ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ AĞRIDAN

ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ AĞRIDAN
Bu haber 2015-01-25 11:18:57 eklenmiş ve 829 kez görüntülenmiştir.
ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ AĞRIDAN
 
H.İbrahim CENGİZ - Nihat ÖNER - Yıllardır TC’nin sömürüsü altında olan Agirî halkı, Kürdistani bir ruhla devletin tüm üst kademelerine karşı 06.01.2014 tarihinde seçimleri kazanıp TC’den kurtuluşunu ilan etti. 1 Haziran dosta güven verip, düşmanı kahır etti; Çünkü 1 Haziran seçimlerini kazanmak için Devlet, tüm imkânlarını seferber edip, seçilmiş ve atanmış tüm herkesi defalarca Agirî'ye gönderdi. Bunlarla sınırlı kalmayan devlet, Huda-Par gibi AKP yedeği partilerin adaylarını geri çekmesini sağlayıp, seçimi garantilemek istedi. Tüm bunlara rağmen Agirî halkı, 1 Haziran’da tokat niteliğin de bir cevap vererek, bunların yüreğin de kocaman bir yara açtı.
 
Yerel yönetimi devletin tüm oyunlara rağmen ezici bir çoğunlukla kazanan Kürd hareketi, seçildiği günden bugüne, Agirî’de eşi benzeri görülmemiş örnek çalışmalara imza atmasına rağmen, son günlerde belediye ile ilgili AKP/ HÜDA-PAR medyasında çıkan aslı olmayan haberlere, Agirî’li insanlar olarak cevap vermek istedik;
 
1 Haziran 2014 tarihinde talancılardan kurtulan ve Kürd hareketi eline geçen Agirî belediyesi, 7 aylık bir süre zarfında yaptığı örnek çalışmalarla halkın yıllardır hasret kaldığı su arıtma tesisleri sorununu, çöp sorununu ve araç sorununu gidermiş, alt yapı çalışmalarına hız vermiş, belediyenin tüm kiralık araçlarını çıkartıp, onlarca yeni araç satın almış, Belediyede çalışmadığı halde her ay düzenli olarak maaş alanları tespit edip, musluklarını kesmiş, onlarca dönümlük bir araziye yeni Hal binası yapmış, Köy garajları yapmış, Bulut Mahallesi gibi alt yapı sorunu olan mahallerinin sorunlarını tamamıyla çözmüş, şehrin en işlek beş caddesine yeniden asfalt dökmüş, onlarca sokağa parke taşı döşemiş, beş yıldır mahalle statüsüne alındığı halde suyu olmayan Küpkıran’a (Karşıyaka Mahallesi) su şebekesi döşemiş, eski belediyenin tarumar ettiği Parke taşı fabrikası ve hayvan borsası yeniden dizayn edilmiş ve kentin güzel bir görünüm alması için kış şartlarına rağmen çalışmalar hızlandırılmış. Kısacası bir belediyenin yapması gereken ne varsa, 7 aylık kısa bir süre içerisinde bunlar fazlasıyla yapılmıştır.
 
Bu çalışmaları hazmedemeyen (eski belediye döneminde maaşa bağlanan) satılık medya, namlularını Agirî belediyesine doğrultmuş ve hedefi vurmaya çalışmıştır. Kör nişancılar o namlulardan çıkan kurşunların kendilerine isabet edeceğini hesap edememiş olmalı ki, böylesi bir ahmaklığı yapmaya karar vermiş. AKP ile gizli görüşmeler yapıp, Cizre’de, Batman’da, Diaybakır’da ve ülkemizin her köşesin de masum insanları katleden, Türk Devleti’nin taşeron yapısı Huda-Par, Agirî'de de Agirî Belediyesi’ne saldırıp, sahiplerinin gözünü girmeye çalışıyor.
 
Belediyeden çıkar bekleyen bu ne üdüğü belirsiz şahıslar, umduklarını bulamayınca, sahiplerinden aldıkları birkaç lira karşılığı ile kişiliklerini pazarlayıp, 7 aylık bir süreci, sanki 5 yıllık bir süreçmiş gibi göstermeye kalkışıyorlar! Agirî halkı bu dilsiz şeytanlara sormaz mı? “On yıldır neden çıtınız çıkmıyordu?”
 
Yemezler / Yedirtmezler
Yıllar yılıdır Agirî belediyesinin bu ahmakların elinde olduğunu tüm Kürdistan ve Türkiye halkı iyi biliyor. Bunca zamandır hiç bir şey yapmayan ve belediye ye ait olan her yeri talan eden, gelen parayı yok eden Agirî’yi köy görünümüne sokan bu zihniyet, onca yıldır yapamadığını, 7 aylık bir süreçte DBP’li belediyeden bekliyor ve bu zamanın fazla bir zaman olduğunu ifade ediyor…  Madem 7 ayda bunca şey yapılabilirdi, peki siz onca yıldır neden yapmadınız? Neden sustunuz? Devletin tüm imkânları ellerinizde olmasına rağmen, neden Agirî bu halde? Sizin elinizde iken yapsaydınız! Siz bunları yazınca okuyanların sizden hesap soracağını hiç düşünmediniz mi? Siz Agirî halkını cahil mi sandınız? Agirî halkı, yedi aylık kısa bir sürede, Agirî’de fuhuşu, tefeciliği ve uyuşturucuyu yok eden Kürt Hareketi'ni de iyi tanıyor, sizi de. İyisi mi? Çekin kirli ellerinizi Agirî'den.
ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA