MUŞLU AKADEMİSYENLER MUŞ VAKFINDA BULUŞTU

Muşlu Akademisyenler Grubu Başkanı, Davut Bozkurt başkanlığında Muş Vakfında yapılan kahvaltıda akademisyenler bir araya geldi.
Bu haber 2015-04-12 21:11:12 eklenmiş ve 550 kez görüntülenmiştir.
MUŞ---MUŞLU AKADEMİSYENLER MUŞ VAKFINDA BULUŞTU

Muşlu Akademisyenler Grubu Başkanı,  Davut Bozkurt başkanlığında Muş Vakfında yapılan kahvaltıda akademisyenler bir araya geldi.

Muşlu Akademisyenler Grubu Muş Vakfında buluşarak grup açılışı için ilk adımını attılar.

İstanbul Medeniyetler üniversitesinden Profesör Doktor Abdülmecit Türüt, Profesör Alpaslan Açıkgenç, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden Dr. Mustafa Büte, Sosyolog Doç.Doktor Orhan Erdem, Doktor Nevin Kutman, Doktor Şadi Özdemir, Doktor Saim Gültekin, Muş Vakfı Başkanı da olan Doktor Orhan Sami Gültekin’in de aralarında olduğu çok sayıda akademisyen kahvaltıda hazır bulundu.

Aynı zamanda Muş Milletvekili adayı olan ve lisansüstü eğitimlerine devam eden Mehmet Emin Şimşek, Abdülselam Er Muşlu Akademisyenler grubuna dâhil oldu.

Başkan Davut Bozkurt Muşlu akademisyenler grubunun tarihsel gelişimi hakkında konuşma yaparak bundan sonra Muş eğitim seviyesi yükseltilmesi adına grup üyeleriyle birlikte grup olarak Muş eğitimine her türlü desteği vermek istediklerini söyledi. Akademisyen adayları olan Muşlu kardeşlerimizin bizimle irtibata geçerse onlara on model olacağız diyen Bozkurt Bundan sonraki dönemlerde Muş eğitimine kalıcı destekler sunup Muş eğitimine örnek bir damga olacaklarını belirtti.

Bozkurt, Muş Alpaslan Üniversitene atanan yeni rektörü ve ekibini de tebrik edip akademik ve eğitim hayatlarında başarılar dileyip akademisyenler olarak her zaman yanlarında olup desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi.

Davut Bozkurt’un Konuşmasının tam metni:

Sayın Vakıf Başkanım, Akademisyenlerim, Dernek Başkanlarım, Genel Kurul Üyelerimiz, Katılımcılarımız ve Vekil adaylarımız;

Hepinize hoş geldin diyor, Saygı ile selamlayarak konuşmalarıma başlıyorum.

Öncelikle aramızda olmaktan son derece mutluluk duyan ancak ciddi bir sağlık sorunu nedeni ile gelemeyen Prof. Dr. Alparslan AÇIKGENÇ’in selamlarını iletiyorum. Alparslan hocamız Muşlu Akademisyenler Grubumuza çok destek verip böyle bir oluşumun var olması ile son derece mutlu olmuştur. Hocamız Yıldız Teknik Üniversitesinde Felsefe Bölüm Başkanlığını yapıyor ve Türkiye’deki Felsefe alanın dada çok önemli bir konuma sahiptir. İleriki aylarda vakfımızın muşta gerçekleştireceği çalışmalarda desteklerini esirgemeyeceğini biliyoruz. Sayın Başbakanımızın yakın dostlarından biri olarak da tanınıyor.

Şimdi sizlere Muşlu Akademisyenler Grubunun fikir oluşumu ve tarihsel gelişimi hakkında bilgi vereyim.

15.10.2012 yılında ben ileriye dönük böyle bir şeyi kurmak ve gerçekleştirme hayali ile düşünerek o gün musluakademisyenler@gmail.com adresini açarak ilk adımı atmış oldum.

O günden bugüne hep ileride bizim güzel muşumuzun akademisyenlerini bir arada görmek ve daha da güzel projelerde ve oluşumlarda bulunmak istedim. Ancak geçen süre içinde benim askerliğim ve eğitim süreçlerim araya girerek böyle güzel bir projemizin zamanını daha da geç ilerlemesine sebep oldu.

Bu gün akademik grubumuz için birkaç farklı logo ve üyelik formlarını sunup beğenilerinizi alacağım.

Akademik grubumuzun web sayfası da yapım aşamasında olup, çok yakın bir süre sonra aktifleşecektir.

Web sayfamızda akademisyenlerimiz ile ilgili birçok bilgi ve projelerimiz hakkındaki duyurularımız ve güncel haberlerimizi sizlerin desteği ve onayları ile yer alacaktır.

Muşlu Akademisyenler Grubumuz neler yapabilir soruna gelince şu cevapları vereceğim;

1-akademik camiamızdaki değerli hocalarımız bir araya getirip ara sırada olsa kahvaltı yemek yada projelerimiz hakkında bilgi alış verişlerinde bulunabiliriz.

2-ileride Vâkıfımızın yapacağı Muştaki çalış tayımız için destek verip, akademik alanlarda da sunumlar yapması için üyelerimizden yardım almaya çalışarak eğitim ile ilgili ilimizin durumu hakkında bilgi verebiliriz.

3-ilimizde kütüphane sayılarımızın artırılması, daha donanımlı okullar açılmasını ve daha çok zeki çalışkan öğrencilerimize eğitim danışmanlığı yapabiliriz.

4-muş Alparslan üniversitemiz ile iletişime geçip ki zaten sayın rektörümüz ve genel sekreterimiz ile iletişim halindeyiz, gayet güzel desteklerinde alıyoruz ve hatta şuanda bizden verimli olarak çalışacak akademik hocalara ihtiyaçlarının olduklarını ve bizim bu konuda onlara destek olmamızı ilettiler.

5-vâkıfımız yanında olup projelerimizi onlarla birlikte ve onların yapmak istedikleri projelere destek verebiliriz.

6-şehrimize ait olan vekillerimize bizde artık akademik grubumuz olarak buradayız ve sizlerden bize ve şehrimize projeleriniz ile gelin diyerek hem onlardan destek hem de onlara desteklerimizi verebiliriz.

7-ve hatta yine vekillerimizin en çok ihtiyaç duydukları danışmanlarını akademik grubumuz içinden seçerek desteklerimizi her zaman onlara verebiliriz.

8- ilimizde bulunan dershanelerimize destekler verebiliriz.

9-istanbulda bulunan öğrenci kardeşlerimize destek verip onlara ön model olabiliriz.

İşte bunları yapabilmemiz için öncelikle gönülden bu yükü üstlenip kalben bizlerde buradayız ve burada olacağız dememiz lazım.

Birlik ve beraberliğimiz oldukça hiçbir zaman geriye doğru gitmeyiz ve hep ilerleriz.

İnanın bizi biz gibi anlayan ve dinleyen kimse olmaz. Ve başka vakıflarda başka sohbetlerden önce bizim kendi vâkıfımıza ve kendi gruplarımıza destek verip, yanında olup daha sonra başakların yanında olmamız gerektiğini söylemek isterim.

Ben bu konuda ilk adımlarımı atarken yanımda olan ve en çok desteklerini veren saygı değer İstanbul Medeniyet Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdülmecit TÜRÜT Hocamıza, Vakıf Başkanımız Dr. Orhan Sami GÜLTEKİN hocamıza, MUŞ kimliğini çok önemseyen, maddi manevi olarak destek veren, çok deneyimli olan Başkanımız Şahin GÜLTEKİN beye ve gönülden destek veren herkese çok teşekkür ederim.

Sayın Abdüsselam ER hocamı da burada görmekten mutluluk duydum. Sayın hocam benim Lisede okuduğum yıllarda öğretmenimizdi. Şuanda ise Vekil adayımız, hocama ve diğer tüm adaylara başarılar dilerim.

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA