HDP VE DBP, Kars’ta 8 Mart Mitingi Düzenledi

HDP VE DBP, Kars’ta 8 Mart Mitingi Düzenledi
Bu haber 2015-03-08 21:35:13 eklenmiş ve 347 kez görüntülenmiştir.

HDP ve DBP Kars İl Başkanlıkları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle miting düzenledi.

Tacettin DURMUŞ/Kars

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ve HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de katıldığı ve konuşma yaptığı Mitingde, Sanatçı Zelal Gökçe ve yerel sanatçılar sahne aldı.

Mitingde alanı dolduran Karslı kadınlar, yöresel sanatçılar ve müzik gurubunun seslendirdiği müzik eşliğinde halaylar çekti. Mitingde yapılan konuşmalarda barış ve kardeşlik mesajları verildi. Yapılan konuşmalarda, kadıdan yönelik tacize, tecavüze ve şiddete karşı, esnek egemen, eril zihniyete karşı, esnek güvensiz çalıştırılmaya ve angaryaya karşı kalıcı barış ve müzakere için tüm kadınların örgütlenmek ve özgürleşmek için alanlarda olduğu vurgulandı.

Mitingde organizasyon komitesi adına birer konuşma gerçekleştiren HDP Kars İl Eşbaşkanı Şahsenem Oğultarhan ve DBP Kars İl Eşbaşkanı Şengül Mehmetoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün anlam ve önemini anlattı.

 

Mehmetoğlu konuşmasında Kobani ve Şengal'de devrim mücadelesi veren kadınları selamladı. Türkiye'de kadınların erkek egemen terörün baskısı altında yaşadıklarına vurgu yaparak bu zihniyeti sonsuza kadar ortadan kaldıracaklarını söyledi. Sürekli söylenen 'Kadının yeri evidir' söylemini asla kabul etmediklerini de belirten Mehmetoğlu: "Bundan sonra kadınlar her zaman siyasette, iş alanlarında olacak ve ekonomik özgürlüklerini kendilerini kazanacaklar. Bugün Kars'ta da görülüyor ki kadın evi sadece evi değildir. Bundan sonra her alanda yerimizi mutlaka almalıyız. Kadınlar özgürleşmeden bu toplum özgürleşemez.  Bu toplumun yarısını kadınlar oluşturuyorsa, bu toplumun özgür olması gerektiğini de bizler göstermek zorundayız. Daha geçtiğimiz günlerde Özgecan kardeşimiz vahşi bir şekilde katledildi. Biz O'nu unutmadık ve unutmayacağız ve bu terörü ve erkek egemen zihniyeti lanetliyoruz." Dedi. 

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA