XESKARLILAR RODİBAZIN EV SAHİPLİĞİNDE BİRBİRLERİYE BULUŞTULAR..

XESKARLILAR RODİBAZIN EV SAHİPLİĞİNDE BİRBİRLERİYE BULUŞTULAR..
Bu haber 2024-04-27 19:17:26 eklenmiş ve 1130 kez görüntülenmiştir.

XESKARLILAR RODİBAZIN EV SAHİPLİĞİNDE BİRBİRLERİYE BULUŞTULAR..

 

           Xeskarlılar (Ardahan-Hocvan Merkez Köprücük Köyü), ünlü Şairimiz,  yazar ve aydınlarımızdan olan, sivil topluma toplumsal alana duyarlılığı ile tanının, aynı zamanda STK’larımızın oturmasında büyük emekleri olan Rodibaz’ın (Cafer Şahin) ev sahipliğinde bir araya geldiler.

 

 

31 Mart yerel yönetim seçimlerinde Xeskar köyünde Muhtarlık seçimleri nedeni ile yaşanan kavga ve tatsız olaylar , olumsuzluklar nedeniyle Xeskar kanaat önderleri, Xeskar derneği, Xeskarın ileri gelen sülale ve aile büyükleri şair, yazar, aydınlarımızdan olan Rodibaz’ın ev sahipliğinde bir araya geldiler..

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Köyde yaşanan olumsuzluk ve sorunların İstanbul’da ve ülkemizin diğer metropollerinde yaşayan Xeskarlıları da etkilediğini; bu anlamda yaşanan olumsuzlukları gidermek için neler yapabiliriz meyanında bir araya gelen Xeskar Ailesi, Xeskarlılar fikir alışverişinde bulunular.

 

Toplantıda açılış konuşmasını dernek başkanı Şeref Caferoğlu yaptı. Duyarlılık gösterip katılan herkese teşekkür etdi. Ardından sözü Ev sahibi Rodibaz’a bıraktı.

Rodibaz özetle, biz burada birilerini suçlama yada aklama babında bir araya gelmedik. Burada bir araya gelmemizin nedeni köyümüzde yaşanan sorunların giderek kangrene dönüşüp hepimizin haytalarını etkileyecek boyutlara ulaşma tehlikesi taşıması. Müdahale etmesek, çözümler üretmesek bu gelecekte hepimizi, hepimizin aile ve sülalelerini etkileyecek boyutlara gidebilecek tehlikeleri de içinde taşımaktadır. Xeskar’ın bir evladı olarak herkesin, her evin ekmeğini yiyen bir insan olarak, hepimizin o sülale, bu sülale değil akraba olduğu gerçeğinden yola çıkarak köyümüz ve İstanbul’da yaşayan akrabalarımızın sorunlarını çözmek için neler yapabiliriz diye bir araya geldik..

 

XESKARLILAR TOPLANTI ve KONUŞMALRIN

BÜTÜNÜ BU VİDEODA, VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ..  

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/782cb35f2d.png

 

Rodibaz’dan sonra konuşan Xeskarlılar öncelikle kendilerini bu mümtaz ve güzel ortamda birbiriyle buluşturan Rodibaz’a teşekkür ettiler.   Ardından görüş ve önerilerini sıraladılar. Özetle, bütün köy tek hane tek ailedir, herkes birbirine akrabadır. İstanbul’da köyde yaşanan sorunlar sadece köydekileri değil biz İstanbul’da yaşayanları da direkt etkilemektedir. Gençlerimizden derneğe herkesi etkilemektedir. Köyde 40-50 hane varken, İstanbul’da 300 den fazla hane var. İletişim-bilim-teknolojinin gelidiği durum göz önüne alındığında birimizin olumlu yada olumsuz davranışları, hareketleri direkt hepimizi etkilemektedir.

 

Doğu Medya Haber merkezi- Yusuf Yasin Sit

ETİKETLER : XESKARLILAR RODİBAZIN EV SAHİPLİĞİNDE BİRBİRLERİYE BULUŞTULAR..
Diğer İş-STK-Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA