Sırra kadem basan HDP’li Ersin Gül bulunamıyor!

Ersin Gül’ü adresinde bulamayan güvenlik güçleri HDP’li muhalif kimlikleri ile öne çıkan Gül ailesinin evine sık sık baskınlar düzenleniyor.
Bu haber 2022-03-26 10:07:29 eklenmiş ve 93 kez görüntülenmiştir.

 

İstanbul’daki adresinde bulunamayan HDP’li Ersin Gül, Polis tarafından yapılan baskında Diyarbakır Bağlar mahallesindeki ikametinde de bulunamadı.

Bilindiği gibi Kürtçü kimliği ile öne çıkan Bağlar Mahallesi, Diyarbakır’da HDP’nin kalesi konumunda bir mahalle. Bölücü faaliyetlerin merkezi konumundaki bu mahallede birçok kişi yasadışı örgüte yardım, yataklıktan ve üyelikten yargılanıyor.

HDP’nin etkinliklerinde katalizör görevi yürüten Ersin Gül’ün birçok etkinlikte sarı kırmızı yeşil renkli takılarla Selahattin Demirtaş’ın posterlerini taşıyarak suç ve suçluyu övdüğü iddiasıyla da ifadeye çağırıldığı belirtildi.

Daha önce de bir kaç kez gözaltına alınarak evi aranan Gül, yakalandığında, suçlulara yardım ve yataklık etmek, örgüt propagandası yapmakla yargılanacağı belirtiliyor.

Bir süre önce Diyarbakır’dan ayrılarak İstanbul’a yerleşen Ersin Gül’ü adresinde bulamayan güvenlik güçleri HDP’li muhalif kimlikleri ile öne çıkan Gül ailesinin evine sık sık baskınlar düzenleniyor.

Ersin Gül’ün 2016 yılında HDP’de siyasi faaliyetlerine başladığı öğrenildi.  

Son zamanlarda ise arananlar arasında ismi geçen Ersin Gül, HDP lehine yaptığı faaliyetlerden dolayı bölücü ve yıkıcı faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla ifadeye çağırıldığı belirtildi.

Bu kapsamda hakkında zorla adliyeye getirilme kararı verilen Gül’ün bulunacağı muhtemel yerler ile ailesinin evine belirli aralıklarla yapılan baskınlardan bıkan aile son derece tedirgin.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Ersin Gül’ün örgüte katılmış olabileceği veya yurtdışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken ailesi baskılardan muzdarip. DKM Haber/Diyarbakır

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA