Vali Karaloğlu: Bursa Daha Az Hamallıkla Daha Çok Kazanmalı

Bursa'nın yeni valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de ilk sanayileşen şehirlerden biri olarak Bursa'nın sanayide daha az hamallıkla daha çok kazanması gerektiğini vurgulayarak, "Bursa sanayinin kabuk değiştirmesi gerekiyor."
Bu haber 2013-08-14 16:59:02 eklenmiş ve 463 kez görüntülenmiştir.

Bursa'nın yeni valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de ilk sanayileşen şehirlerden biri olarak Bursa'nın sanayide daha az hamallıkla daha çok kazanması gerektiğini vurgulayarak, "Bursa sanayinin kabuk değiştirmesi gerekiyor. Buradan bazı sanayi kollarını başka illere deplase ederek, çok yüksek teknoloji kullanılan dallara geçilmesi şart." dedi.

Bursa Valiliği'ne Şahabettin Harput'un yerine atanan Van Valisi Münir Karaloğlu, görevine başladı. Çarşamba Valilik binası önünde başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere ilgili kurum müdürleri ve valilik personeli tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, Bursa'yı dahi ileri taşımak için çalışacaklarını söyledi.

Bursa'da göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Vali Karaloğlu, "Bursa'ya, Bursa halkına hizmet etme fırsatının kendime verilmiş olmasını bir nimet ve mükafat olarak görüyorum. Yüce Rabbim'den hem Bursa hem Bursa halkına hakkı ile hizmet etmeyi niyaz ediyorum." dedi.

Şehirlerin birer canlı varlıklar olduğunu altını çizen Vali Karaloğlu, "İnşallah bu şehirde vali olarak çalıştığım süre içinde başta Büyükşehir Belediyemiz, yerel yönetimlerimiz ve ilçe belediyelerimiz, kentteki sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, yerel medya, siyasi partilerimizin il örgütleri, milletvekillerimiz kente hizmet eden kurum ve kuruşlar ile kim varsa hepsi ile üst düzey bir işbirliği yapıp halkın desteğini almak durumundayız." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bakan Faruk Çelik'in de kendileri için birer şans olduğunu anlatan Karaloğlu, "Bursa bir markadır, Bursa dünya yeni markaları arasında önemli bir marka olacağına inanıyorum. Bursamızın kendi sınırlarını aşan bir vizyona sahip olma mecburiyeti de var." dedi.

ENTELEKTÜEL SERMAYAYE GÜVENİYORUM

Bursa markasının; tarih, entelektüel sermaye, turizm, sanayi, tarım, spor ve çevresinin önemli değerleri olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, şunları söyledi: "Bursa'da var olan entelektüel sermayeye güveniyorum. Şehirdeki kültürün, sanatın, edebiyatın geliştirilmesi ve bunun taşınması noktasında bu entelektüel sermaye ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Söyleyecek sözü olan iddiası olan, projesi olan herkesle oturup beraber çalışmaya hazır olduğumuzu da sizin aracılığınız ile bildirmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Bursa'nın en önemli değerlerinden birinin de turizm olduğunu bildiren Karaloğlu, ancak tek kanatlı bir turizm değil, tarih, inanç, spor, sağlık ve kongre gibi bütün branşları ile turizmi yeniden ele alarak bütün segmentleri ile geliştirip kentin gelişmesine yeniden lokomotif olmasını hedeflediklerini söyledi.

Bursa'nın Türkiye'nin lokomotif kentlerinden biri olduğunu anlatan Karaloğlu, "Hem sanayi üretiminde, hem tarımsal üretiminde bir yıldız aslında ama elde ettiği katma değerle üretimi karşılaştırdığınızda üretimine paralel bir katma değer elde etmediği de bir hakikat. O noktayı çözebilmemiz ise yeni marka yatırımlarına yeni markalara bu kentin ihtiyacı olduğunu, Ar -Ge yatırımların ve teknolojisi yüksek üretime yönelip çalışmalar yapmamız gerektiği de, iletişim ve bilişim ile yenilikçi yatırımlara da yönlenmemiz bir gerçek." şeklinde konuştu.

SPORUN LOKOMOTİFİ Bursaspor OLABİLİR

Bursa'nın ilk ve ortaöğretimde 510 bin öğrenci ve 53 bin üniversite öğrencisi ile bir spor endüstrisine dönüşebileceğinin altını çizen Vali Münir Karaloğlu, bunun lokomotifinin de Bursaspor olacağını söyledi.

Bursa'ya atandığı günden bu yana en çok mesajı ve tweet'i taraftarlardan aldığını aktaran Vali Münir Karaloğlu, "Ben Bursa'ya gelirken hep Avrupa ligi maçı seyretme hayali ile geldim, fakat bir yol kazası oldu inşallah bu hevesimizi gelecek senelere taşıyacağız. Zannediyorum Bursaspor'da bu gün yeni bir hoca ile anlaşmış o da 'hayırlı, Uğurlu olsun.' Ama tabi Bursaspor, bu kentin çok önemli marka değerlerinden bir tanesi ve kentin spor kentine dönüşmesinde de Bursasporumuz çok önemli lokomotif olabilir." şeklinde konuştu.

Kentte devam eden merkezi hükümetin hızlı tren ve Gebze-İzmir otoyolu gibi çok önemli proje ve yatırmaları olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, bunların planlanan zamanında bitirilmesi için var güçleri ile çalışacaklarını kaydetti.

VALİ HARPUT'UN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE EDECEĞİZ

Bursa'dan Ankara'ya alınan Şahabettin Harput'un de mesleğin duayenlerinden biri olduğunu aktaran Münir Karaloğlu, "Benim şahsen de üzerimde çok hakkı olan ve yanında uzun sürede kaymakam olarak çalıştığım bir büyüğümdür. Kendisine Bursa'ya, Bursa halkına hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisinin başlatmış olduğu bütün projelerin de takipçisi olacağımı ve bundan sonra da tecrübelerine ihtiyacımız olduğunda Bursa ve Bursa halkı için kendisinden istifade edeceğiz." şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, kendisine yöneltilen görevden uzaklaştırılan Gemlik Belediye Başkanının durumu konusunda nasıl hareket edeceği yönündeki soruya; "Bu konuda köşe yazılarından başka bilgim yok. Ne ile suçlanıyor, niçin görevinden uzak açıkçası çok fazla bilgim yok. Tabii ki 8 Eylül'den önce bizim valilik görüşümüzün oluşması lazım. Bu konuda çalışacağız. Endişeniz olmasın orada gereken ne ise yapılacaktır. Ama şu anda şunu yapacam, bunu yapacam demek benim için çok acele bir cevap olur." şeklinde karşılık verdi.

BAŞBAKANLA AKRABA DEĞİLİZ

"Başbakan'la akraba mısınız? sorusuna ise, "Hayır, Sayın Başbakan'la akrabalığımız yok. Rizeliyiz, ondan da mennuniyetimizi ifade edeyim Rizeli olmakla. Ama Sayın Başbakan'la bir sene başbakanlıkta beraber çalışma şerefine layık oldum." dedi.

ETİKETLER : Vali Karaloğlu: Bursa Daha Az Hamallıkla Daha Çok Kazanmalı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA