BEYKOZ KARS-KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULUYOR

Beykoz'da Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde meydana gelen gelişmeler neticesinde Kars-Ardahan-Iğdır Dernekçiliğinde Yeni bir Safhaya geçildi...
Bu haber 2015-02-26 10:40:41 eklenmiş ve 677 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ  KARS-KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULUYOR

 

Beykoz'da Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde meydana gelen gelişmeler neticesinde Kars-Ardahan-Iğdır Dernekçiliğinde Yeni bir Safhaya geçildi...

 

İnşaat sektöründe müteahitlik yapan genelde yurt dışında yaptığı işlerle tanıdığımız, bu anlamda yüzlerce insanı istihdam eden Cengiz Hasanoğlu BEYKOZ KARS-KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ kurma kararı aldıklarını açıkladılar.

 

Hasanoğlu Doğu Medya'ya yaptığı açıklamada İstanbul il genelinde il dernekçiliği bazında Kars'ın adının ve Karslıların adının kullanılmaması adına Kars İl dernekçiliğinin bir zaruret olduğunu bu anlamda bu kararı aldıklarını söylediler. Hasanoğlu Kars'lıarın kendi adlarıyla dernekleşmeleri dernekçilik alanında KAİ'nin daha da güçlenmesini beraberinde getirecektir diyerek, örneğin Beykoz'da bulunan Ardahan İl, ilçe, köy Dernekleri  ile daha sağlıklı bir birliktelik daha sağlıklı bir çalışma zemini yakalayacağız dediler. Dernekçilikte sınır ve temsiliyet çok önemlidir. Bir il derneği bir ili, köy derneği köyü, ilçe derneği ilçeyi temsil eder. Ama KAİ dediğimizde sınırları ve kapsam alanı belli olmayan, gerçekte karşılığı olmayan muğlak bir yapı ile dernekçilik çürütülüyor. Şimdi KAİ dediğimizde sınırlar karışıyor. Karşılığı olmayan dernekçiliği çürüten bir alanla karşılaşıyoruz. Kars, Ardahan, Iğdır'ın kendi adıyla dernekleşmesi bu karışıklığı ortadan kaldırmaktadır. Ardahanlılar federasyonlaşarak bu karışıklığa son verdiler. Bizim de onları örnek alarak dernekleşmemiz ve federasyona gitmemiz kaçınılmaz bir olgu olarak karşımıza çıkmaya başladı dedi.

 

Hasanoğlu, Doğu Medyanın İş Dünyası alanında Tüm Kuzeydoğu Anadolu illerinin bir çatı altında toparlanması,iş adamlarının bölge bazında;  dernekçilik alanında ise illerin federasyonlaşrak  konfederasyona gitmesinin bilimsel bir tesbit olduğunu bu anlamda genel yayın yönetmeni SİT'i tebrik ettiklerini, Doğu Medyanın tesbitlerine katıldıklarını da belirterek bölgemize böylesine kaliteli bir yayın, dernekçilik alanında da devrim sayılabilecek gelişmelere imza attıkları için  basta Yusuf Sit olmak üzere tüm Doğu Medya Ailesine, dernekçiliğe kattıkları ivme dolayısıyla AREV'e ve Beykoz Ardahan Derneği yönetimlerine de teşekkür ediyoruz dediler.

 

Doğu Medya olarak il dernekçiliği alanında Kars ve Iğdır'ında  Ardahan gibi Federasyonlarını kurmaları gerektiğini, bu illerin federasyonlarının kurulmasıyla, siyasi, iktisadi, kültürel anlamda birbirinden ayrıştırılan illerimizin tekrardan konfederasyon çatısı altında bir araya gelmelerinin gerektiğini yıllardır işleyip durduk. 

 

Dernekçilik alanındaki stratejimiz karşılığını buldu. Beykoz'da Kars Derneğinin kurulması için Cengiz Hasanoğlu, Adem Monolbuğa, Mürsel Suekinci  gibi ileri gelen Karslılar  BEYKOZ KARS-KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ'Nİ kurmak için harekete geçtiler.

 

22 yıla yakındır Ardahan ve Iğdır'ın ayrı iller olması hasebiyle KAİ Dernekçiliği de giderek ayrışarak iller kendi adlarıyla dernekleşmeye başladılar. Bu dernekleşme sonucu Ardahan HOÇ-FED ve ARDAFED olmak üzere iki federasyon ortaya çıkardı. KAİ Dernekleri ayrışarak Karslıların yoğun olduğu yerlerde Kars, Ardahanlıların yoğun olduğu yerlerde Ardahan, Iğdır'lıların yoğun olduğu yerlerde Iğdır adını almaya başladılar. Bu süreçle birlikte her ne kadar ayak diretenler olsa da doğal olarak KAİ İL Dernekçiliği bitti.

 

İstanbul Beykoz'da başlayan ve giderek tüm İstanbul ilçelerine yayılacak olan Kars'lıların kendi adlarıyla dernekleşmesi, Ardahan'da olduğu gibi Kars Derneklerini bir çatı altında toparlayıp Kars Federasyonunun oluşmasının temelleri atılmaya başlandı...

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA