KASTAMONULU, KARADENİZLİ, KARSLI KÖSELER DEDİLER..

Beykoz Bld. Başkanlık seçimlerinde son viraja girilirken Karadenizli, Karslı Kastamonulu Beykozlular Köselerin etrafında kenetlendiler..
Bu haber 2024-03-18 13:17:35 eklenmiş ve 277 kez görüntülenmiştir.

KASTAMONULU, KARADENİZLİ, KARSLI KÖSELER DEDİLER..

 

Beykoz Bld. Başkanlık seçimlerinde son viraja girilirken Karadenizli, Karslı, (Doğu Delgasyonu, Ardahanlıların başını çektiği, Doğu-Güneydoğu STK ve halk alanı) Kastamonulu Beykozlular Köselerin etrafında kenetlendiler..

 

İstanbul genelinde halk ittifakı ve bileşenlerinin ortaya koyduğu durum ve duruş.. İmamoğlu’na rekor kırdırarak belediye başkanlığına yeniden seçeceği  gibi.. AKP’de olan ilçelerin ezici çoğunluğu ise CHP’ye geçecek.. Esenyurttan Sancaktepeye bu ilçeleri Doğu medya olarak İstanbul geneli sizlere taşırken..  Bu ilçelerden biri de Beykoz, Beykoz halkı Köselerden yana tavrını net ortaya koydu. Adının ilk açıklandığı günden itibaren başkan olarak seçtiler. 

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

Beykoz’da icra edilen iftar programlarında Karadenizliler, Karslılar, Kastamonulular.. Beykoz halkı,  Beykoz halk ittifakı bileşenleri, Beykozlular CHP Bld. Başkan adayı Alaattin Köselerin etrafında kenetlendiler, kilitlendiler.

 

Köseler anons edilirken, yada karşılarken başkan adayı diye değil, Beykoz Bld Başkanı diye artık karşılamaya başladılar, ithal başkan ve zeytin burunlu avanesini şimdiden gönderdiklerini, artık Beykoz’u Beykozluların yöneteceğini ortaya koydukları kenetlenme ile ispat ettiler.

 

Beykoz STK alanı, derneklerin, halk ittifakının yoğun destek sunduğu Köselerin adaylığında bir parti adayından ziyade Beykoz halkının ortak adayı gerçeği kendiliğinden ortaya çıkmaya başladı.

 

KARINDAN BACAKLILAR HALK İTTİFAKINDAN RAHATSIZ..

 

Bilindiği gibi iktidar ve muhalefet partilerinde tc siyasetinde halk düşmanı karından bacaklılar dolu. Bu karından bacaklılar  sürekli toplumu yanıltamaya kullanmaya, soymaya, fakirlik, yolsuzluk ve yoksulluğu dayatarak halkı düşürmeye, kafalarına göre topluma don biçmeye çalışırlarken.. Aynı zamanda gerçek anlamda halkın temsilcileri olan, siyasi partilerin uşşaklığını yapmayan, halkın ve ülkenin çıkarlarını kendi çıkarları dahil herşeyin üstünde tutan halk ittifakı bileşenlerini, halkın gerçek temsilcilerini gerçek STK’ları ve temsilcilerini İstanbul ve ülke geneli kendiliğinden oluşan halk ittifakı bileşenlerinden korktukları gibi. Binbir oyun kumpas yalan dolanla arkalrındaki ajan sermayenin temsilcileri olarak koltukları kapıp her alanda halkı paketlemeye çalışırlarken, 2024 yerel seçimlerinde Halk İttifakı Bileşenleri gizlemek için binbir takla atma, maymunluk yapma had safahda.

 

Halk ittifakı bileşenleri-vatandaş ana muhalefette kümelenirken her alanda ülkemizle oynayan, halkın değil ülkemizi derinden işgal eden sermayenin, odakların uşaklığını yapan siyaset-stk zübüklerinin bir taraftan önlerine set çekerken, diğer yandan ülke genelinde bunları tesbit ve takibe de alarak ülkemizle oynamayı durdurmanın yolunun gerçek anlamda STK olgu ve olayında yattığını da halk kitlelerine taşımaya başladılar.

 

Gerek İktidar ve gerekse muhalefette halkla oynama vatandaşı devre dışı bırakma oyunlarını sahiplerine yedirmeye başladılar. Bu da halk düşmanı siyasal alanı tepeden ele geçiren soykırımcı-ihanetçi sermayenin içine ateş düşürdüğü gibi siyasi partilerde kümelenen etki ajanları ve kriptolarda giderek üstlerinde suları kesilen balıklara dönüşmektedirler. 2028-29 yerel yada genel seçimlerinde artık çürümüş tc siyasi partileri değil halkın il-ilçe bölgeler bazında ortaya çıkardığı federasyon ve dernekler hem giderek ülkenin kaderine el tacaklar hemde demokrasiyi özümseyerek gelişmiş toplumlarda olduğu gibi bld bşkanından vekile meclis üyesine halk belirleyecektir. Çürümüş tc rejimi ve siyasi partileri de giderek tarihin çöp sepetindeki yerlerini alacaklrı gibi yüzyıldır bu sistemi kullanarak vatandaşı paketleyen derin işgal sermayesi ve çetelerde her alanda ablukaya alınarak hesaba çekileceklerdir..  

 

İSTANBUL ve ÜLKE GENELİ HALK İTTİFAKI BİLEŞENLERİ CHP ADAYLARINA DESTEKTE KARAR KILDILAR..

 

Ülkemizin özgün koşullarında alternatifsiz bırakılan halk kitleleri devrimci, demokrat, yurtsever, müslüman halk kesimlerinin listelerini delip girdiği chpyi destekleme kararı aldılar.

 

İçine girdiğimiz Mübarek Ramazan ayı iftar programlarında, yapılan miting ve toplantılarda CHP adaylarının etrafında partililerden çok artık halk ve STK bileşenleri yer almakta destek sunmaktadır.   Bu gerçekten İstanbul ve İlçeleri seçimlerine geldiğimizde, halk ittifakı bileşenleri, bölge ayırımı yapmadan İstanbulluluk bilinci çerçevesinde her ilçede CHP belediye başkanlarının etrafında kilitlendiler..

 

Bu kilitlenme özellikle chp içinde kümelenen halk düşmanı karından bacaklıları rahatsız ederken.. İstanbul geneli,  İstanbul ilçelerinde ortaya çıkan fotoğraf chp’yi, akp’yi çok –çok aşan bir fotoğraf oldu.  Artık İstanbulun birçok ilçesinde akp-chp karından bacaklıları bir araya dahi gelseler bir meclis üyesi ADAYI çıkaramayacak derecede gerilerken.. Seçimin kaderine halk ittifakı bileşenleri damaga vurmaya başladı. İstanbulda İmam ve CHP ilçe başkanları tavan yapacak. AKP yere çakılıp kalacak.. 

 

Halk İttifakı bileşenleri siyasi partileri çok –çok aşan bir kapsamayla  adaylara destek sunmaya başladılar..  

 

İstanbul genelinde Beykoz’da ve birçok ilçede halk palavra anket vb. takmadan halk ittifakı bileşenlerinin desteğiyle Alaattin Köseler açık ara seçimi almaktadır. Bu gerçek aynı şekilde tüm İstanbul genelinde hayata geçmeye başladı. Halk ittifakı bileşenlerinin desteğiyle  Ekrem İmamoğlu bu sefer ezici ve rekor bir oyla İstanbul’u alarak TC iktidar ve Muhalefet alanının tüm ezberlerini bozacaktır..

 

2024 yerel seçimlerinde CHP bld. Başkan adayları CHP’den ziyade Halk İttifakının adayları olarak ülkemizi siyasi tarihinde hem bir ilke hem de çürümüş tc siyasal alanını yerle bir edecek bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız..

 

Beykoz’da halk ittifakı bileşenleri, STK’lar, yukarda ifade ettiğimiz gibi Karadenizli, Karslı, Kastamonulu olarak Köseleri omuzlarına alıp Beykoz’un Şehri Emini olarak adı açıklandığı ilk günden beri tayin ettiler..Çünkü köselerde partilerden ziyade halkın bir temsilcisi. Halktan biri olarak halka hizmet için pek parti ayırımı yapmayan, tc siyasi partilerinin hepsinin aynı kapıya çıktığını gören-bilen derin ve bilge bir başkan.

 

AKP 20 yıldan fazladır yerelde genelde iktidar. Bu süreçte Beykoz’u işsizlik, yoksulluk, imar, ulaşım sorunlarıyla kuşatıp Beykoz halkını işsiz-aç-sefil bırakarak Beykozdan söküp atmakta, adeta bir ilçenin halkına yok etmeyi dayatmış bulunmaktadır. Bu yok etme projesini tam hayata geçirmek 2024 seçimleri son şansı olduğunu bildiğinden 24 saat halka yalan dolanları pompalamaya 22 yıldır bitiremediği Beykoz halkını bitirme projesinde finale gitmek için her oyun kandırma yalan-dolanına sonuna kadar devam etmektedir.

 

AKP sivil toplumu, halkı devre dışı bırakarak biat kültürü ile halk belediyeciliği değil rant belediyeciliğini hayata geçirmeye çalışırken.. CHP içindeki devrimci demokrat kesimlerin mücadelesi sonucu halkı az çok temsil eden listeler kıran kırana bir mücadale sonucu oluştu. Bu mücadaleden dolayı STK alanları ve halk kitleleri  adeta kendiliğinden oluşan bir halk ittifakı ile ana mualefete kaydılar..

 

İSTANBUL Ve ÜLKE GENELİ KENDİLİĞİNDEN OLUŞMAYA BAŞLAYAN HALK İTTİFAKI NEDİR, HALK İTTİFAKI  BİLEŞENLERİ KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR.. 2000’Lİ YILLARDAN BERİ ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞIMIZ STK LOBİ HAREKETLERİNDEN KISA BİR BİLGİ VEREREK AÇIKLAYALIM.

SERHAT SİVİL TOPLUM LOBİSİ ÜLKEMİZİN EN GÜÇLÜ SİVİL TOPLUM HAREKATI OLARAK CHP ADAYLARINI DESTEKLİYOR..

 

İstanbul ve Beykoz’da bilmeyen İsatnbullu, Beykozlu hemşerilerimizin görmesi ve anlamsı adına nasıl bir halk gücünün İmamoğlu ve CHP adaylarının arkasında olduğunu,  nasıl bir destek sunulduğunu görülmesi anlaması adına kısa bir bilgi vererek gösterelim.

 

Serhat Sivil Toplum Hareketi 2000’li yıllardan beri İstanbul ve Serhat bölgesi STK alanına yönelik kurulan bir hareket. İçinde son yıllarda dernekleşmeye başlayan Sıpkanlardan, Celalilerden, Digor Platformundan, Kars-Ardahan-Iğdır Federasyonlarına içinde milyonları barından ülkemizin en büyük STK oluşumu.

 

Bu oluşumun temellerini de bizler 2000’li yıllarda dernek başkanlarımızla, devrimci, demokrat, yurtsever, gerçek Müslümanlar, kısaca ırk-dil-din, mezhep ayırımı yapmayan STK ruhuna vakıf aydın önde gelen insanlarla bu adımı atdık. Temelini attığımız bu vb oluşum ve çalışmalar şu anda ülkemizde milyonlarca insanı etkilemeye ve örgütlemeye başladı. Bu oluşumun genel koordinatörlüğünü de şu anda Ardahanlılar Dernek başkanı olan, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Yasin Sit diğer büyük STK’lar ve yönetimleri ile yapmaktadır.

 

Sadece ortaya koyduğumuz bu oluşum İstanbul’da en hafif deyimiyle 3-5 milyon oyu etkilemektedir. Ülke genelinde ise milyonlarca insanı oyu etkilediği gibi, Serhat STK Lobisi hareketi giderek ülkemizin diğer bölge STK alanlarına da hem öncülük etmekte, hem de örnek olmaktadır. Bir başka ifade ile ülkemizi derinden ele geçiren, küresel sermayenin uşaklığını yaparak Erzincan İliçte görüldüğü gibi ülkemize kıyameti dayatan ajan sermaye odakları siyasi partileri değil, bir sonraki seçimlerde ihanetçi sermaye guruplarının oyuncağına dönüşmüş, parayla alınıp satılan çürümüş, halktan ülke gerçeklerinden kopuk tc siyasal alanı ve partileri çöp olurken.. Serhat Sivil Toplum Lobisi gibi halkın ortaya çıkardığı oluşumlar ülkemizin kaderine yön verecek STK oluşumları olarak öne çıkmaya başladılar. 

 

Halkı ve ülkemizi düşürmeye çalışan, iktidar ve Muhalefet partilerindeki halk düşmanı ihanetçi küresel sermayenin içimizdeki karından bacaklı kripto ajan ve uşakları aynı zamanda 40 yıllık gazeteci olan Yusuf Yasin SİT’in ve onun gibi insanların bu gücünü bildiklerinden, karanlık ardiyeleri ve efendilerinden aldıkları talimatlar ve emirler gereği sürekli çelme takma, düşürme politikasını efendileriyle birlikte tam 40 yıldır gütmektedirler. Halk bu çürümüş ihanet odaklarını Serhat Sivil Toplum Lobisi, Doğu Medya gibi yayınlar nedeniyle hızla çözüp deşifrasyona uğratırken.. Onlarda birer uşak olarak efendilerinden aldıkları emirler gereği ülkemize-halka bizim gibi hizmet edenlerin adını bile soyleme anmaktan korkmaktadırlar. Korkunun ecele faydası yok. Bir sonraki seçimde bu uyudruk tc siyasal alanı rejimiyle partileriyle tarihin çöp sepetindeki yerini alacak. Karından bacaklılar, halkın önünü kesenlerin hepsini halk şimdiden kayıt altına almaya başlayrak oyun yaptıklarında bu vatansızlara gereken cavabı halk heryerde en şiddetli şekilde verecektir..

 

Bundan dolayı 40 yıldan fazladır bu etki ajanları eliyle gizli-açık bir hapis çemberi ile kuşatılıyoruz. 90'larda bu ajanlar bize gazetecilikten sahte davalrdan 700 yıldan fazla ceza kesmişlerdi. O saht davalrını da dgm lerini de sahiplerine yedirdik..  Bunlar halk ve ülke düşmanı olduklarından.. Ülkemizin en büyük STK aktörü olarak, Doğu medya olarak bizlere gram destek ilan vb vermedikleri gibi şeytana pabucunu ters giydiren ajanvari-kripto kumpas oyun ve engellemelerle bizleri bitirmeye çalışmaktadırlar..

 

Bırakın ilan ve destek vermeyi hiçbir toplantı ve etkinlikte gerçek STK’lar istisnalar dışında adımızı  bile anons etmekten, anmaktan korkmaktadırlar.. Yani düşünün Erzincan’da Fırat Dicle havzasında ülkemize canlı cansız yaşama yok etmeyi dayatmışlar, ülkemizi vatandaşıyla tarihten silmeye çalışıyorlar. Karından bacaklılar efendilerinden aldıkları emirle gıkları çıkmıyor. Bu anlamda tc siyasi partilerinde yer alan halk ezici çoğunluğun bu gerçeği görmesi, partilere, derneklere sızan kripto ajan yapılanmaları karından bacaklıları tesbit ve anlamsı babından bu örnekleri veriyoruz. Bizim gücümüz ülkemizin ana gücü halktır, halk vatandaş güçlü ve bilinçli değilse ne ülke olur, ne toplum olur. Ne siyaset nede stk olur. Olsa olsa akp vb siyasetin yaşattığı bu komedi soykırım oyunları ile vatandaşın sonu olur, bizimdir diyebileceğimiz bir ülkenin kalmamsı olur..

 

Sivil toplum örgütleri, lobileri ve aktörleri olarak karından bacaklıları hem siyasal alandan hem de STK’lardan silip atacağız. Halkın içine çıkmayacaklar heryerde deşifre edip bitireceğiz..

 

Beykoz’da CHP’deki meclis üyesi hemşerilerimize yönelik verilen iftar yemeğinde adımızı bile anons etmekten korkan CHP deki karından bacaklılar  izdihamda varan katılımda halkın gerçek temsilcilerinin kimler olduklarını gördükleri gibi..  Halk ittifakının ne demek olduğunu  çektiğimiz bu zafer işareti fotoğrafı –karesi ile yorumsuz sizlere taşıyoruz.. Bu fotoğraf, Beykozluların siyasi  partileri karından bacaklıları çoktan aşan halkın, halk kitlelerinin, Beykozluların duruşunu net ortaya koyan net bir kare..

 

https://www.dogukultur.com/files/firm/photo/c929f8ff1b.jpg

 

Partiler üstü, siyaset üstü halkın desteklediği Köseler ise omzuna yüklenen yükün ne kadar ağır olduğunu, bir Beykozlu olarak Beykoz’un sorunlarına ne denli vakıf olduğunu ortaya koyduğu projelerle ispatlamakta, beykozun gerçek bir evladı olduğunu ortaya koymaktadır..

 

PROJE TANITIM TOPLANTISINDA KÖSELER BEYKOZ’U HÜCRELERİNE KADAR TANIYAN BİR PROFESYONEL OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU.. İŞTE O PREOJELER:

 

Rüzgarlıbahçe Asrı Mekan'da gerçekleşen proje tanıtım toplantısına CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler ve Aile bireyleri, Muhtarlar, STK ve Spor Kulübü Temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

Çetin Kurt'un okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası oruçlar açıldı. Katılımcıların yemek yediği sırada, kurulan büyük ekran sinevizyonda, 1999-2004 yılları arasında 4. Dönem Beykoz Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mimar Alaattin Köseler'in icraatları aktarıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, Belediye Başkan Adayları Alaattin Köseler ve ekibi ile birlikte, 31 Mart'ta Beykoz'u yeniden CHP Belediyeciliği ile tanıştırmak için sabırsızlandıklarını ifade ederek tüm misafirlerine katılımları için teşekkür etti.

 

 CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan'ın ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç'ta selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Kılıç'ın ardından CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler kürsüye davet edildi.

 

 Partililerin alkışları ve tezahüratlarıyla sahneye gelen Köseler, davetlerine uzaktan yakından katılan herkese teşekkür edip, tüm Beykozluların mübarek Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ederek sözlerine başladı.

 

 Konuşmasının devamında projelerini paylaşan Köseler “Bir Beykozlu olarak tapu, mülkiyet, imar planları, kentsel dönüşüm gibi temel imar sorunlarını çok iyi biliyorum. Beykoz’umuzun bu en köklü ve en sıkıntılı konusunu, geçmiş tecrübelerimizle yine biz çözeceğiz. SİT alanlarını ve ormanlarımızı özel imar projeleriyle talan edilmekten kurtaracağız.

 

Mülkiyet sorununu çözeceğiz. Beykozlu; geçmişte Tokatköy’de olduğu gibi şerhsiz tapusuna kavuşacak. Bunun için Büyükşehir Belediyemiz birlikte çalışacağız. İlgili Bakanlıklarda Beykozlunun hakkını arayacağız. ​

 

İMAR PLANLARI BEYKOZLU LEHİNE REVİZE EDİLECEK

 

Bunun için öncelikle Beykozluya dar gelen mevcut imar planlarını revize edeceğiz. Dar gelirlilerin Beykoz’da yaşamasını engelleyen bu planları kesinlikle yenileyeceğiz. Emsal artışına giderek inşaat alanı ve kat oturma alanlarını bira da olsa genişleteceğiz. İBB ile birlikte; hemşerilerimizle, STK’larımızla, ilgili odalarımızla görüşerek, Beykozluyu Beykoz’da tutacak, dönüştürerek yaşatacak ve mutlu edecek yeni planlar yapacağız.

 

 YENİ 25 BİN ÖLÇEKLİ PLAN HAZIR

 

Büyükşehir Belediyemizin imar ve planlama dairesi, Beykoz’un tamamını kapsayan yeni 1/25.000 ölçekli imar planlarını hazırladı. Geçen yıl İBB Meclisine sundu. Beykozlunun Beykoz’da kalmasını sağlayacak bu planlar, 1 yıldır AKP’li imar komisyonu çoğunluğuyla özellikle mecliste bekletiliyor. 1 Nisan’dan itibaren Ekrem Başkanımız ve İBB Meclisi çoğunluğumuz ile bu planları geçireceğiz. Beykoz’a huzur ve güven getireceğiz. ​​

TOKATKÖY’DE DÖNÜŞÜM HALK LEHİNE PLANLANACAK

 

Tokatköy kentsel dönüşüm alanındaki İBB hisselerinin de söz verildiği gibi mülkiyet sahiplerine satılması için çaba harcayacağız. Böylece, Tokatköylülerin dönüşüm için ödemek zorunda kalacağı miktarları düşüreceğiz. Bir de daireleriniz teslim alan vatandaşlarımızın kendi evlerinde kira öder gibi aidat ödemeden oturmasının, ya da bu miktarın en alt seviyede tutulması için mücadele edeceğiz.

 

İBB KİPTAŞ İLE YERİNDE VE ÜCRETSİZ DÖNÜŞÜM

 

Beykozlu rızaya dayalı yerinde kentsel dönüşümle, güvenli ve sağlıklı evlerine kavuşacak. İBB KİPTAŞ ile Beşiktaş Karanfilköy örneğinde olduğu gibi vatandaşımızı borçlandırmadan, yerinde dönüşüm yapacağız. Güvenli, sağlıklı konutlarda oturmak hayatını burada geçirmiş, emek ve değer vermiş Beykozluların hakkı.

 

RIZAYA DAYALI DÖNÜŞÜM

 

Beykoz’umuzun diğer riskli alanlarında da KİPTAŞ ile hızlı bir dönüşüm çalışmaları başlatacağız. İlk olarak altyapısı tamamlanmak üzere olan Çubuklu ve Çiğdem Mahallesi projelerini hayata geçireceğiz. Bu projelerde de Beykozlunun rızası ve mutluluğu esas olacak.

 

ÜRETİM, İSTİHDAM, TURİZM; BEYKOZLU BEYKOZ’DA DOYACAK

 

Beykoz’a özgü yeni üretim ve istihdam alanları oluşturacağız. Beykoz’daki dağınık oto sanayini geri görünümde kuracağımız bir sanayi sitesinde toplayacağız.

 

 CAM VE SAYA SANAYİ BEYKOZ’A GERİ DÖNECEK

 

Doğal turizm merkezi olan Beykoz’un üretim ve hizmet turizmine yönelik projelerle gelirlerimizi katlayacağız. Beykoz’un geçmişinde var olan cam, tezyinat deri ve deri atölyelerini yeniden oluşturacağız. Beykoz’da yeniden cam ustaları yetişecek ve cam ürünleri üretilecek. Paşabahçe’nin mirası Beykoz’un geleceği olacak. Aynı zamanda cam üretimini görmek ve deneyimlemek isteyen Beykozlulara ya da turistlere yönelik deneyimleme merkezi kuracağız. Beykoz’da her yıl uluslararası cam ürünleri festivali düzenleyeceğiz.

 

 

 

Benzeri bir sanayiyi de saya atölyeleri olarak inşa edeceğiz. Geçmişte Beykoz Deri Kundura Fabrikasında üretilen ayakkabı ve deri ürünleri yeniden marka olacak.

 

 OTO SANAYİ SİTESİ TOPLANACAK

 

Beykoz genelinde dağınık vaziyette hizmet veren oto sanayi bakım ve tamircilerini bir sanayi sitesinde toplayacağız. Beykoz Ümraniye gibi araba bakım onarımında, modifikasyonunda marka olacak.

 

 KÖYÜM BEYKOZ

 

Köylülerimizin ürettiği ürünleri satabilmesi için Beykoz’un mimarisine uygun ahşap doğal köy pazarları kuracağız. Aynı zamanda köylülerimizin yerel tatları nasıl ürettiğini gösteren alanlar ve yine deneyimleme imkanı da olacak bu pazarlarda. Yine köylülerimiz için inşa edeceğimiz Beykoz Sabit Pazarında tezgahlar ayıracağız.

 

 

 

BEYKOZ ÜRETİCİ KOOPERATİFİ

 

Üretici kooperatifi kurarak özellikle süt ürünlerin işlenerek paketli gıdaya dönüşmesini, İstanbul genelinde Beykoz markasıyla satılmasını sağlayacağız. Beykoz Belediyesi’nin ihalesiz direk satın almalarını da köylülerimizden ve esnafımızdan yapacağız.

 

 MESLEK VE İSTİHDAM OFİSİ

 

Özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın ve meslek sahibi yapmak için İBB gibi meslek edindirme kursları ve istihdam ofisi kuracağız. Daha çok Beykozluya meslek edinme ve iş bulma imkanı sunacağız.

 

 BEYKOZ TURİZM MERKEZİ OLACAK

 

Beykoz'da karavan ve kamp turizmine uygun alanlar oluşturulacak. Beykoz’umuzu, İstanbul ve çevre illerin gözde karavan kamping bölgesi haline getireceğiz.

 

SOSYAL PROJELER

 

Yaşlılarımıza, engellilerimize, gençlerimize, öğrencilerimize kadınlarımıza ve sokaktaki can dostlarımıza özel projelerimizle, Beykoz’da yaşayan herkesin huzuru, mutluluğu için çalışacağız.

 

MADDE BAĞIMLIĞI İLE TAM MÜCADELE

 

Çocuklarımızın, gençlerimizin Beykoz’un en önemli sorunlarından biri haline gelen madde ve alkol bağımlılığından uzak durması için çok önemli 2 projemiz var. İBB ile birlikte Beykoz’da Tuzla Bahar Merkezi benzeri bir rehabilitasyon ve meslek edindirme merkezi inşa edeceğiz. Alkol ve madde bağımlığının yanı sıra internet ve sosyal medya bağımlılığı üzerine sağlıklı, güvenli ve şefkatli bir tedavi ortamı oluşturacağız. SUDEM’in bir şubesini de Beykoz’da açarak, arınmış kardeşlerimize yönelik meslek edindirme ve istihdam imkanları sunacağız.

 

SOSYAL YARDIMLAR ARTACAK

 

Beykoz Belediyesi’nin sosyal yardımlarını genişleterek sürdüreceğiz. İBB’nin sosyal yardımlarının da Beykoz’a daha fazla gelmesi için işbirliği içinde olacağız.

 

ÖĞRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ

 

Beykoz’daki tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimize beslenme desteği sunacağız. Hiçbir öğrencimiz oklunda aç kalmayacak.

 

 KESİLEN ÖĞRENCİ BURSLARI GERİ GELECEK

 

Mevcut Beykoz Belediyesi yönetiminin kestiği öğrenci burslarını geri getireceğiz. Öğrencilerimizi ekonomik kriz ortamında bir nebze de olsa kurtaracak öğrenci bursunu Beykoz’da yeniden başlatacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin öğrenci burslarını daha çok Beykozlu öğrencinin alması için işbirliği yapacağız.

 

ÖĞRENCİ SERVİSİ NAKİT DESTEĞİ

 

İhtiyaç sahibi ailelerimizin öğrenci servisi ücretlerine nakit destek sağlayacağız.

EMEKLİYE PAZAR DESTEĞİ

 

Mevcut ekonomik şartlar nedeniyle, Beykozlu emeklilerimizin çektiği çileyi biliyoruz. Her ay vereceğimiz 1.000 lira pazar desteği ile emeklilerimizin pazardan boynu bükük ayrılmalarının önüne geçeceğiz.

 

 KADIN EMEĞİ PAZARI

 

Beykozlu ev kadınlarımızın evlerinde ürettiği el ürünü yemek, tatlı, içecek gıdalar ile el emeği her türlü üretimlerini satabilecekleri Kadın Emeği Pazarları kuracağız.

 

 GÜNDÜZ KONUK EVİ

 

Yaş Almış büyüklerimize özel Gündüz Konuk Evi yapacağız. Evde tek başına kalmasını istemediğiniz aile büyüklerinizi güvenerek emanet edeceğiniz, sosyalleşebilecekleri, işimiz bitiğinde de alabileceğiniz bir sosyal tesis olacak. Büyüklerimiz ücretsiz ikramlar eşliğinde yaşıtlarıyla sosyalleşecek, kaliteli vakit geçirecek. İçinde kafeterya, kütüphane, oyun salonu, lokanta, spor hocalarının gözetiminde spor salonu olacak. Ayrıca burada büyüklerimizi çocuklarımızla ve gençlerimizle buluşturacağız. Büyük-küçük sosyalleşecek. Kaliteli, keyifli bir zaman geçirilecek.

 

ÖNCELİK EMEKLİLERİN

 

Bir emekli kendine dönüştürülen Beykoz’umuzda, emeklilere özel projelerimiz de olacak. İlk olarak, Beykoz Belediyesi’ndeki işlemlerinde emeklilere öncelik tanıyacağız. Emeklilerin giderlerini azaltacak projeler üreteceğiz. Mesela köylerimizde üretilen ürünleri satın alıp emeklilerimize indirimli fiyatla sunacağız.

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

 

Kavacık’ta çok kapsamlı hizmetler sunduğu Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi’nin (ÖZGEM) daha büyük ve kapsamlısını Ortaçeşme – Paşabahçe sahil şeridine yakın bir konumda inşa edeceğiz. Sağlık, spor, eğitim, psikolojik destek, ulaşım gibi çok kapsamlı hizmetler, Beykoz’daki tüm engelli insanımızı ve onlara yardımcı olan aile bireylerini kapsayacak.

 

 SOSYAL TESİSLER UCUZLAYACAK

 

Fiyatları İBB Sosyal Tesislerine göre yüksek olan Beykoz Belediyemizin Sosyal Tesislerinde ve Beykoz Kahvecisinde, Beykoz Kart indiriminin dışında öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve emeklilerimize özel ekstra yüzde 25 indirim daha uygulayacağız. Engelli vatandaşlarımız ise bu tesislerde satış fiyatının üzerinden yüzde 70 indirimli, maliyetine yararlanabilecek.

 

ULAŞIM

 

Komşu ilçelere ve Avrupa Yakasına çalışmaya giden iş gücümüzün ulaşım imkanlarını İBB ile işbirliği içinde çeşitlendirecek. Beykoz’un ulaşımını metrolara entegre edeceğiz. Ayrıca deniz yolu daha aktif kullanılacak. Beykozlunun trafikte geçirdiği zamanı kısaltacağız.

 

BEYKOZ’A METRO GELİYOR

 

Biliyorsunuz 20 yıldır Beykoz’a sözü verilen metronun müjdesini İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu verdi. Altunizade – Çengelköy – Kavacık Metro Hattı. Etüt çalışmaları yapılan ve projesi hazırlanan metromuzun temelini inşallah 1,5 yıl sonra atıyoruz. Bu projeyle Beykoz’u Anadolu Yakasındaki raylı sistem ağına bağlıyoruz. Yani Beykozlular, Kavacık’tan İstanbul’un her noktasına metroyla gidebilecek.

 

BEYKOZ – İSTİNYE MOTORU

 

Bir başka metroya erişim projemiz, aynı zamanda bir deniz ulaşımı projesi. Yıllardır yapılan mevcut Beykoz – Yeniköy motor seferlerini, Yeniköy ana ulaşım akslarına uzak kaldığı için Beykoz – İstinye hattına dönüştüreceğiz. İETT de buradan İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu’na ücretsiz ring seferleri yapmaya başlayacak. Biliyorsunuz Çubuklu’dan da İstinye’ye mevcut arabalı vapur seferlerimiz var. Böylece, Dereseki ve Tokatköy’den Çubuklu Kanlıca sahil hattına kadar tüm Beykozlular, Kavacık ve köprü trafiğine girmeden deniz yoluyla en hızlı şekilde metroya ulaşacak.

 

 KAVACIK RÜZGARLIBAHÇE MEYDANI

 

İBB ile birlikte Cumhuriyet Caddesi ve Çevresi Düzenleme Projesi ile Mezarlığın yanındaki meydanı yaya öncelikli olarak tasarlayacağız. Yürüme bağlantılarıyla, İETT aktarma merkezini birbirine bağlayacağız. Meydanın ortası da yeşil alan olarak kalacak.

 

 ÜSTÜ PARK ALTI PAZAR VE OTOPARK

 

Beykoz’un otopark sorunu çözmek ve ilçemiz içindeki trafiği akıcı tutmak için 2 kritik noktada yer altı otoparkı projemiz var. İlk olarak Beykoz Çayırı pazar alanına, çok katlı yer altı otoparkı yapacağız. Zeminin alt katı sabit Pazar alanı olarak tasarlanacak. En üstte şimdiki pazarın ve otoparkın olduğu alan ise yeşil alan, rekreasyon alanı ve çocuk oyun parkı olarak düzenlenecek. Pazar öncesi veya sonrası çok güzel bir dinlenme ve buluşma merkezi olacak.

 

 BEYKOZ MEYDANI’NA OTOPARK VE DENİZ ÜRÜNLERİ PAZARI

 

Beykoz Meydanı’nda Kavacık yoluna dönüşteki özel açık otopark da kamulaştırılacak. Yine çok katlı bir yer altı otoparkı yapacağız. Üstüne ise bir deniz ve su ürünleri kenti olan Beykoz’un çok ihtiyaç duyduğu modern bir Balık Pazarı inşa edeceğiz. Böylece, deniz ürünlerinin Beykoz’daki borsasını oluşturacağız ve ürünlere standart, kalite, ucuzluk getireceğiz.

 

 SPOR, KÜLTÜR – SANAT, KREŞ, KÜTÜPHANE, ETÜT MERKEZİ

 

Beykoz Merkez ve Çayır’da yapacağımız 2 yer altı otoparkı projesinde kreş, kütüphane ve etüt merkezleri de konumlandıracağız. Beykozlu çocukların eğitim ihtiyacı da karşılanmış olacak.

 

SPORUN MERKEZİ BEYKOZ

 

Beykoz Sultaniye’deki İBB Spor Tesislerini birçok sporun yapıldığı, dünya çapında sporcuların yetiştirildiği modern bir spor merkezi olarak yeniden inşa edeceğiz. Kapasitesini artıracağız, spor dallarını da çeşitlendireceğiz.

 

 BEYKOZ SPOR’A İADEİ İTİBAR

 

Gururla başkanlığını yaptığım Beykoz Spor, tarihi binasına ve hak ettiği sportif değere yeniden kavuşacak. Kulübümüzün yenilenen tarihi binasını yeniden kulübümüzün hizmetine vereceğiz. Beykoz’un çocukları eskisi gibi burada basketbol ve yüzme öğrenecek. Ayrıca kürek, kano, boks gibi sporlarını da kulübümüze geri kazandıracağız. Yeni binanın ilk 2 katındaki mevcut kütüphaneyi hemen karşısında inşa edeceğimiz yer altı otoparkındaki modern binasına taşıyacağız

 

BEYKOZ STADINI YENİLİYORUZ

 

İBB ile birlikte, eskiyen Beykoz Stadımızı modern ve daha büyük bir tasarımla yenileyeceğiz. Futbolun dışında hentbol, basketbol, voleybol gibi farklı branşlara da hizmet verecek bir kompleks olacak.

 

GENÇLİK VE YAŞAM MERKEZİ

 

Beykoz’a yıkılan kültür merkezi yerine Türkiye’ye örnek bir kültür, gençlik ve yaşam merkezi yapacağız. Beykoz Paşabahçe hattında inşa etmeyi tasarladığımız merkez, Beykozlu gençlerin buluşma noktası, kültürün sanatın kalbi olacak.

 

BEYKOZ AKADEMİ

 

Beykoz Akademi’yi kuracağız. İBB’nin etüt merkezleri dışında, ücretsiz okul sonrası ödev ve ders tekrarı imkanı sunulacak. Merkezde, öğrencilere ücretsiz değerlendirme testleri ve yeteneklere göre yönlendirmeler de yapılacak.

 

ÇEVRE VE YEŞİL ALAN GÖKSU DERESİ REKREASYON PROJESİ

 

Göksu Deresi Rekreasyon ve Yürüyüş Yolu Projesi’ni hayata geçireceğiz. İSKİ tarafından temizlik projeleri yürütülen Göksu deresi kıyısındaki işgalleri kaldırarak, teknelere özel park düzenlemeleri yapacağız. Böylece, Beykozluların Göksu Deresinden Osmanlı dönemi ve eski Türk filmlerindeki gibi daha çok istifade etmelerini sağlayacağız.

 

 KÜÇÜKSU MESİRE ALANI

 

Küçüksu Parkını da özel bir kentsel tasarım projesiyle yine eski Türk filmlerindeki gibi yeşille ve Boğaz’la bütünleşen bir Mesire Alanına dönüştüreceğiz. Piknik alanları, bisiklet yolları, sahil yürüyüş yolu, anfi tiyatrosu ve daha geniş otopark alanı ile Beykoz’a yakışır yaşayan bir yeşil alan ortaya çıkacak.

 

SPOR VE OYUN PARKLARI

 

Ortaçeşme, Çubuklu, Çiftlik ve Gökkuşağı olmak üzere ilk etapta 4 alanda çocuklara özel tasarımlı oyun ve spor parkları yapacağız.

 

BEYKOZ ANADOLU PROJESİ

 

STK’larla işbirliği yaparak, Beykozluyu Beykoz’da tutacağız. Bunun için Beykoz’daki tüm STK’ları tek çatı altında toplayacak bir kompleks yapacağız. Bütün tüm STK’lara, hemşeri derneklerine, muhtarlıklara ve hizmet verilecek odalar yapacağız. İçinde taziye evi, mescit ve kent lokantası, muhtarlık binası da olacak. Beykoz Üniversitesi ve diğer üniversitelerimizle birlikte ortak kalkınma, üretim ve turizm projeleri geliştireceğiz.

 

YÖNETİM

 

Bizim en büyük projelerimiz, aslında en basit olan, ama bu dönem Beykozlunun hasret kaldığı gerçekler üzerine olacak. Beykozlunun talepleri ve yaşam standardının yükseltilmesi, belediye yönetimi olarak bizim tek önceliğimiz olacak. Belediyemizin kapıları geçmişte olduğu gibi Beykozluya sonuna kadar açık kalacak. Geçmişte olduğu gibi haftalık halk buluşmalarını yeniden programımıza alacağız.

 

 KAYNAKLAR BEYKOZ’A

 

Beykoz’un gelirleri Beykozlulara harcanacak. Şeffaf, hesap verir bir bütçe oluşturacağız. Şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışıyla Beykozlulara hesap vereceğiz. Büyükşehir Belediyemizde olduğu gibi açık ihaleler yapacağız. Direk satın almaları Beykoz’un üreticilerinden ve esnafından yapacağız.

 

 BELEDİYE MÜLKLERİ KORUNACAK

 

Geçmiş başkanlığımızda olduğu gibi belediyemizin mülklerine sahip çıkacağız ve Beykozlu lehine kullanacağız. Beykoz Belediyesi’nin geçmişte yaptığı satışları hukuka uygunluk ve etik yönünden incelemeye alacağız.

 

 KARARLAR BEYKOZLULARLA

 

Bir de yatırım ve hizmetlere Beykozlularla karar vereceğiz. Önemli projeleri hayata geçirmeden, teknolojinin imkanlarını da kullanarak Beykozlulardan görüş alacağız.

 

 ÇALIŞANLARA EN İY ÜCRET EN İYİ ÖZLÜK HAKLARI

 

Belediye çalışanlarımız, geçmişte olduğu gibi en iyi ücreti ve özlük haklarını bizim dönemizde alacak. İşine sahip çıkan eski, yeni tüm emekçi kardeşlerimize biz de sahip çıkacağız. Beykoz Belediyemizi ziyaretimde de anlattım detayları. Haftalık 45 saat çalışan personelimizin çalışma süresini 40 saate düşüreceğiz. Uygulanabilecek alanlarda esnek çalışma düzeni getireceğiz. Yol paraları artık maaştan kesilmeyecek. Çalışan çocukları için kreş açacağız. 155 lira olan yemekhane ücreti makul seviyeye indirilecek. Sendika baskısına son verilecek. Personelimiz istediği sendikaya üye olabilecek.

 

YENİ İŞE ALIMLAR BEYKOZ’DAN

 

Belediyemizin yeni dönemde ihtiyaç duyacağı alanlardaki personel alımlarında müspet ayrımcılık yaparak, Beykoz’un çocuklarını iye alacağız. Beykoz’u Beykozlunun evladıyla yöneteceğiz.

 

İBB İLE UYUMLU VE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

 

En önemlisi, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışarak, Beykoz’da yatırım ve hizmetin önünü açan halkçı belediyecilik yapacağız.

 

BEYKOZ’U BEYKOZLULAR YÖNETECEK

 

Değerli yol arkadaşlarım, bütün bu projeleri gerçekleştirebilmek, boğazın incisi Beykoz’umuzu hak ettiği konuma taşıyabilmek ve Beykozlunun Beykoz’da kalmasını sağlayabilmek için 15 gün gibi kısa bir süre kaldı. Bu süre içinde İlçe yönetimimizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, üyelerimizle ve gönüllülerimizle Yenimahalle’den Riva’ya, Poyrazköy’den İshaklı’ya, Tokatköy’den Çavuşbaşı’na kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışmaya devam edeceğiz.

 

Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, tüm Beykozlu hemşehrilerimizle kucaklaşacağız ve sorunları çözülmüş, insanca yaşayacağı, yaşamaktan mutlu olacağı ve geleceğine güvenle bakacağı bir Beykoz için desteğini ve oyunu isteyeceğiz.

 

 Değerli arkadaşlarım, biliyorsunuz ki seçim sandıkta kazanılır. Bütün bu çalışmaların, verdiğimiz emeğin, döktüğümüz terin karşılığını 31 Mart’ta seçim sandıklarından çıkan sonuçla alacağız. Sizlerin, sandık görevlisi ve müşahit olarak sandıklara ve her bir oyumuza sahip çıkacağınızı biliyorum ve size güveniyorum. Islak imzalı tutanaklar alınıncaya kadar bir an olsun sandıkları boş bırakmamak zorundayız. Sayın İl Başkanım, Partimizin değerli yöneticileri ve yol arkadaşlarım, kimileri önde oldukları söylentisini yayarak, Beykoz kamuoyunu yönlendirmek amacındalar. Ama bizler, hepimiz, sahada Beykozlu hemşerilerimizin değişim istediğini görüyoruz. Samimiyetle gösterdikleri desteklerini görüyoruz, hissediyoruz ve yaşıyoruz. Herkes iyi bilsin ki, Sayın Ekrem İmamoğlu başkanımızla nasıl ki İstanbul’da 25 yıllık hasreti bitirdik. 31 Mart’ta da Beykoz’da 20 yıllık hasreti bitireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkanlığını kazanacak ve Beykoz’u Beykozlularla yöneteceğiz. İstanbul’a ve Beykoz’a hizmette, Ekrem İmamoğlu başkanımızla beraber omuz omuza yürüyeceğiz. Yolumuz açık olsun. Sağ olun var olun. Tam yol ileri, Tam yol ileri, Tam yol ileri.

 

 

HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

 

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü,

Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni,

İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği

Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit ve 

Doğu Medya Teknik Servisi.

ETİKETLER : Beykoz Bld. Başkanlık seçimlerinde son viraja girilirken Karadenizli Karslı Kastamonulu Beykozlular Köselerin etrafında kenetlendiler..
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA