HDP, ASKERDE, GERİLLADA BİZİM EVLADIMIZ...

HDP, Askerde-Gerillada bizim evladımız. Bu ülkede karanlık oyunlarla artık gençlerimizin öldürülmesine bir daha asla müsade etmeyeceğiz. Gençliğimizi harcayanları da Ağrı'da olduğu gibi heryerde deşifre edeceğiz...
Bu haber 2015-04-13 22:55:25 eklenmiş ve 523 kez görüntülenmiştir.

HDP, ASKERDE, GERİLLADA BİZİM EVLADIMIZ...

 

HDP, Askerde-Gerillada bizim evladımız. Bu ülkede karanlık oyunlarla artık gençlerimizin öldürülmesine bir daha asla müsade etmeyeceğiz. Gençliğimizi harcayanları da Ağrı'da olduğu gibi heryerde deşifre edeceğiz...

 

Türkiye genelinde bomba etkisi yaratan Ağrı Operasyonu genelkurmayın  ve iktidarın suç üstü yakalanmasını beraberinde getirdi. Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihlerinin en ağır darbesini aldılar. Gerek AA tarafından servis edilen video kayıtları, görgü tanıklarının kayıtları, yaşananlar HDP'nin Türkiye genelinde yükselişini baltalamak; eski diktatör Türkiye'yi yeniden canlandırmak, HDP Kürtler teröristtir asker öldürüyor yönünde algı yaratmak için girişilen operasyon ters teperek Ak Partiyi 12'den vurdu.

 

Çözüm sürecinin, barış sürecinin baş mimarı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu operasyonla büyük bir darbe aldı. Türkiye genelinde Ak Parti çözüm sürecinden, barıştan geri adım mı atıyor sorularını beraberinde getirmeye, acabalar peş peşe dizilmeye başlandı. Sokakta Ak Parti derin devlete teslim oldu söylentileri her geçen gün giderek  çığ gibi büyümeye başladı.

 

Ağrı'da halkın canını hiçe sayarak yaralı askerleri kurtarması Türkiye'de kimin barışı istediğinin, kimin istemediğinin net kanıtı oldu. Kürt halkı öyle mükemmel bir seviyeye gelmiş ki ister PKK, ister devlet barış sürecine, halkların kardeşliğine kim el uzatırsa anında kırabiliyor. Halkın iradesi milli iradedir. Gerçek iradedir. Milli irade diyenler, barış diyenler halka kulak vermezlerse, Kürtlerle oyun oynarlarsa gidecekleri yer  Demirel'in-Çillerlerin Doğruyol'u olacak ve biteceklerdir....

 

Sırrı Sakık'tan Hodri Meydan: Gösterin Cesetleri

 

Ağrı'da askerler ile PKK arasında yaşanan çatışmaya değinen Sırrı Sakık, "Çatışmada 1 gerilla yaşamını yitirdi. 5 diye açıklama yapanlara cesetleri gösterin diyorum" dedi.

 

Haberler.com / Olgun KIZILTEPE Türkiye barış süreci ortamında 7 Haziran seçimlerine kilitlenmişken, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde PKK ile askerler arasında yaşanan çatışma bir anda gözlerin bölgeye çevrilmesine neden oldu.

 

Konuyla ilgili HDP ve hükümet kanadından farklı açıklamalar yapılırken, Ağrı Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Sakık da olayla ilgili gündemi sarsacak değerlendirmelerde bulundu. Sakık, Genelkurmay'ın "5 terörist öldürüldü, 4 asker yaralı" açıklaması için "Olay yerine gittim bizzat inceledim. Sadece 1 gerilla yaşamını yitirmişti. Madem 5 gerilla öldü diyorlar, buradan hodri meydan diyorum gösterin cesetleri." dedi.

 

"EĞER ARKADAŞLARIMIZ GİTMEMİŞ OLSALARDI.."

 

Çatışmaların yaşandığı sırada Ağrı dışında olduğunu belirten Sırrı Sakık, "Bölgede gerginlik, korku ve endişe devam ediyor. Barış ortamının zarar görmemesi için herkes yoğun çaba sarfediyor. Ancak bu girişimler zaman zaman zebaniler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Ben olay esnasında Ağrı dışındaydım, hemen Ağrı'ya gitmek için yola çıktım, bu esnada bire bir valiyle yaptığımız görüşmelerde bu arkadaşlarımızın kuşkulara rağmen canlarını riske ederek oraya gittiklerini öğrendim. Eğer gitmemiş olsalardı belki bugün Türkiye'nin değişik bölgelerine onlarca cenaze gitmiş olacaktı, arkadaşlarımız bu konuda büyük fedakarlık göstererek çatışma alanına gittiler ve orada büyük fedakarlık göstererek yaralı askerleri alıp getirdiler" dedi.

 

"BÖLGEDE GERİLLALARIN OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR"

 

Baskı ve şiddete dayalı oy istedikleri yönünde çıkan haberleri kesin bir dille yalanlayan Sakık, "Biz şu anda yüzde 10'un üzerinde bir kesimin desteğini alan bir partiyiz. Bölge halkına baskı ve şiddet yapıldığı yönündeki iddialar vicdani ve ahlaki değil. Çatışmanın yaşandığı bölgede gerillaların olduğu herkes tarafından biliniyor. Bölgeye gönderdiğim eski yönetici arkadaşlarımızdan biri yaşamını yitiriyor. Ve ona terörist diyorlar. Bir arkadaşımız da yaralı olarak Erzurum'da yatıyor ve kapısında polis bekletiyorlar. Çatışma ortamına girilmesi konusunda kim ne yapmak istediyse derhal soruşturma açılmalı" şeklinde konuştu.

 

"MADEM 5 GERİLLA ÖLDÜ DİYORLAR..."

 

 

Genelkurmay tarafından yapılan "5 terörist öldürüldü, 4 asker yaralı" şeklindeki açıklamaya da değinen Sakık sözlerini şöyle sürdürdü: "Olay yerine gittim bizzat inceledim. Sadece 1 gerilla yaşamını yitirmişti. Madem 5 gerilla öldü diyorlar, buradan hodri meydan diyorum. Gösterin cesetleri. Bizler barışı inşaa etmeye devam edeceğiz. Cehennemden cennete geçişi biz sağlayacağız. Askerin de gerillanın da ölmesine izin vermeyeceğiz. Her ikisi de bizim evladımız."

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA