PKK, Ağrı'da Güvenlik Güçlerine Ateş Açtı

PKK ve Askeriyeden Ülkeye ve Kürtlere çift yönlü darbe. İddialara göre ağaç dikme bahanesi ile operasyona çıkan askerlere PKK ateş açtı. Bu gelişmeler halkta şok etkisi yarattı.
Bu haber 2015-04-11 10:27:12 eklenmiş ve 509 kez görüntülenmiştir.

PKK, Ağrı'da Güvenlik Güçlerine Ateş Açtı

 

PKK ve Askeriyeden Türkiye'ye ve Kürtlere çift yönlü darbe. Geçen haftalarda PKK'nın legalleşmesinden rahatsız olan genel kurmayın açıklamalarının ardından, Askeriye'nin Ağrı'da Operasyon başlattığı, PKK'nında  Ağrı'da Güvenlik Güçlerine Ateş Açarak karşılık verdiği gelen bilgiler arasında.

 

Seçim sürecinde Türkiye'nin-Kürtlerin gerilemesini, legal siyaset yapmasını engellemeye yönelik çift yönlü bir provaksiyon yapılmaya başlandı. Halk, bu gelişmelşer askeri kanat ve PKK'nin Türkiye'yi çift yönlü savaş kıskacına çekerek legal siyasetin önünü tıkamak ve ülkeyle oynamak olarak değerlendirdi.

 

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği mi yoksa operasyonmu olduğu netleşmeyen bölgede  askerlere, PKK'lılar arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 4 asker yaralandı. 

 

İddialara göre ağaç dikilmesine karşı çıkan PKK askere ateş açtı. Bir diğer iddiaysa ağaç dikme bahane, asker operasyona çıktı. Bu gelişmeler halkta şok etkisi yarattı. Halk eğer ağaç dikenlere ateş açılıyorsa bunlar PKK'lı olamaz. Kürdistan'a ağaç dikilmesine karşı olan hiç kimse bizi temsil edemez diye görüş belirttiler. Halk, yaşanan gelişmelerin çift yönlü bir provaksiyon olduğunu, provaksiyonu yapan ihanetçilerin bir an önce tesbit edilmesini istedi.

 

Halk, bu gelişmeler Türkiye'de Kürtlerin legal siyaset yapmasını engellemek, HDP'yi barajın altında bırakarak Kürtlere ve ülkeye darbe vurma şeklinde yorumladı. Seçim sürecinde benzer bir iki olay daha olursa halkın hem Askeriye'ye, hemde PKK'ya güveni sıfırlanır. Halk Kürtlerin legal siyaset yapmasını engellemeye yönelik bir provaksiyon olarak gördüğü bu olayın üzerine gidilmesini, bu konuda acilen soruşturma yapılmasını da istedi...

 

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'liler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 askerin yarlandığı gelen bilgiler arasında. 

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

 

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yerel kaynakların belirttiği askeri operasyona değinmeyen valilik,  askeri operasyonu fidan dikme için  alınan güvenlik önlemi olarak gizlemeye çalıştığı gelen bilgiler arasında.

 

Valilikten yapılan açıklamada: "Valilik, Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde, 11 Nisan 2015 günü düzenlenecek olan fidan dikme etkinliğine katılacak vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

ORTADA İKİ VAHİM İDDİA VAR:

1. ASKERİYE PKK'NIN LEGALLEŞMESİ, SİLHALI MÜCADELE ALANINDAN ÇEKİLMESİNİ, TÜRKİYE'DE OPERASYON YAPMAMASINDAN SON DERECE RAHATSIZ. BUNDAN DOLAYI ÇATIŞACAK İNSAN BULAMAYINCA GEÇEN HAFTA ŞIRNAKTA KATIRLARI KURŞUNA DİZECEK KADAR GÖZÜ DÖNDÜ...

2. İDDİA İSE: İMAR İSKAN, AĞAÇLANDIRMA YAPAN VATAN EVLATLARINA " TERÖRİST" PKK ATEŞ AÇTI, SALDIRDI...

Türkiye tekrardan iç savaş, çatışma ortamına mı çekilyor. Bu iddiaların hangisi doğru, hangisi yanlış halk kamuoyu acil açıklama bekliyor... 

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA