ARDAHANLILAR YİNE SAHTE KONGREYE MARUZ KALDILAR..

Çerkezin ardından yapılan ilk kongregede sahtekarlık, federasyonu cebe koyma oyunları kaldığı yerden yükselerek devam etdi..
Bu haber 2024-04-28 17:43:12 eklenmiş ve 411 kez görüntülenmiştir.

Çerkezin ardından yapılan ilk kongregede sahtekarlık, federasyonu cebe koyma oyunları kaldığı yerden yükselerek devam etdi..

 

Ardahanlıların heyecanla bekledikleri ve 1-2 aydır hazırlık yaptıkları kongre ihtişamlı başladı. Harikulade konuşmalar ve belirlemeler yapıldı. Ardahanın ülkemizin sorunları Ardahan-İş-STK-Siyaset bilim dünyası temsilcileri tarafından uzamanları tarafından harikulade bir şekilde ortaya kondu.

 

Ama, delagasyon ve derneklerin beklediği yasal-usulune uygun, bütün Ardahanlıları temsil eden bir kongre yerine.. Derneklere sızan etki ajanları-kripto anlayışlarla, zübükçe oyunların birbiriyle buluşmasıyla birlikte, yaşanan ayak oyunları nedeniyle sahte bir kongre ve sahte bir yönetimin seçilmesiyle kongre hezimetle sonuçlandı..

 

Yine ardahanlıları temsil etmeyen kendi egolarını tatmin için ahbap-çavuşlarla oluşturulan bir YK ortaya çıktı.

 

Bu ayak oyunları ve zübüklükleri gören delege ve derneklerin yarısına yakını salonu terk ederek oy kullanmayarak bu sahtekarlığı hem protesto ettiler, hemde mahkemeye taşıma olağaüstü kongre süreci başlatma her şıkkı devreye koyacaklarını belirttiler..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu'nda gerçekleştirilen kongre, tartışmalı bir şekilde sonuçlandı. Mevcut yönetimi 3 yıldır devre dışı bırakan federasyonu cebine koyan, girdiği bütün dernekleri çürütüp kullanılan çöplüklere çeviren, çürüten Mustafa Küpeli bu kongrede de kendini divan başkanı seçtirerek, federasyona eklediği sahte dernek ve delegelerle mevcut yönetimden kendisinin federasyonla oynamasını sağlayanların seçileceği bir liste hazırlayarak, bütün konuşmacıların tek ve yasal bir listede birleşin önerilere de kulak asmayarak bilerek, isteyerek planlayarak hem gerginliği had safhaya çıkardı. Hemde Ardahanlıları kaz-kuş yerine koyarak bunlarla istediğim gibi oynarım, ne yaprsam yanıma kar kalır anlayışını sürdürerek.. taraflı ahlaksız bir kongre sonucunun ortaya çıkmasına neden oldu.. 

 

Kongrede, kendini divan başkanı seçtirerek,  önerilere kulak asmayarak tek listeyle veya ortak listeyle sadece yasal olarak üye olan dernek ve delegelerle seçime gidilmesi önerisini ayak oyunları ile ekarte eden Küpelinin ortaya koyduğu ayak oyunları büyük tepkilere yol açtı. Dernek başkanlarına söz hakkı tanınmaması, Ardahan ileri gelen yapısının, dernekler ve delegasyonun ortak liste kararı alınsın.. Şıkkını ayak oyunları ile etkisizleştiren divan yüzünden gerginlik had safhaya çıktı.

 

Dernekler tüzüğüne göre yasal ve usulüne uygun bir kongrenin yapılmaması, sahte bir kongre sahte dernek ve delegelerle sahte bir yönetimin seçilmesi 400 e yakın delegesi olan federasyondan dernek ve delegelerin yarısına yakının genel kurulu protesto ederek ayrılmasına neden olurken..

 

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu yapılan Seçim sonucunda Engin Demirkuş: 105 Şemsettin Şenel: 83 oy alarak bu sahte kongre süreci tamamlandı..

 

Federasyon kongre sürecinden son dakikaya kadar diğer birçok dernek başkanı ile birlikte yasal usulüne uygun bütün Ardahanlıları temsil eden bir kongrenin gerçekleşeceğini bekleyen Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Serhat STK Lobi Koordinatörü Gazeteci Yusuf Yasin Sit bunun gerçekleşmediğini görerek tepkisini ortaya koyup salonu terk etdi.

 

Hakeza delegenin yarısına yakını Çıldır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Şimşir, ortada gerçek derneklerden, üye derneklerden müteşekkil hazır bir hazirun listesi bile olmadığı, hayatında görebileceği en berbat, en hileli bir kongreye tanıklık ettiklerini belirterek, kongreyi protesto ederek ayrıldılar.

 

Sit ve Şimşeğin ardından onlarca delege dernek başkanı da tepkilerini ortaya koyarak sahte kongreyi mahkemeye taşıma kararı alıp oy kullanmadan kongre salonundan ayrıldılar..

 

Kongre sürecinde yaşanan bu usulsüzlükler ve haksızlıklar nedeniyle birçok dernek, kongreyi tanımama kararı aldı, Divandan yapılan kongrenin devir teslimi olmadan kongrenin iptali, kongrenin mahkemeye taşınması, olağanüstü kongre süreci ne gerekiyorsa yapacaklarını ve şikâyette bulunma kararı aldılar. Kanun ve tüzüklerin göz ardı edilmesi, federasyonun itibarını zedeleyen bir durum olduğunu belirten dernekler,  bir ülkede demokrasi derneklerde başlar. Dernekler bozulursa, toplumu çürütüp düşürme araçlarına dönüşürse o ülkede o vatandaş kitlesi de çöker, ülke de çöker dediler. Bu anlamda hiçbir dernekle oynanmasına izin verilmemesini istediler.

 

Burada trajik komik bir durumda daha yaşandı.. Denetleme kurulu başkanı Şemsettin Şenelde yaşanan ayak oyunlarını görmeden aday olarak katakulliye getirilmesi (akla dolandırıcı olmasan doalndırılamazsın şıkkını getirirken..) şimdi hem yasal olmayan kongreyi hemde kendini şikayet edecek duruma gelmesi temelin şakalarında bile rastlanmayacak bir tirajı komik durum ortaya çıkmasına neden oldu.. Medya ve sosyal medyada yapılan sahte kongreye meşruiyet kazandırma oyunlarına giren mevcut oyun kurucular denetleme kurulu başkanı Şenel’i işaret ederek o da adaydı demeleri hem komik kaçıyor, hemde yapılan oyunların halk-delege ve dernekler tarafından görülmeyeceğini zan ediyorlar..

 

Özetle, Ardahan Dernekler Federasyonu'nda yapılan kongre süreci, usulsüzlükler ve tartışmalarla dolu bir şekilde sonuçlandı, mahkeme sürecini de beraberinde getirdi.

 

Onlarca Ardahan Derneği Y. Yasin Sitle, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte bu sahte kongre ve kongre sürecini protesto edip ayrılırken.. Sit bundan sonra STK larda hiçbir zubukluge ve zübük anlayış ve anlayışlara geçit izin vermeyeceklerini belirterek..

 

Derneklerin gerçek sahibinin halk olduğunu üye ve delege olduğunu, kimsenin dernekleri cebine koymasına ne kendilerinin ne halkın nede derneklerin izin vermeyeceklerini ifade ederek halkın, iş-stk-siyaset dünyasının kendilerini ayak oyunları ile seçtirenleri yerle yeksan edeceklerini belirttiler.

 

Özetle sahte kongre sürecini Ardahanlılar hem mahkemeye taşıyor hemde derneklerle oynanmayacağını ortaya koymaya başladılar.

 

Sit, federasyon olarak kazandığımız alan ve mevzileri bu sahtekârlar hem yok ediyor, hemde bld. Bşk seçilen Orhan Çerkez’e büyük bir zarar vermeye başlayacaklar. Daha Çerkez gitmeden ayağa kaldırdığı federasyonu aynı dk. da yerle bir ettiler. Bundan dolayı bunlar kanun önünde hesap verecekleri gibi, asıl darbeyi Ardahan halkından alarak STK'larda halk bunlara geçit vermeyecektir. Çerkez gibi toplumsal alan için hayatını ortaya koyan insanlarla hemşerilerimizle oynanmasına da asla izin vermeyeceğiz dediler..

 

Bu gelişmeleri kamuoyuna saygılarımızla sunuyoruz.  Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı, Serhat STK Lobi Koordinatörü, gazeteci Yusuf Yasin Sit

 

 

 

 

ETİKETLER : ARDAHANLILAR SAHTE KONGREYİ KABUL ETMEDİLER MAHKEMEYE TAŞIMA KARARI ALDILAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA