Diyarbakır'daki saldırı sonrası Hüda Par'dan ilk açıklama

Yeni İhya Dar Başkanı Aytaç Baran'a Diyarbakır'da yapılan saldırıya ilişkin Hüda Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz bir açıklama yaptı
Bu haber 2015-06-09 23:42:35 eklenmiş ve 659 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Mosad ajanları ve Daiş Çetesinin kıskacına alınırken, Hüda-Par  yapılan açıklamalar, Kürtlerin ne denli büyük bir terör belasıyla kuşatıldığının farkında omadıkları, hala birbirlerini düşman olarak algıladıkları, kürtler arasında hızla geliştirilen kürtleri birbiriyle çatıştırmayı tam kavrayamadıkları ortaya çıkmaktadır. Eğer bu olayda iddia edildiği gibi PKK-YDGH eli varsa Mossadın Kürt örgütlerini ele geçirdiği ortaya çıkar ki kürtlerin bu örgütlere gram güveni kalmaz. Geçmişte Hizbullah adı altında yurtsever kürtleri infaz eden gladio diyarbakırda aynı oyunu şimdi de değişik bir şekilde sahneye koymaya PKK'ya yımaya çalışarak Kürtleri kürtlerle çatıştırmak istemektedir. Bu olayın failleri karanlıkta kalırsa Kürtlerin birbirine güveni  büyük yara alır... DKM-Editör

 

Diyarbakır'daki saldırı sonrası Hüda Par'dan ilk açıklama

 

Yeni İhya Dar Başkanı Aytaç Baran'a Diyarbakır'da yapılan saldırıya ilişkin Hüda Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz bir açıklama yaptı

 

Hüda Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır'da Yeni İhya Dar Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bu dernek, defalarca saldırıya uğradı. PKK ve YDG-H tarafından tehdit edildi" dedi.

 

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baran'ın evinden çıktığı esnada çapraz ateşe alındığını, kurulan pusuda vücuduna 4 kurşunun isabet ettiğini söyledi.

 

Saldırının hedef gözetilerek yapıldığını kaydeden Yılmaz, "Olayda yaralanan Baran hastaneye kaldırıldı. Kan ihtiyacı için herkes hastaneye gitti. Orada şehit olduğu bilgisi geldi. Polis, derneği abluka altına aldı. Dernektekiler daha sonra oradan polisin kontrolünde çıkabildi" diye konuştu.

 

DERNEK SÜREKLİ TEHDİT EDİLİYORDU

 

 

Yıllardır kendilerine yönelik saldırıların yapıldığını sözlerine ekleyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Yeni İhya Der, defalarca saldırıya uğradı. PKK ve YDG-H tarafından tehdit edildi. 6-7 Ekim olaylarında şehit olan Yasin Börü de bu derneğe gidip İslami sohbetlere katılıyordu. Saldırıya uğrayan Aytaç Baran onun hocasıydı."

 

Diyarbakır'da silahlı saldırıda  Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baranla birlikte 4 Kişi Hayatını kaybeti...

 Diyarbakırda silahlı saldırı: 4 ölü

Diyarbakır Valiliği, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylarda ölü sayısının 4'e yükseldiğini bildirdi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince silahlı saldırı olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda 6 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, şunlara yer verildi:

 

"Şu ana kadar daha önce yakalanan 3 kişi de dahil olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alınmış olup, bu kişilerin beraberinde 4 kaleşnikof tüfek, 1 uzi marka otomatik silah, 4 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 1 glock marka tabanca, çok sayıda fişek, 5 sopa ve 1 dürbün ele geçirilmiştir.

 

Olaylarda daha önce 3 olarak açıklanan ölü sayısı 4'e yükselmiş olup 3'ü basın mensubu 1'i hastane çalışanı olmak üzere toplam 6 vatandaşımız yaralanmıştır."

 

SİLAHLI KİŞİLER ÇEVREYE ATEŞ AÇTI

Aytaç Baran' ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinden sonra silahlı kişiler ellerinde uzun namlulu silahlarla Şehitlik semtinde sağa sola ateş açtı. Olayı izlemeye giden gazeteciler de darp edilerek yaralandı.

 

SÜREKLİ TEHDİT EDİLİYORDU

Aytaç Baran'ın hayatını kaybetmesi halkta infial yarattı. Diyarbakır'daki insanlar sokağa döküldü. Çok sevilen biriydi. Seçim öncesi sürekli tehdit ediliyordu.

 

İHYA-DER NEDİR?

2005 yılında Diyarbakır'da kurulan İhya-Der, eğitim, sağlık ve insani yadım alanlarında faaliyet gösteriyor. Siyasi olarak Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen dernek, yurt içi ve yurt dışında STK'lar ile ortak yürüttüğü projelerle de gündeme geliyordu.

 

AYTAÇ BARAN YASİN BÖRÜ'NÜN HOCASIYDI

 

Merkez Yenişehir ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Yeni İhya Der başkanı Aytaç Baran'ın, 6-8 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü'nün hocası olduğu belirtildi.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA