’daki Eğitim Sorunu ve Çözüm Şekilleri ile İlgili şimdiye kadar hiç dile gelmemiş YİBO raporunu da diğer bir yazımızda siz değerli Ardahan Kamuoyu ile paylaşacağız.  

Saygılarımla,

Celil ÜNLÜ

Ardahan Merkez YİBO Mezunları

Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA