İSTANBUL AVRUPA YAKASI ARDAHANLILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU YAPTI

Ardahan dernekçiliği açısından en önemli STK'larımızdan biri olan İstanbul 3. Bölge Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığa Akın Bozkaya seçildi.
Bu haber 2017-10-20 06:26:00 eklenmiş ve 2465 kez görüntülenmiştir.

İSTANBUL AVRUPA YAKASI ARDAHANLILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU YAPTI

 

Ardahan dernekçiliği açısından en önemli STK'larımızdan biri olan İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (Sultangazi Ardahanlılar Derneği) olağan genel kurulunu yaparak dernekçilik alanında profesyonelliği ile tanınan, aynı zamanda SAKUD ( Doğal Afetler Arama Kurtarma)  Derneği başkanlığını da yapan Akın Bozkaya'yı başkanlığa seçtiler.

 

Akın  Bozkaya yıllarca istanbul Valiliği dernekler  Masasında da görev yapan dernekçilik alanında uzman ve profesyonelliği ile öne çıkan, bölgemizin birçok derneğinde üye, yönetim kurulu üyelikleri ile öne çıkan  bir hemşerimiz.  Perşembe Akşamı yapılan genel kurulda oy birliği ile seçilen yeni yönetim Ardahan Dernekçiliği açısından en önemli örnek yönetimlerden biri oldu.

 

Sultangazi ilçesinde bulunan Senemoğlu Başkanı Yılmaz Yeni, Sürgiden (Xeve) başkanı Yarcan Tan, ((ki bun derrneklerimiz milyonluk mülkleri, yaptıkları güçlü etkinliklerle binleri birbiriyle buluşturan, düzenli olarak onlarca öğrenciye burs veren, köylerine kadar kültür merkezleri inşa eden bölgemizin en güçlü köy dernekleri)  Esenyurt, Arnavut köy merkezli Meşedibi (Morofka) dernek başkanı Özcan Düğmeci (ki düğmeci aynı zamanda Arda-Fed Örgütlenmeden sorumlu bşk yrd. ve Ardahan Federasyonunun şu andaki en önemli yöneticilerden biri, en başarılı dernek başkanlarımızdan), Çıldır Övündü Köyü Dernek Başkanı Şentürk Şamdanlı, Göle Çakıldere Köyü Dernek Yönetiminden üyeler  gibi birbirinden değerli köy derneklerimizin başkan ve yönetimleri, derneğin kurucu başkanı Mustafa Darbaoğaz, dernekte başkanlık yapan Yavuz Uzunkaya, dernekçilik alanında profesyonelliği ile tanıdığımız Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Yasin Sit gibi STK alanında uzmanlıkları ile tanınan birbirinden değerli bir çok hemşerimizde yeni yönetimde yer aldılar.

 

Yapılan kongrede divan başkanlığına bölge dernekçiliğimizin yüz aklarından olan her seçimde halkın zorla koltuğa oturttuğu, 8-10 yıldır Eyüp Karslılar Dernek başkanlığı  yapan İsrafil Aslanoğlu seçilirken, divan üyeliklerine de Senemoğlu Dernek başkanı Yılmaz Yeni, Morofka Başkanı Özcan Düğmeci, Senemoğlu Dernek Bşk Yrd. Fikret Kürekçi seçildiler.

 

BAŞKAN ve YÖNETİMİ ÜYELER BELİRLİYOR...

 

Sultangazi Ardahanlıların seçiminde dikkat çeken en önemli nokta üye ve yönetimin bir araya gelerek yönetimi birlikte oluşturmaları, tek liste ile seçime gitmeleri, başkan ve icrayı birlikte belirlemeleri gerçeği adeta gelenek oldu. Dernek aynen Eyüp Karslılar Derneği gibi mükemmel bir gelenekle seçimlerini yapıyor. Birileri başkan vb. diye kendini dayatmıyor. Halk, üyeler, mevcut irade yönetim bu arkadaşlarımızdan oluşacak deniyor ve oluşuyor. Bu anlamda Sultangazi Ardahanlıların olağan yada olağanüstü genel kurullarında bütün İstanbul Ardahan derneklerine örnek olan bir yönetim ortaya çıkmaktadır. Kimsenin koltuk sevdasını icra etmesine, toplumu toplumsal alanı kullanmasına, derneği kullanarak kendini bir yerelere taşımasına  izin verilmeyen, denetim, yönetim katılım ayaklarının sağlam ve sağlıklı işlediği bir yönetim orataya çıkmaktadır. Bir başka deyişle dernek ve kurum hangi hemşerimizin nereye taşınacağına, ne kadar önünün açılacağına, ne görev yapacağına  karar veriyor. Kişiler değil kurumsallık esas alınarak yönetimler seçiliyor.

 

Bozkaya Teşekkür Konuşmasını Yaparken Önemli belirlemelerde Bulundu...

 

Kongrede çok önemli belirlemeler yapıldı. Başkanlığa oy birliği ile seçilen Akın Bozkaya önceki yönetimde başkan olarak görev alan Yavuz Uzunkaya'nın bayrağı başka bir arkadaşımız devr alsın önerisi üzerine burada ki irade bizden yana karar kıldı.  Başkanımızın  kendi isteği ile görev değişikliği talep etmesi üyelerimizinde kabulu ile biz bayrağı devr aldık. Birlikte yürüyeceğiz. Tüm Ardahanlılara yeni yönetimimizin hayırlı olmasını dilyoruz dediler.  

 

Bozkaya, İstanbulda Ardahan Nüfusu, bürokraside, yerelde, milli eğitimde, birçok kurumda... birçok anlamda hemşerilerimiz adeta kırpılmakta, kırılmaktadır. Eskiden her semtte 10-15 birim amir ve müdürlerimiz bulunurken ya hepsi görevlerinden alındılar, yada sürgün edildiler yada kızağa çekildiler. İstanbul genelinde nüfusumuzun 1. olduğu birçok ilçede birçok alanda adeta yokuz. Nüfus ve insan yapımızla kötü oynanmaktadır...

 

Derneklerin çoğuna bakın ne yapıyorlar, algı ve toplumu yanıltmanın, pazarlamanın  toplumsal alanla, stk alanıyla ilgi-alakası olmayan algıların peşindeler. Artık dernekler toplumsal çürümenin, toplumsal alanla oynamanın durdurulduğu, gerçek STK misyonlarına döndükleri kurumlar olmalıdır. İstanbulda yüzlerce hemşerimiz görevlerinden alındılar, sürgün edildiler, kızağa çekildiler, kimin kimden haberi var, hangi dernek bir araştırma yaptı, yada hayati konularda hangi derneklerimiz gündem oluşturdular... kısacası STK alanı oturmadığı için sahipsiz bir toplum haline çekiliyoruz...

 

Bu anlamda İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak İstanbul genelinde Ardahan özelinde, Serhat bölgesi genelinde STK olay ve olgusunun sağlam ve sağlıklı temellerde oturması için, köy il-ilçe federasyonlar olarak birlikte hareket etme güç olma yolunda ne gerekiyorsa onu yapmak 1. önceliklerimiz arasında yer alacaktır dedi.

 

KONGRE FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...

 

Kongrenin bitiminin ardından kongreye katılan ozanlar ve sanatçılar katılımcılara ve yeni yönetime üzik ziyafeti çektiler...

 

Not : Yeni Yönetim ve Görev dağılımı önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır...

 

 

 

ETİKETLER : Ardahan dernekçiliği açısından en önemli STK'larımızdan biri olan İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığa Akın Bozkaya seçildi.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA