SERHAT LOBİSİ ALANINDA İLK ADIMIMIZI ATIYORUZ..

SERHAT STK LOBİSİ -SERHAT LOBİSİNİ OLUŞTURMA YOLUNDA İLK TOPLANTIMIZI, İLK ADIMIMIZI ATIYORUZ..
Bu haber 2023-10-08 08:48:00 eklenmiş ve 522 kez görüntülenmiştir.

SERHAT LOBİSİ ALANINDA İLK ADIMIMIZI ATIYORUZ..

 

SERHAT STK LOBİSİ -SERHAT LOBİSİNİ OLUŞTURMA YOLUNDA İLK TOPLANTIMIZI, İLK ADIMIMIZI  ATIYORUZ..

 

Değerli sivil toplum örgütü başkanşları bizler halkı, vatandaşı, STK'ların kapsam alanındaki kitleyi ve üyeyi temsil ederken ana amaç o kitlenin hakkını hukukunu korumak, bu kitlenin yerel-kamudan ülke yönetimine gereken alanlarda var olmasını, vatandaşın kendi ülkesini yönetmesinde özne olmasını sağlamaktır.  Bu hak-hukuku korumanın yolu ise lobileşmekten geçmektedir. Nasıl bir Karadeniz lobisinden bahs ediyorsak, bu lobiler bakandan belediye başkanına vekile herşeyi atayabiliyorsa, planlıyorsa, nüfus ve insan sayısı çok az olan iller onlarca vekil çıkarıp bizlerin haklarını gasp ediyorsa..  Serhat STK alanı olarak bizimde lobileşmemiz yerel-kamu alanlarında hak ettiğimiz yerlere gelememiz gerekmektedir..

 

Bu anlamda 2000’lerden beri duyarlı-aydın hemşerilerimizle birlikte örgütlediğimiz Serhat STK alanı önemli bir mesafe kayd etmiş bulunmaktadır. Artık çoğu dernek-federasyon başkanımız bizleri arayarak Serhat lobicilliğinin ete kemiğe bürünmesini istemektedirler. Serhat STK lobiciliği ile ilgili ilk adımı bu atıyoruz..

 

Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı federasyon ve STK ları bu konuda arayıp ön bilgilendirilme yapıldı. Tüm STK'larımız bu konuda menuniyetlerini ifade ettiler.

 

Lobi kişilere bağlı değil kurumların birbiriyle orgütlü organize çalışmasıyla ortaya çıkar.  Burada STK baskanları, kanaat önderleri vb. analamsı gereken 1. Husus artık hemserilerimizi toplumumuzu siyasi partiler yada sistem değil gelişmiş ülke ve toplumlarda olduğu gibi hemşerilerimizin önlerini lobi açacaktır. Lobinin ortaya çıkmasıyla birlikte siyasi partiler, sistem kendi içlerinde aday olan hemşerilerimize karşı artık köle İsaura baskısı yapamayacaktır. Nüfusumuzun ve gücümüzün olduğu heryerde hemşerilerimiz zorlanmadan istenen yere taşınacağı gibi, siyasi artilerin vb. odakların hemşerilerimiz üzerindeki baskı ve ablukları da kalmayacaktır. Hatta önümzdeki yıllarda ülkemiz STK alanının yetkinleşmesiyle artık siyasi partiler değil STK'lar belirleyici temel güç olacaktır. Bu gelişmeyi hızlandıranlar ise Serhat STK alanıdır.  Örneğin Serhat lobisi a semtinde belediye başkan adayımız ahmettir dedğinde siteminin siyasal partilerinden teneke tabale derneklerine hepsinin toplum üzerinde oynadığı oyunlar bitemektedir. İşi liyakatı ile ehil insanlar yapacağı gibi kimse de seçimden seçime ortaya çıkıp hemserilerimizi pazarlayamayacak bölgemiz ülkemiz coğrafyamızı vel hasıl hayatlarımızla sistemlerin, stk-siyaset zübüklerinin oynamsının da önünü kesmiş olacağız. Yani lobi ana güçtür. Kurusallaşması şarttır, lobicilik  kişilerle olmaz, kurumlarla olur.

 

Burada bir diğer önemli nokta ise toplum gerçek aktörlerle sahte aktörleri, gerçek STK alanı ile sahte STK alanını da görüp ona göre kimlere nerde nasıl yetki verceğini de net görüp anlayacaktır..

 

Bölgemiz açısından  bölge lobisi ve lobiciliğinin kurulması, ete kemiğe bürünmesi çalışmasının bölgemiz STK alanın en önemli ihtiyacının ortaya çıkmasıdır. Diğer bölgelerin illerin 20-30-..50 yıl önce bitirdikleri lobileşme olayının artık bizim bölgemizde de  ete kemiğe bürünmesi gerekmektedir.  Serhat bölgesi potansiyeli büyük tüm STK’ların artık lobileşme yönünde kurumsal adım atmaları gerktiği yönünde herkes hemfikir. Bölge lobimizin oluşmasının zamanı çoktan geldi-geçmektedir dediler.

 

 

 

Bölgemizin büyük bütün STK’ları bölge lobisinin kurumsallaşması çalışması önemli bir çalışma, bu konuda geç bile kalındığını ifade ederlerken..

 

Digor Kültür Platformu Orhan Özyakışır,, Iğdır dernekler Federasyonu Öztürk Altıntaş, Sipki-Der Başkanı Menderes Öztürk, Hoc-Fed Başaknı Ayhan Öztürk, Arda-Fed Örgütlenmeden sorumlu Bşk. Şemsettin Şenel, Gole Federasyon ve Dernekleri ön çalışma yapması adına  hemşerimiz Harun Yıldırım, ülkemizin giderek en büyük iş adamları örgütüne dönüşen Tümkiad Bşk Yrd. Burhan Osmanoğlu, Tümkiad İst. Anadolu Yaksı Bşk. Enes Selimoğlu, Damal Dernekler Federasyonu Başkanı Güner Kökat’la birebir görüşmeler yapılarak lobi çalışmasının startının verildiği yönünde ön blgilendirilme yapıldı. Yapılan ön görüşmelerde görüşülen her başkan bu çalışmanın bir an önce bitirilip kurumsal bir lobi hareketinin ortaya çıkmasında hemfikiriz dediler.

 

Bu kararda bölgemiz lobiciliğinin oluşması ve oturtulması anlamında çok geç kalındığı, bu açığın kapatılması gerektiğini ve bu anlamda üzerlerine ne düşüyorsa yapma yönünde öncülük ciddi her STK’mızın ana görevidir diye görüş belirttiler.  

 

 

2000’li yıllardan itibaren bölge STK alanımızın en önemli aktörlerinden olan Yusuf Yasin  Sit, gelişmiş toplumların gelişmiş olmasının ana nedeni STK’lardır. Örneğin İsveç gibi gelişmiş ülkelere ve toplumlara baktığımızda bir birey ortalama 5-7 STK’ya  üyedir. O ülkenin nüfusu 5 milyonsa, örgütlü insan sayısı ve nüfusu ise 5x5= 25 milyondur. Gelişmiş ülke ve toplumlarda Bld. Başlanından vekile, itfaiye erine kadar STK’lar belirler, gelişmemiş toplumlarda ise toplumun, halkın çürümesinden nemalananlar, özellikle seçim dönemlerinde kullanabilecekleri yemlere kravat ceket cebine 3-5 krş koyarak aha adana, aha aradahan, aha kars aha igdir.. temsilcisi diye toplumsal alanla diledikleri gibi oynamaktadırlar..

 

İşte Serhat bölge ve İstanbul lobiciliği bu geriliği ve geri kalmışlığı bitirmek için harekete geçmesi, hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından tarihi bir adımdır. Bu konuda öncülük eden bütün  STK başkan-YK kadrolarına, STK aktörlerine ve bu çalışmalara ev sahipliği yapacak olan STK  başkan ve yönetimlerine de ayrıca teşekkür ediyoruz..

 

Sipki Der başkanımız Menderes Öztürk bu alanda güzel belirlemeler yapmış. Olduğu gibi aşağı alıyoruz. Bu ayın 3. haftasında Sipki-Der de ilk toplantımızı yapacağız. Yer ve zaman önümüzdeki günlerde belirlenecektir.. 

Ardahanlılar Kultur ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Yasin Sit..  X no +90 535 412 0101

 

Sipki-Der Başkanı Öztürkün Mesajı:  Çok değerli başkanlarım, değerli dostlar.

 

Sivil toplum kuruluşları ilkesinde klasik slogan haline gelmiş siyasi partinin arka bahçesi değiliz klişesi ile topu taça atmamak lazım.

 

Yerelde Temsiliyet eşit Adil ilkeli mantık siyaset eksenli bir strateji ile alt yapısı güçlendirilerek genelde ancak başarıya ulaşılabilir.

 

Duygusal siyaset ve ideolojik eksen günümüz demokratik düzende malesef artık arz ve talebi karşılamıyor.

 

Son dönem en ideolojik partiler bile bu saydığımız eksende mantık siyaseti yürüterek kendi stratejileri ve ittifaklarını kurarak güç erk'inde statülerini korudular.

 

Bu anlamda yeni yüzyılın dijital dünyasında en önemli çalışma ekonomi ve sosyal refah farkındalığıdır.

 

Sosyal siyasal kültürel çalışmalarının temelindede bu saydığımız parametreler elbette motto haline gelmiş bulunmakta.

 

Bizler stk olarak bölgeler bazında güç birliği yaparak kendi hizmet alanlarımıza arz ve taleplerin karşılanması, Temsiliyeti ve başarıya ulaşması ancak birlik düşüncesi ile var olunabilir.

 

Hepimiz bu süreçte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirelim.

 

Bu ay için  serhat lobisi ve bileşenleri olarak sivil toplum kurulu başkanları olarak bir araya gelip bu süreci istişare edelim.

 

YÖNETİLEN DEĞİL! YÖNETEN OLALIM.

 

BİRİLERİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL!

 

TEMSİL ETTİĞİMİZ KİTLENİN GÜCÜYLE HİZMET BİLİNCİ İLE LİYAKAT SAĞLAYALIM.

 

BİRİLERİNE EL PENÇE DURARAK DEĞİL,

 

GÖNÜLLERDE SAYGI DUYULAN OLALIM.

 

BU ANLAMDA FİKİR VE DÜŞÜNCELERİMİZİ İFADE EDELİM. YA HEP BİRLİKTE VAR OLALIM.

YADA TEK TEK KAYBEDELİM.

 

ÖZELEŞTİRİKERİMİZİ YAPALIM.

 

BAŞARIYA GİDEN YOLDA  LİDERLİK YAPALIM.

 

HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

 

SİPKİ-DER GENEL BAŞKANI

MİR MENDERES ÖZTÜRK

 

ETİKETLER : SERHAT LOBİSİ Yusuf Yasin Sit Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı Federasyonlar Sipki-Celaliler..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA