AĞRI'DA DENGBEJLER YARIŞTI...

Evdale Zeynike Kültür ve Sanat Derneği TARAFINDAN MUHTEŞEM BİR KÜLTÜR HİZMETİ, KÜLTÜR ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİ. Derneğin yaptığı organizasyonla dengbejler yarıştı. Derceye girenlere ödül verildi.
Bu haber 2015-04-06 13:11:01 eklenmiş ve 504 kez görüntülenmiştir.

AĞRI'DA DENGBEJLER YARIŞTI...

 

Evdale Zeynike Kültür ve Sanat Derneği TARAFINDAN MUHTEŞEM BİR KÜLTÜR HİZMETİ, KÜLTÜR ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİ. Derneğin yaptığı organizasyonla dengbejler yarıştı. Derceye girenlere ödül verildi.

 

Ağrı'da dengbejler yarıştı- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Evdale Zeynike Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen yarışmada, 10 dengbej birinci olmak için yarıştı- Ağrı Valisi Işın: "Bizim kültürümüzü korumamız ve değerlerimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor" Ağrı'da yaşayan 10 dengbej (ozan), "Dengbejler Yarışıyor" programında sahne aldı.

 

Ağrı'da dengbejler yarıştı- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Evdale Zeynike Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen yarışmada, 10 dengbej birinci olmak için yarıştı- Ağrı Valisi Işın: "Bizim kültürümüzü korumamız ve değerlerimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor" Ağrı'da yaşayan 10 dengbej (ozan), "Dengbejler Yarışıyor" programında sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Evdale Zeynike Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen yarışma, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.Vali Musa Işın, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, yerel seslerin ortaya çıkarılmasında herkesin gayret göstermesi gerektiğini belirtti."Bizim kültürümüzü korumamız ve değerlerimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor" diyen Işın, her kentin hatta ilçenin kendisine has özellikleri, güzellikleri, kültürü, sanatı ve sesi olduğunu ifade etti.

 

Işın, bu bölgede de dengbejlerin meşhur olduğunu bildirerek, şöyle konuştu: "Ben küçüklüğümden beri özellikle Şakiro'yu az çok bilirim. Sesine de gerçekten hayranım. Müthiş bir sesi vardır. Şakiro'nun buralı olduğunu bilmiyordum Bingöllü olduğunu biliyordum fakat buralıymış. Allah kendisine ve diğer vefat eden dengbejlere rahmet eylesin. Müthiş sesler vardır ve bu seslerin çoğu acıklıdır. Hepsi böyle acı ve ızdırap üzerine söylenmiş olan türkülerdir. Çok uzun süredir dinlememişim. Bütün dengbejlere başarılar diliyorum. Burada heyet bir karar verecek ama ben inanıyorum ki buradaki dengbejlerin hepsi birbirinden güzel şeyler söyleyecektir. Aralarında bir ayrım yapmak mümkün değildir."Bulundukları yerlerde ve yörelerde dengbej?lere ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Işın, yarışmanın düzenlenmesini sağlayan Evdale Zeynike Kültür ve Sanat Merkezi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti.

 

 

Vali Işın'ın konuşmasının ardından sahne alan 10 dengbej, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışma sonunda jürinin yaptığı oylamayla Miraz Uygar birinci, Ayhan Özdemir ikinci, Reşit Kaya üçüncü oldu. .

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA