Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi’ndeki İhlalleri Sordu

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi
Bu haber 2023-06-22 07:54:45 eklenmiş ve 810 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat Akkuş-Iğdır


Yeşil Sol Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hak ihlalleri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Cezaevlerinde siyasi tutuklulara yönelik işkencenin arttığına dikkati çeken Hun, “Cezaevlerinde yaşanan bu sorunları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaların yapılması gerekirken T Tipi, D Tipi, E Tipi, F Tipi gibi tutukların haklarını gasp eden cezaevlerin yanında S Tipi cezaevlerinin açılması ve bu cezaevlerinde tutukluların tek kişilik odalarda kalmak zorunda olması dışarıyla bağları kopan mahpusların içeride de yaşamla bağlarını koparmaya dönük olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum hak ve özgürlüklere yönelik tehditlerin devam edeceğini göstermek bakımından endişe vericidir” ifadelerini kullandı.

 

Cezaevlerinde işkencenin yanı sıra çok sayıda hak ihlalinin yaşandığını da dikkati çeken Hun, Adalet Bakanı Tunç’a şu soruları sordu: “Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan hak ihlalleri bilginiz dahilinde mi yapılmaktadır? Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan bazı mahpusların herhangi bir disiplin cezası bulunmadığı ve ağırlaştırılmış hapis cezası olmadığı halde tekli oda 'da tutulmasının yasal dayanağı nedir? Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi'nde hak ihlalleri, işkence ve keyfi uygulamaların ortadan kalkması için ne tür çalışmalar yapmaktasınız? Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevinde toplamda kaç mahpus tekli odalarda tutulmaktadır? Bu mahpuslardan kaç tanesi ağırlaştırılmış cezası olmadığı halde tekli oda 'da tutulmaktadır?”



ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA